Brandon Lee


Biografie: Fiul legendarului Bruce Lee si al sotiei sale Linda, Brandon Lee nu a planuit sa devina un star al actiunii ca si tatal sau. Dar ca si el, Lee a fost un talent al artelor martiale si si-a folosit acest talent in industria filmului.
Moartea tragica a lui Brandon in pragul filmarilor unui film (The Crow in 1993) ca si tatal sau, a reprezentat o pierdere imensa pentru fanii filmului.

Nascut pe 1 februarie 1965 in Oakland, CA, Lee si-a petrecut primii ani in Hong Kong, unde a invatat Cantonese si a studiat artele martiale Jeet Kun Do. Avea doar opt ani cand tatal sau a murit, si impreuna cu mama si sora lui s-au mutat in Statele Unite. In 1987 a avut prima aparitie intr-un rol Kung Fu in filmul de televiziune The Movie. Apoi s-a reintors in Hong Kong pentru a juca in Legacy of Rage (Long zai jiang hu) (1987).
A mai aparut alaturi de Ernest Borgnine in Laser Mission (1990), de Dolph Lundgren in Showdown in Little Tokyo (1991)Â si in 1992 a jucat in Rapid Fire.

Filmografie:
1. Wicked (2005)
2. Bruce Lee: The Immortal Dragon (2002) .... Himself
3. The Unbeatable Bruce Lee (2001) .... Himself
4. The Unbeatable Bruce Lee (2001) .... Himself
5. Sex, lögner & videovåld (2000) .... Man in line to night club
6. The Crow (1994) .... Eric Draven
7. Rapid Fire (1992) .... Jake Lo
8. Showdown in Little Tokyo (1991) .... Johnny Murata
9. Laser Mission (1990) .... Michael Gold
10. Kung Fu: The Movie (1986) .... Chung Wang
11. Long zai jiang hu (1986) .... Brandon Ma
12. Bruce Lee, the Legend (1977) .... Himself

Colectie filme

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The Expendables 3 (2014) - Eroi de sacrificiu 3

"Iron Man 3" 2013 - trailer film

Ratatouille (Film 2007)