Noul film al lui Coppola - o meditatie complexa, plina de simboluri


Noul film al celebrului regizor Francis Ford Coppola, "Tinerete fara tinerete", bazat pe o nuvela scrisa de Mircea Eliade, este o meditatie complexa si plina de simboluri despre natura timpului, a limbajului si a identitatii, conform unui articol aparut in “The New York Times”. Filmul a fost turnat in cea mai mare parte in Romania si va fi prezentat in premiera la Festivalul de la Roma din octombrie iar premiera din Statele Unite este prevazuta pentru 14 decembrie.

Actiunea filmului este un amestec de genuri. Initial, povestea profesorului Dominic Matei (Tim Roth), care incepe la Bucuresti in 1938, se aseamana unui thriller de spionaj din perioada celui de-al doilea Razboi Mondial, conform publicatiei americane. Intriga politica se risipeste odata ce Matei se indragosteste de o tanara care pare capabila sa calatoreasca inapoi in timp. Filmul devine o combinatie de film de dragoste, mister si speculatie filozofica.

Filmul, inspirat din opera lui Mircea Eliade, ii are in distributie pe Tim Roth, Alexandra Maria Lara, Bruno Ganz, Alexandra Pirici si Marcel Iures. "Tinerete fara tinerete" este un film independent care a costat cinci milioane de dolari si a fost realizat cu o echipa formata preponderent din romani.

Colectie filme

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The Prince (2014)

Insurgent (Film 2015)

The Expendables 3 (2014) - Eroi de sacrificiu 3