Ilinca Goia


Biografie:
Ilinca Goia e absolventa a Academiei de Teatru si Film din Bucuresti, a urmat apoi un stagiu de pregatire la Universitatea din San Diego - California si la Teatrul "Old Globe", apoi a urmat cursurile Academiei Americane de Music - hall si Arta Dramatica - New York (1993 - 1994, 1996).

A activat la Teatrul Studentesc "Pod" intre 1987 - 1990, si din 1988 este actrita la Teatrul National din Bucuresti.

In cadrul proiectelor studentesti a interpretat roluri importante in piese de Shakespeare, Wilder, Caragiale, Delavrancea, Kiritescu, debutand pe scena TNB in Vassa Jeleznova de Gorki, evoluand apoi in piese de Eschil - Sofocle - Euripide, Cehov, Wasserman, Caragiale, V. Nicolau, D. Sararu, in regia semnata de Andrei Serban, Grigore Gonta, Ion Cojar, Gelu Colceag, Yuri Krasovski. A colaborat, de asemenea, cu Teatrul Nottara in piese de Ibsen, Shaw, Schnitzler, K. Gabor, Mazilu (regia Dominic Dembinski, Felix Alexa, Alexandru Repan s. a. ), precum si cu Teatrul Romano - American "Eugene O'Neill" (1995) in 5 iulie de Lansford Wilson, regia Elliot Swift.

In perioada studiilor la New York, a jucat in cadrul A.M.D.A.

Filmografie:
1. Femeia visurilor (2005)
2. Dracula III: Legacy (2005) .... Marta
3. Ce lume vesela (2003)
4. Meurtres sous hypnose (2001) .... Catherine Katz
5. Manipularea (2000)
6. Roberta (2000) .... Roberta/Oana
7. Triunghiul mortii (1999) .... Ecaterina Teodoroiu
8. Talisman (1998) .... Elizabeth Storm
9. Vampire Journals (1997) .... Cassandra
10. The Midas Touch (1997) .... Miss Henderson
11. Craii de Curtea Veche (1995)
12. Josh Kirby... Time Warrior: Chapter 4, Eggs From 70 Million B.C. (1995) .... Professor Quotient
13. Lurking Fear (1994) .... Leigh
14. Dreptatea (1989)
15. Rochia alba de dantela (1989)

Colectie filme

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Iron Man 3" 2013 - trailer film

Angelina Jolie

Milla Jovovich