A murit actorul Toni Tecuceanu


5 ianuarie 2010

Actorul Toni Tecuceanu, miliţianul din Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber, a murit astăzi dimineaţă, la numai 37 de ani. Decesul a avut loc la Spitalul "Matei Balş" din Capitală, în urma unor complicaţii la plămâni, după ce actorul a contractat virusul A/H1N1. Toni Tecuceanu a apărut în "Legenda vânzătorilor de aer" în rolul unuia dintre miliţienii care îi urmăreşte pe acoperişul unui bloc pe Radu Iacoban şi Diana Cavallioti. Peste numai o săptămână, Tecuceanu ar fi împlinit 38 de ani.

Cristian Mungiu îl selectase pentru rol datorită naturaleţii. "Era un om atât de plin de viaţă, un om foarte talentat, construia personaje autentice", a declarat pentru Cinemagia Cătălin Dordea, cel care s-a ocupat de castingul la Amintiri din Epoca de Aur. "Putea să te facă să râzi o zi întreagă dacă avea chef", adaugă Dordea, contrariat că un om ca el poate muri de gripa A/H1N1.

Tony Tecuceanu este cunoscut mai ales din emisiunea "Cronica Cârcotaşilor", unde îi interpreta, de obicei, pe Adrian Năstase şi Gigi Becali în diverse scenete.

Tony Tecuceanu a jucat în mai multe spectacole de teatru, în filme şi producţii de televiziune.

În 2006, la Gala Tânărului Actor - HOP, Tony Tecuceanu a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul "Lomeier" din spectacolul "Noaptea arabă", în regia Theodorei Herghelegiu, piesă ce a fost jucată pe scena Teatrului Foarte Mic din Capitală.

sursa: www.cinemagia.ro

Video -Monologul lui Vintila din "Cel mai iubit dintre pamanteni" de Marin Preda, Live in Club Prometheus

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The Expendables 3 (2014) - Eroi de sacrificiu 3

"Iron Man 3" 2013 - trailer film

Ratatouille (Film 2007)