News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Maia Morgenstern

miercuri, 3 octombrie 2007


Nascuta la Bucuresti - Romania, la data de 1 Mai 1962, Maia Morgenstern este absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica din orasul natal.A debutat la Teatrul din Piatra Neamt, (1985-1988), apoi a fost actrita la Teatrul Evreiesc (1988-1990), in 1990 a fost angajata la Teatrul National din Bucuresti, iar in 1998 a devenit actrita a Teatrului Bulandra. Membra UNITER si UCIN, membra in juriul pentru acordarea Premiului National de Excelenta in Cultura Romana, dar si in juriile festivalurilor de la Geneva (1995), Salonic (1996), Angers (1998), Monte Carlo (2000), Maia Morgenstern este totodata, din 2004, societar de onoare al Teatrului National din Bucuresti. A interpretat numeroase roluri principale in piese de Shakespeare, Cehov, Strinberg, Claudel - Honegger, Wilde, Ibsen, Kreisler, Lorca, B.Johnson, Wasserman, Dumas, Wesker, Horovitz, H. Mann, Gozzi, Gogol, Alecsandri, Blaga, Vi sniec, Camil Petrescu, in regia semnata de Andrei Serban, J. L. Vicard, Olimpia Arghir, Mihai Manolescu, Nae Caranfil, Ion Lucian, Ca ta lina Buzoianu, Andreea Vulpe, Alexandru Dabija, Felix Alexa, Victor Ion Frunza , Razvan Mazilu, Grigore Gonta, Horea Popescu, Serghei Cercaski s.a., regizand ea insasi piesa Chirita in voiaj dupã Alecsandri la Teatrul "Maria Filotti" din Braila. A colaborat la "Teatru TV" si "Teatru radiofonic", a efectuat turnee in Elvetia, Olanda, Germania, Grecia, Austria, Rusia, Franta, Anglia, Islanda, Portugalia, Belgia, realizand totodata roluri importante in peste 20 de filme artistice romanesti, dar si straine, ultima sa pelicula Patimile lui Iisus in regia lui Mel Gibson (2002), aducandu-i un premiu EMA 2003. Activitatea sa a fost rasplatita si cu Premiul National "Lucia Sturza Bulandra" "pentru cea mai buna actrita" (1990, 1993), Premiul UNITER "pentru cel mai bun rol feminin" (1990) si pentru Lola Blau (1995), Premiul revistei "Flacara", Premiul "Teatre vivant" al Radio France (1993) pentru "cel mai bun spectacol in limba franceza", Premiul "Irina Rachiteanu Sirianu" (1997), Premiul UCIN, Premiul "Les stars de demain" - Geneva (1992) "pentru cea mai buna actrita" si Premiul Criticii, Premiul Felix etc.A fost maritata de 2 ori si are 3 copii: Tudor Aaron, Eva Leea Cabiria si Ana Isadora.Numele sau, Morgenstern, inseamna de fapt “Steaua Diminetii”asa cum mai este numita Fecioara Maria.

Filmografie:
1. The Fence (2007) .... Herman's Mother
2. Mansfeld (2006) .... Mrs. Mansfeld
3. Homme pressé, L' (2005) .... Bonne de Bois de Rose
4. 15 (2005) .... Irene
5. The Passion of the Christ (2004) .... Mary
6. Damen tango (2004)
7. Orient Express (2004) .... Amalia Frunzetti
8. The Making of 'The Passion of the Christ' (2004) .... Herself
9. A Rózsa énekei (2003) .... Olga
10. Bolondok éneke (2003) .... Gina
11. Patul lui Procust (2001) .... Doamna T.
12. Marie, Nonna, la vierge et moi (2000) .... Nonna
13. Dark Prince: The True Story of Dracula (2000) .... Woman at Fountain
14. Triunghiul mortii (1999) .... Regina Maria
15. Fata în fata (1999)
16. Kínai védelem (1999)
17. Álombánya, Az (1998)
18. Omul zilei (1997)
19. Witman fiúk (1997) .... Mrs. Witman
20. Siódmy pokój (1995) .... Edith Stein
21. Vlemma tou Odyssea, To (1995) .... 'Ulysses' wife
22. Nostradamus (1994) .... Helen
23. Trahir (1993) .... Woman in Prison
24. Casa din vis (1993)
25. Cel mai iubit dintre pamînteni (1993)
26. Balanta (1992) .... Nela
27. Ramînerea (1992)
28. Baiatul cu o singura bretea (1991)
29. Cei care platesc cu viata (1991)
30. Pasaj (1990)
31. Marea sfidare (1989)
32. Maria si marea (1988) .... Maria
33. Anotimpul iubirii (1986)
34. Secretul lui Bachus (1984) .... The girl in the restaurant
35. Secretul lui Bachus (1984) .... The girl in the restaurant
36. Dreptate în lanturi (1983)
37. Prea cald pentru luna mai (1983)
38. A Tavasz ébredése (2005)

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website