Filmul "Rendition" aduce tortura in Festivalul de la Toronto


Filmul "Rendition", o privire critica asupra politicii practicate de Statele Unite, de a inchide suspecti de terorism in inchisori din strainatate, a adus o doza de tortura si de politica actuala la Festivalul International de Film de la Toronto, potrivit news.yahoo.com.
Regizat de Gavin Hood si avandu-i in rolurile principale pe Reese Witherspoon si Jake Gyllenhaal, filmul a avut premiera vineri seara. Gyllenhaal a declarat ca intrebarea din "Rendition" este daca o viata merita sacrificata pentru salvarea a mii de vieti, intrebare pe care filmul o lasa deschisa. "Este o viata mai importanta decat 5.000? Aceasta este problema", a declarat actorul.

Urmarind un american de origine egipteana care este prins si inchis intr-o inchisoare din nordul Africii, filmul pune accent pe o practica controversata care a ridicat semne de intrebare despre balanta intre securitatea nationala si drepturile omului.

Gyllenhaal are rolul unui agent CIA, detasat in nordul Africii, care este insarcinat sa supravegheze tortura americanului de origine Anwar El-Ibrahim, interpretat de actorul Omar Metwally. Witherspoon, interpreta rolulului sotiei insarcinate a lui Anwar, este portretul unei femei vulnerabile si puternice, in acelasi timp, care se lupta cu oficialitatile americane pentru eliberarea sotului.

Sambata, 08 Septembrie

Colectie filme

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The Prince (2014)

Insurgent (Film 2015)

The Expendables 3 (2014) - Eroi de sacrificiu 3