News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Claudia Cardinale

joi, 4 octombrie 2007


Biografie: Portile cinematografiei s-au deschis pentru Claudia Cardinale ca pentru majoritatea divelor italiene: printr-un concurs de frumusete. A studiat actorie la Centro Sperimentale di Roma iar frumusetea i-a garantat debutul la numai 17 ani, prin mici roluri, dar s-a remarcat extrem de repede si ca actrita avand o infatisare greu de trecut cu vederea. Dupa Senilita(1961) a ajuns pe lista preferintelor a numerosi regizori.
Printre cele mai importante filme in care a jucat se numara 8 1/2 regizat de Federico Fellini, in care apare alaturi de celebrul Marcello Mastroiani.
De asemenea, a lucrat de cateva ori alaturi de primul ei sot, Pasquale Squitieri.

Filmografie:
1. Astérix aux jeux olympiques (2008)
2. Estrenando sueños (2007)
3. Démon de midi, Le (2005) .... Claudia Cardinale
4. The Professionals: A Classic (2005) .... Herself
5. Ultima sequenza, L' (2003) .... Herself
6. The Wages of Sin (2003) .... Herself
7. And Now... Ladies and Gentlemen... (2002) .... Madame Falconetti
8. Visconti (2002) .... Herself
9. Visconti: La verdad del melodrama (2001) .... Herself
10. Elisabeth (2000) .... Claude Barde
11. Un café... l'addition (1999) .... Mme Gigi
12. Li chiamarono... briganti! (1999)
13. Mein liebster Feind - Klaus Kinski (1999) .... Herself
14. Riches, belles, etc. (1998)
15. Mia, Liebe meines Lebens (1998) .... Mary O'Sullivan
16. Nostromo (1997) .... Teresa Viola
17. Sous les pieds des femmes (1997) .... Aya 1996
18. Deserto di fuoco (1997) .... Leila
19. Uomo dal sigaro in bocca, L' (1997) .... Herself
20. Elles ne pensent qu'à ça... (1994) .... Margaux
21. Mayrig (1993) .... Araxi (Mayrig)
22. Son of the Pink Panther (1993) .... Maria Gambrelli
23. 588 rue paradis (1992) .... Araxi
24. Atto di dolore (1991) .... Elena
25. Mayrig (1991) .... Araxi
26. Batalla de los Tres Reyes, La (1990) .... Roxelane
27. Ben Webster: The Brute and the Beautiful (1989)
28. Révolution française, La (1989) .... Yolande-Gabrielle de Polastron, duchesse de Polignac (segment "Années Lumière, Les")
29. Hiver 54, l'abbé Pierre (1989) .... Hélène
30. Blu elettrico (1988) .... Tata
31. Naso di cane (1987)
32. Un homme amoureux (1987) .... Julia Steiner
33. Storia, La (1986) .... Ida
34. Donna delle meraviglie, La (1985)
35. Été prochain, L' (1985) .... Jeanne
36. Claretta (1984) .... Clara 'Claretta' Petacci
37. Enrico IV (1984) .... Matilda
38. Ruffian, Le (1983) .... La 'baronne'
39. Princess Daisy (1983) .... Anabelle de Fourdemont Valenski
40. Fitzcarraldo (1982) .... Molly
41. Cadeau, Le (1982) .... Antonella Dufour
42. The Salamander (1981) .... Elena Leporello
43. Pelle, La (1981) .... Principessa Consuelo Caracciolo
44. Si salvi chi vuole (1980)
45. Escape to Athena (1979) .... Eleana
46. Arma, L' (1978) .... Marta
47. Part du feu, La (1978) .... Catherine Hansen
48. Petite fille en velours bleu, La (1978) .... Francesca Modigliani
49. Arma, L' (1978) .... Marta
50. Goodbye e amen (1977) .... Aliki
51. Prefetto di ferro, Il (1977) .... Anna Torrisi
52. Corleone (1977) .... Rosa Accordino
53. Jesus of Nazareth (1977) .... The Adulteress
54. Comune senso del pudore, Il (1976) .... Armida Ballarin
55. A mezzanotte va la ronda del piacere (1975) .... Gabriella Sansoni
56. Gruppo di famiglia in un interno (1974) .... Professor's wife
57. Guappi, I (1973) .... Lucia Esposito
58. Libera, amore mio... (1973) .... Libera Valente
59. Days of Fury (1973) .... Anya
60. Scoumoune, La (1972) .... Georgia Saratov
61. Bello, onesto, emigrato Australia sposerebbe compaesana illibata (1971) .... Carmela
62. Udienza, L' (1971) .... Aiche
63. Popsy Pop (1971) .... Popsy
64. Pétroleuses, Les (1971) .... Marie Sarrazin
65. The Adventures of Gerard (1970) .... Teresa (Countess of Morales)
66. Nell'anno del Signore (1969) .... Giuditta Di Castro
67. Ruba al prossimo tuo (1969) .... Esmeralda Marini
68. Certo, certissimo, anzi... probabile (1969) .... Marta CHiaretti
69. Krasnaya palatka (1969) .... Nurse Valeria
70. Amante estelar, La (1968)
71. Giorno della civetta, Il (1968) .... Rosa Nicolosi
72. The Hell with Heroes (1968) .... Elena
73. C'era una volta il West (1968) .... Jill McBain
74. Don't Make Waves (1967) .... Laura Califatti
75. Rosa per tutti, Una (1967) .... Rosa
76. The Professionals (1966) .... Mrs. Maria Grant
77. Lost Command (1966) .... Aicha
78. Fate, Le (1966) .... Armenia (segment "Fata Armenia")
79. Blindfold (1965) .... Vicky Vincenti
80. Vaghe stelle dell'Orsa... (1965) .... Sandra
81. The 37th Annual Academy Awards (1965) .... Herself - Co-Presenter: Best Sound
82. Claudia Cardinale (1965) .... Herself
83. Circus World (1964) .... Toni Alfredo
84. Indifferenti, Gli (1964) .... Carla
85. Magnifico cornuto, Il (1964) .... Maria Grazia
86. The Pink Panther (1963) .... Princess Dala
87. Gattopardo, Il (1963) .... Angelica Sedara/Bertiana
88. 8½ (1963) .... Claudia
89. Ragazza di Bube, La (1963) .... Mara
90. Senilità (1962) .... Angiolina Zarri
91. Cartouche (1962) .... Vénus
92. Auguste (1961) .... Cameo appearance
93. Lions sont lâchés, Les (1961) .... Albertine
94. Viaccia, La (1961) .... Bianca
95. Ragazza con la valigia, La (1961) .... Aida
96. Delfini, I (1960) .... Fedora Santini
97. Rocco e i suoi fratelli (1960) .... Ginetta
98. Austerlitz (1960) .... Pauline Bonaparte
99. Bell'Antonio, Il (1960) .... Barbara Puglisi
100. Audace colpo dei soliti ignoti (1960) .... Carmela Nicosia
101. Upstairs and Downstairs (1959) .... Maria
102. Maledetto imbroglio, Un (1959) .... Assuntina
103. Anneaux d'or (1959)
104. Prima notte, La (1959) .... Angelica
105. Vento del Sud (1959) .... Grazia Macri
106. Magistrato, Il (1959) .... Moglie di Orlando
107. Soliti ignoti, I (1958) .... Carmelina
108. Goha (1958) .... Taj'el Ouloum's maid
109. Tre straniere a Roma (1958) .... Marisa
110. Qui comincia l'avventura (1975) .... Claudia

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website