Trailer film Before Night Falls (2000) cu Johnny Depp si Javier Bardem


Viata si epoca lui Reinaldo Arenas (2000)

Descriere film:
Filmul e inspirat de povestea vietii lui Reinaldo Arenas, scriitor si poet cubanez exilat, care s-a nascut in 1943 intr-un sat din Cuba rurala si a murit in 1990 in New York.

Viata si epoca lui Reinaldo Arenas pune in contrast copilaria scriitorului, perioada in care a suferit foamea crunta, dar in care s-a bucurat de libertate deplina, si viata de adult, zbuciumata si tensionata din cauza scrierilor sale si, mai ales, a orientarilor sale sexuale.

La 14 ani, Reinaldo Arenas (interpretat excelent de Javier Bardem) e “recrutat” si scolit de revolutia cubaneza. La 20, publica primul roman, Celestino Antes del Alba, pentru care castiga premiul national. E primul si singurul sau roman care va fi publicat in Cuba lui Fidel Castro. Celelalte opt romane, nuvelele si poeziile vor fi interzise in propria-i tara si vor vedea lumina tiparului peste hotare. Cel de-al doilea roman al sau, El Mundo Alucinante, e cenzurat dar in Franta va fi considerat cel mai bun roman strain al anului 1969. Arenas a fost unul dintre putinii scritorii cubanezi care si-au publicat carti in afara tarii fara acordul guvernului revolutionar. Devine imediat persona non grata si, in 1973, va fi arestat si incarcerat la El Morro. Va petrece doi ani in compania detinutilor de drept comun, dar Arenas supravietuieste compunand scrisorile pentru familiile colegilor sai de celula.

Actori:
Johnny Depp, Javier Bardem, Lia Chapman, Sean Penn, Diego Luna, Alfredo Villa

Regizor:
Julian Schnabel

Genul filmului:
Drama

Data lansare (SUA): 14 Decembrie 2000

Trailerul filmului Before Night Falls (2000)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The Prince (2014)

Insurgent (Film 2015)

The Expendables 3 (2014) - Eroi de sacrificiu 3