News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Jake Gyllenhaal

miercuri, 24 noiembrie 2010

Cum parintii , Stephen Gyllenhaal si Naomi Foner, sunt regizor si respectiv scenarist, nu e de mirare ca Jacob Benjamin Gyllenhaal joaca din frageda copilarie. A aparut in piesele scolare, facandu-si debutul pe marile ecrane la 11 ani, in comedia City Slickers(1991), unde era fiul lui Billy Christal.
De asemenea a jucat si in productii in care erau implicati parintii: A Dangerous Womam(1993) si intr-un episod din Homicide.
Desi a optat sa ramana in scoala urmand Columbia University, Jake a abandonat studiile in 2002, continuandu-si cariera artistica. Pana atunci aparuse in Donnie Drako(2001) si Bubble Boy(2001).
In 2002 apare in Lovely & Amazing, alaturi de Catrerine Keener, si in The Good Girl interpretand un coleg ciudat al lui Jennifer Aniston.
Un an mai tarziu este disctribuit alaturi de Susan Sarandon si Dustin Hoffman in Moonlight Mile(2003). Joaca alaturi de Dennis Quaid in filmul The Day After Tomorrow.

Rolul care l-a facut cunoscut este cel al lui Jack Twist in filmul din 2005, Brokeback Mountain - O iubire secreta. In acest film Jake Gyllenhaal joaca rolul unui cowboy homosexual indragostit de Ennis Del Mar (Heath Ledger) un alt cowboy. Un rol indraznet si la care nu multi actori s-ar fi incumetat, dar care lui Jake Gyllenhaal ii aduce o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar.

In 2010 joaca in filmul de actiune si aventuri Prince of Persia: The Sands of Time.

In 2015 Jake Gyllenhaal a jucat in nu mai putin de 4 filme: Accidental Love, Southpaw, Demolition si in drama biografica "Everest" alaturi de Jason Clarke (Terminator Genisys), Josh Brolin, Sam Worthington si Keira Knightley.

2016 il gaseste pe actor implicat in alte 4 proiecte: "The Man Who Made It Snow", "The Current War", "Life" si "Nocturnal Animals".

Interviu cu Jake Gyllenhaal despre rolul Dastan din filmul Prince of Persia: The Sands of Time











Filmografie:
Nocturnal Animals  (2016)
The Current War  (2016)
Accidental Love  (2015)
Demolition  (2015)
Everest  (2015)
Southpaw / Lovitură de stânga (2015)
Nightcrawler / Prădător de noapte (2014)
Enemy / Inamicul (2013)
Prisoners / Prizonieri (2013)
Prisoners / Prizonieri (2013)
End of Watch / Ultima razie (2012)
Source Code (2011)
Love and Other Drugs (2010)
Prince of Persia: The Sands of Time - Printul Persiei: Nisipurile Timpului (2010)
Brothers (2009)
Nailed (2009)
Rendition - Transfer de captivi (2007)
Zodiac - I se spunea Zodiac (2007)
Brokeback Mountain (2005)
Proof - Dovada (2005)
The Man Who Walked Between the Towers (2005)
Jarhead - Puscasi Marini (2005)
Venecia 2005: Crónica de Carlos Boyero (2005)
The Day After Tomorrow  (2004)
Moonlight Mile (2002)
The Good Girl - Fata buna (2002)
Highway - Autostrada (2002)
Lovely & Amazing (2001)
Bubble Boy - Baiatul din balon (2001)
Donnie Darko (2001)
October Sky - Racheta lui Homer (1999)
Homegrown - Droguri de casa (1998)
A Dangerous Woman - O femeie periculoasa (1993)
Josh and S.A.M. - Josh si S.A.M. (1993)
Homicide: Life on the Street (Serial TV) (1993)
City Slickers - Orasenii (1991)
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website