Interviu (2007)


Interview

Controversatul cineast Theo van Gogh a fost un talent exceptional. A regizat 13 filme extrem de apreciate si a primit de nu mai putin de patru ori Premiul Academiei Olandeze pentru regie. Din pacate insa, celebritatea lui de azi se datoreaza in mare parte modului brutal in care si-a incheiat viata. A fost ucis cu sange rece in 2004 de un fundamentalist religios, infuriat de modul in care Islamul a fost descris in scurtmetrajul Submission - Part 1.

Dupa tragica sa moarte, producatorii Bruce Weiss si Gijs van de Westelaken au decis sa indeplineascã visul lui Theo de a realiza remake-uri dupa trei dintre filmele sale, in limba engleza si cu star-uri de la Hollywood.

In Interviu, primul titlu din trilogie, frumoasa Sienna Miller (Factory Girl, Casanova, Alfie) si actorul/regizorul Steve Buscemi (Lonesome Jim, Fargo, Reservoir Dogs) se infrunta intr-un thriller din care nu lipsesc subiecte precum media, ideea de adevar sau celebritatea.

Jurnalistul Pierre Peders (Buscemi) nu e deloc strain de violenta si cruzime. Cu o reputatie cladita prin corespondente de razboi, a vazut orori inimaginabile.

Acum insa, este obligat sa-i ia un interviu celei mai celebre actrite TV din America.

Cei doi se întalnesc si doua lumi complet diferite se ciocnesc – intentiile politice, serioase ale lui Pierre si celebritatea superficiala a Katiei.

Cu toate acestea, nimic nu e ceea ce pare. Pe masura ce confesiunile lor devin tot mai intime, Pierre si Katya descopera o legatura profunda. Fiecare dintre ei este marcat de ceva, cuprins de o durere muta, ascunsa. Insa confesiunile sincere fac repede loc razbunarilor. Confruntarea lor se transforma intr-un veritabil joc de sah verbal, plin de inteligenta, intriga si tensiune sexuala, totul culminand cu un final pe muchie de cutit.

Regia
Steve Buscemi

In rolurile principale
Sienna Miller, Steve Buscemi

Gen
Drama, Thriller

Premiera in Romania
12.10.2007

Colectie filme

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The Prince (2014)

Insurgent (Film 2015)

The Expendables 3 (2014) - Eroi de sacrificiu 3