Adrian Pintea


Nascut la 9 octombrie 1954 in Bistrita - Romania, Adrian Pintea a absolvit in 1979, Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale"din Bucuresti.

Adrian Pintea a abordat, inca din anii de studiu, roluri importante in piese de Shakespeare, Strindberg sau R. Stanca, apoi a sustinut roluri principale la Teatrul Bulandra in piese de Cehov si Anouilh (in regia semnata de Liviu Ciulei), la Teatrul National din Bucuresti in lucra ri de Dostoievski si Eliade ( regizate de Ion Cojar, Horea Popescu)si Giraudoux (regie proprie), apoi la Teatrul Nottara - Pirandello in regia lui Dominic Dembinski, Teatrul Romano American - T. Williams si Shepard (in regie proprie), Teatrul National din Craiova - Shakespeare (regia Tompa Gabor), Compania Teatrala "777" - Medoff (regia Cristian Theodor Popescu) etc.

Adrian Pintea a evoluat, de asemenea, in filme de lung metraj si de televiziune regizate, intre altele, de Dinu Cocea, Mircea Veroiu, Carlos Aguira (USA Fullmoon Production), Bertrand Tavernier (French Little), precum si la B. B. C.
A murit pe data de 8-iunie-2007.

Filmografie:
1. Gryphon (2007) .... Phillip
2. Youth Without Youth (2007) .... Pandit
3. Femeia visurilor (2005)
4. 7 Seconds (2005) .... Graphini
5. Vlad (2003) .... Iancu de Hunedoara
6. Dracula the Impaler (2002) .... Vambery
7. The Elite (2001) .... Commandor Reese
8. Diplomatic Siege (1999) .... Goran Mladnov
9. Une mère comme on n'en fait plus (1997) .... Reporter
10. Capitaine Conan (1996) .... Médecin Bucarest
11. Domnisoara Christina (1996) .... Paschievici
12. Alibi, Das (1995) .... Jan Manescu
13. Josh Kirby... Time Warrior: Chapter 1, Planet of the Dino-Knights (1995) .... Jolly Jack
14. Nostradamus (1994) .... Doctor
15. Lurking Fear (1994) .... Ryan
16. Trancers 4: Jack of Swords (1994) .... Borgia
17. Mandroid (1993) .... Killer
18. Cei care platesc cu viata (1991)
19. Bulgare de huma, Un (1989) .... Mihai Eminescu
20. Mircea (1989)
21. Padureanca (1987) .... Iorgovan Jr.
22. Vulcanul stins (1987) .... Geologul
23. Batalia din umbra (1986)
24. Adela (1985) .... Reparatorul de piane
25. Fapt divers (1984)
26. Iancu Jianu, haiducul (1981) .... Iancu Jianu
27. Iancu Jianu, zapciul (1980) .... Iancu Jianu
28. Falansterul (1979)
29. Intre oglinzi paralele (1978) .... George
30. Mînia (1977) .... Baiatul cu pasarea

Colectie filme

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Angelina Jolie

Brad Pitt - biografie, poze si filme

Jason Statham - biografie, download filme si lista filme