Dan Condurache


Biografie:
Nascut la 26 iulie 1952, este un "carismatic june-prim de tinuta, actualmente virtual barbat fatal convertit la un comic burlesc in ciuda resurselor bogate de elevat tragism, relevate nu o data, in mari creatii memorabile, dar prea rare".

La un moment dat, a declarat ca un an in plus nu inseamna nimic pentru el. Nu-si aniverseaza zilele de nastere din proprie initiativa. Intrebat daca inaintarea in varsta i se pare o povara, artistul a raspuns:"...fifty-fifty, jumatate da, jumatate nu". Prin clasa a noua de liceu a auzit o metafora de care isi aminteste si astazi: "Imbatranesc copacii/ imbatranesc casele/ Daramite oamenii". Despre viata personala nu vorbeste. In schimb, pe plan profesional este un om bogat si nu avem nevoie de prea multe cuvinte.

Este cunoscut actor de teatru, aparand peste doua decenii in distributia Teatrului Mic din Bucuresti. Dintre numeroasele productii in care a fost protagonist amintim: "In fiecare zi Dumnezeu ne saruta pe gura"(2001), "Sindromul Timisoara-Manipularea"(2004) sau "Femeia visurilor"(2005).

Filmografie:
1. Femeia visurilor (2005)
2. Sindromul Timisoara (2004) .... Maritan
3. Une place parmi les vivants (2003) .... Roger
4. Percutés, Les (2002) .... Fou smoking
5. În fiecare zi Dumnezeu ne saruta pe gura (2001) .... Dumitru
6. 7 vies du docteur Laux, Les (2000) .... Georges, Garnier
7. Manipularea (2000)
8. Fii cu ochii pe fericire (1999)
9. Homicide conjugal (1998) .... Chef flic
10. Nekro (1997) .... Col David
11. Vampire Journals (1997) .... Anton
12. Une mère comme on n'en fait plus (1997) .... Arpin
13. Stare de fapt (1996)
14. Prea târziu (1996)
15. Semne in pustiu (1996) .... Dan
16. Meurtres par procuration (1995) .... Rudetsky
17. Leapin' Leprechauns (1995) .... Leprechaun
18. Somnul insulei (1994)
19. Trahir (1993) .... Mihnea
20. Invitatie, O (1993)
21. Balanta (1992) .... Prosecutor
22. Drumul câinilor (1991)
23. Kilometrul 36 (1989)
24. Batalia din umbra (1986) .... Victor Popescu
25. Domnisoara Aurica (1985)
26. Sezonul pescarusilor (1985)
27. Emisia continua (1985)
28. Furtuna in Pacific (1985)
29. Intunecare (1985)
30. Acasa (1984)
31. Moara lui Califar (1984)
32. De dragul tau, Anca! (1983)
33. Calculatorul marturiseste (1982)
34. La capatul liniei (1982)
35. Milionar la minut (1982)

Colectie filme

Comentarii

  1. va rog frumos care stie unde gasesc filmul 27. Emisia continua (1985)

    RăspundețiȘtergere
  2. va rog dati add la gt_sip

    RăspundețiȘtergere
  3. Valeriu Mocanu26 iulie 2010, 17:44

    La multi ani, Maestre!
    Sanatate, ani multi si impliniri nesfarsite!
    Cu respect, Valeriu Mocanu, nascut si el pe 26 iulie 1952, ora 1-00, Presedinte al Asociatiei Nativilor din 1952: www.asonativ1952.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

"Iron Man 3" 2013 - trailer film

Angelina Jolie

Milla Jovovich