Mungiu va primi FIPRESCI Grand Prix


04.09.2007

Lungmetrajul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" al lui Cristian Mungiu a fost desemnat Cel mai bun film al anului de catre membrii Federatiei Internationale a Criticilor de Film si va primi FIPRESCI Grand Prix la gala de deschidere a Festivalului de la San Sebastian, pe data de 20 septembrie. Aceasta distinctie este acordata din 1999 la Festivalul de Film de la San Sebastian si a fost creata pentru a evidentia creatii originale si indraznete. De-a lungul anilor a fost castigat de Pedro Almodovar, Kim Ki-Duk si Jean-Luc Godard.

Anul acesta, un numar de 248 de membri ai Federatiei Internationale a Criticilor de Film (FIPRESCI) au votat pentru a desemna cel mai bun film al anului iar castigator detasat a iesit lungmetrajul romanesc, cu Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov.

Filmul regizat, scris si co-produs de Cristian Mungiu a fost urmat, in preferintele criticilor, de "The Queen" - regia Stephen Frears (Marea Britanie), "Letters from Iwo Jima" - Clint Eastwood (SUA), "Still Life" - Zhang Ke Jia (China), "Syndromes and a Century" - Apichatpong Weerasethakul (Thailanda). "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a fost anu, acesta premiat cu Palme d'Or la Cannes.

Colectie filme

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The Expendables 3 (2014) - Eroi de sacrificiu 3

"Iron Man 3" 2013 - trailer film

Ratatouille (Film 2007)