News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Morgan Freeman - Biografie si filme

marți, 2 octombrie 2007


Biografie:
Cu o voce autoritara, acest placut si popular actor american a devenit una dintre cele mai respecate figuri ale cinematografiei moderne. Nascut in iunie 1937 in Memphis, Tennessee, tanarul Freeman a intrat la Los Angeles Community College dupa ce lucrase cativa ani ca mecanic in aviatia americana. Primul sau rol a fost intr-o piesa de teatru in 1969. Apoi a lucrat in televiziune, avand cateva roluri in seriale. In 1973 a reusit sa obtina un mic rol in thriller-ul "Blade", iar de aici talentul sau l-a propulsat mai departe, reusind sa obtina roluri cu regularitate.

  In anii '80 Morgan Freeman a continat sa apara in diferite filme, unele reusite, altele mai putin. Cu toate acestea, a iesit in evidenta, primind o nominalizare la Oscar pentru rolul din "Street Smart" in 1987 iar apoi a uimit lumea cinematografiei prin obtinerea celei de-a doua nominalizari la Oscar, pentru rolul din "Driving Miss Daisy" din 1989. Tot in 1989 a aparut in filmul "Glory" alaturi de Mattew Broderick si Denzel Washington, un film despre razboiul civil din America. In 1994 a jucat in drama "The Shawshank Redemption" rol pentru care a obtinut a treia nominalizare la Oscar dar premiul i-a revenit abia in 2005 pentru rolul din "Million Dollar Baby".

  Ca o completare la filmele sale, datorita vocii sale puternice si convingatoare, Morgan Freeman a fost ales sa fie gazda mai multor emisiuni de televiziune si documentare, cel mai recent fiind "La marche de l'empereur".
A fost insurat de doua ori, prima data in 1967 cu Jeanette Bradshaw de care a divortat in 1979. A doua sotie, alaturi de care este din 1984 se numeste Myrna Colley-Lee. Are patru copii, doua fete si doi baieti. De curand a obtinut licenta de pilot privat si are o barca ancorata in Caraibe, dar programul incarcat nu-i permite sa navigheze decat o data pe an. Adeseori este catalogat ca fiind cel mai mare actor in viata, lucru pe care nu-l aproba si spune ca este doar norocos. Are propia lui companie, Revelation Entertainment.
Oscarul castigat il tine intr-un dulap din biroul sau. Dulapul a fost facut de un bun prieten al sau in 1998 special pentru Oscarul pe care era sigur ca Morgan il va castiga. I-a atasat chiar si o placa pe care scrie:" Nu parcati. Rezervat pentru Oscar".

Filmografie Morgan Freeman:
Untitled Batman Project (2012) (pre-productie)
Dolphin's Tale (2011) (pre-productie)

Red (2010)

Invictus (2009)
The Maiden Heist (2009)
Thick as Thieves (2009)
The Dark Knight (2008)
Wanted (2008)
The Bucket List (2007)
Feast of Love (2007)
Gone Baby Gone (2007)
Evan Almighty (2007)
The Contract (2006)
10 Items or Less (2006)
Lucky Number Slevin (2006)
Magnificent Desolation: Walking on the Moon 3D (2005) (voce)
Edison (2005)
An Unfinished Life (2005)
War of the Worlds (2005) (voce)
Batman Begins (2005)
Unleashed (2005)
Million Dollar Baby (2004)
A Remarkable Promise (2004)
The Big Bounce (2004)
Bruce Almighty (2003)
Dreamcatcher (2003)
Levity (2003)
The Sum of All Fears (2002)
High Crimes (2002)
Along Came a Spider (2001)
Nurse Betty (2000)
Under Suspicion (2000)

Deep Impact (1998)
Hard Rain (1998)
Amistad (1997)
Kiss the Girls (1997)
Chain Reaction (1996)
Moll Flanders (1996)
Se7en (1995)
Outbreak (1995)
The Shawshank Redemption (1994)
Unforgiven (1992)
The Power of One (1992)
Robin Hood: Prince of Thieves (1991)
The Bonfire of the Vanities (1990)

Glory (1989)
Driving Miss Daisy (1989)
Johnny Handsome (1989)
Lean on Me (1989)
Clean and Sober (1988)
Street Smart (1987)
That Was Then... This Is Now (1985)
Marie (1985)
Teachers (1984)
Harry & Son (1984)
Eyewitness (1981)
Brubaker (1980)

Blade (1973)
Who Says I Can't Ride a Rainbow! (1971)

Where Were You When the Lights Went Out? (1968)
A Man Called Adam (1966)
The Pawnbroker (1964)

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website