News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Ion Caramitru

duminică, 7 octombrie 2007


Biografie:
S-a nascut la 9 martie 1942, Bucuresti
A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale in 1964.
Elegant, carismatic, inteligent, el devine solutia standard pe care cinematograful romanesc al anilor '60 - '80 o adopta pentru rolurile de tanar protagonist in filme de natura dramatica.
Dupa 1989, activitate politica - importante functii in CPFSN, CPUN - 1990.
In perioada 1996 - 2000 a detinut functia de Ministru al Culturii.
In 1995 a fost decorat de Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii si Irlandei de Nord cu titlul de Ofiter de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic pentru activitatea cultural romano-britanica iar in 1997 a primit distinctia de Cavaler al Ordinului Literelor si Artelor in Franta.

Filmografie:
1. Adam & Paul (2004) ... Eastern European Man
2. Amen. (2002) ... Count Fontana
3. Sibiu-Hermannsstadt (1999) ... Narator
4. Deep Secrets (1996) ... Caine
5. Misiune imposibila (1996) ... Zozimov
6. Two Deaths (1995) ... Carl Dalakis
7. University Square: Romania (1991)
8. Kafka (1991)
9. Extemporal la dirigentie (1987) ... Socrate
10. A doua varianta (1987)
11. Liceenii (1986) ... Socrate
12. Intunecare (1985)
13. Promisiuni (1985)
14. Declaratie de dragoste (1985)
15. Ca-n filme (1983)
16. Castelul din Carpati (1981)
17. Iata femeia pe care o iubesc (1981)
18. Ancheta (1980)
19. Am fost 16 (1980)
20. Punga cu libelule (1980)
21. Bietul Ioanide (1979)
22. Rug si flacara (1979)
23. Lumini si umbre (1979)
24. Ecaterina Teodoroiu (1978)
25. Intre oglinzi paralele (1978) ... Gheorghidiu
26. Inainte de tacere (1978)
27. Impuscaturi sub clar de luna (1977)
28. Iarba verde de acasa (1977)
29. Oaspeti de seara (1976)
30. Instanta amana pronuntarea (1976)
31. Trei zile si trei nopti (1976)
32. Casa de la miezul noptii (1976)
33. Marele singuratic (1976)
34. Tufa de Venetia (1976)
35. Dincolo de pod (1975)
36. Dincolo de pod (1975)
37. Stejar - extrema urgenta (1974)
38. Portile albastre ale orasului (1973)
39. Despre o anume fericire (1973)
40. Printre colinele verzi (1971)
41. Balada pentru Mariuca (1969)
42. Diminetile unui baiat cuminte (1966)
43. Comoara din Vadul Vechi (1964)
44. Padurea Spanzuratilor (1964)

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website