Chris Hemsworth

Biografia si filmele in care a jucat actorul australian Chris Hemsworth
Christopher Hemsworth s-a născut pe 11 august 1983 si este un actor australian cunoscut in special datorita rolului Thor din filmul cu acelasi nume si din seria Avengers, si datorita rolului de "vanator" din filmul White Snow and the Huntsman.






Chris Hemsworth s-a născut în Melbourne, mama sa Leonie fiind profesoara de limba engleză, și tatal sau Craig, consilier în domeniul serviciilor sociale. El este baiatul mijlociu din familie; frații săi Luke (mai în vârstă) și Liam (mai tinar) sunt, de asemenea, actori.


Chris Hemsworth si-a inceput cariera de actor jucând rolul Kim Hyde în serialul TV australian Home and Away (2004-07). Hemsworth a apărut, de asemenea, în filmul de acțiune science fiction Star Trek din 2009, in thrillerul de aventuri A Perfect Getaway in 2009, in comedia de groază The Cabin in the Woods (2012), in filmul de acțiune si fantezie întunecată White Snow and the Huntsman (2012), in filmul de război Red Dawn (2012) și in drama biografică Rush (2013).

În Universul cinematografic Marvel joaca rolul lui Thor, începând incepand cu filmul Thor in 2011, apărând apoi și în The Avengers (2012), Thor: The Dark World (2013), Avengers: Age of Ultron (2015), Doctor Strange (2016), Thor: Ragnarok (2017) și Avengers: Infinity War (2018). El va relua rolul de Thor în filmul Avengers: Endgame programat să fie lansat în 2019.

În 2015, el a jucat în filmul thriller de acțiune Blackhat, a jucat un rol comic în cea de-a cincea parte a serialului National Lampoon's Vacation, și a jucat in filmul thriller biografic In the Heart of the Sea. În anul următor, Hemsworth a avut un rol secundar în reboot-ul facut de Sony la filmul Ghostbusters.





Filmografie Chris Hemsworth
Actor (39 credits)
 2019Dhaka (post-productie)
Tyler Rake
 2019Men in Black: International (post-productie)
Agent H
 2019Avengers: Endgame (post-productie)
Thor
 2018Bad Times at the El Royale
Billy Lee
 2018Avengers: Infinity War
Thor
 2018Tourism Australia: Dundee - The Son of a Legend Returns Home (Video short)
Wally Jr.
 201812 Strong
Captain Mitch Nelson
 2017Thor: Ragnarok
Thor
 2017Ghostbusters VR: Now Hiring (Video Game)
Kevin (voice)






 2017Team Thor: Part 2 (Video short)
Thor
 2016Doctor Strange
Thor (uncredited)
 2016Team Thor (Video short)
Thor
 2016Ghostbusters
Kevin
 2016The Huntsman: Winter's War
The Huntsman / Eric
 2015In the Heart of the Sea
Owen Chase
 2015/IVacation
Stone Crandall
 2015Avengers: Age of Ultron
Thor
 2015Blackhat
Nick Hathaway
 2013Thor: The Dark World
Thor
 2013/IRush
James Hunt
 2013Star Trek Into Darkness
George Kirk
 2012Red Dawn
Jed Eckert
 2012Heroes & Demons 
 2012Snow White and the Huntsman
The Huntsman
 2012The Avengers
Thor
 2011The Cabin in the Woods
Curt
 2011Thor: God of Thunder (Video Game)
Thor (voice)
 2011Thor
Thor






 2011Talk About It! (Video short)
Thor
 2010Ollie Klublershturf vs. the Nazis (Short)
Chad
 2010Ca$h
Sam Phelan
 2009A Perfect Getaway
Kale
 2009Star Trek
George Kirk
 2004-2007Home and Away (TV Series)
Kim Hyde
- Episode #1.4508 (2007) ... Kim Hyde (credit only)
- Episode #1.4503 (2007) ... Kim Hyde (credit only)
- Episode #1.4500 (2007) ... Kim Hyde (credit only)
- Episode #1.4496 (2007) ... Kim Hyde (credit only)
- Episode #1.4495 (2007) ... Kim Hyde (credit only)
 2004Fergus McPhail (TV Series)
Craig
- In a Jam (2004) ... Craig
 2003The Saddle Club (TV Series)
George Whiteside
- Tenderfoot (2003) ... George Whiteside
 2002Guinevere Jones (TV Series)
King Arthur
- Love Hurts (2002) ... King Arthur
- Hard Rain (2002) ... King Arthur
 2002Marshall Law (TV Series)
The Kid
- Domestic Bliss (2002) ... The Kid
 2002Neighbours (TV Series)
Jamie Kane
- Episode #1.4069 (2002) ... Jamie Kane





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Iron Man 3" 2013 - trailer film

Angelina Jolie

Milla Jovovich