News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Catherine McCormack

miercuri, 3 octombrie 2007


Biografie: Dupa ce a facut o impresie remarcabila alaturi de Mel Gibson in Braveheart, actrita britanica Catherine McCormack reprezenta una dintre cele mai promitatoare actrite.

S-a nascut pe 1 ianuarie 1972, in Hampshire, Anglia si a urmat Scoala de Drama Oxford. Dupa cateva aparitii pe scena si in televiziune, a debutat in film cu Loaded (1994). Dupa un rol in Tashunga (un film din 1995, realizat un an mai tarziu sub numele de North Star), McCormack are un rol de mare succes in Braveheart (1995). Desi a avut un rol secundar, marele succes al filmului i-a adus actritei o larga atentie, pavandu-i drumul catre un rol in 1997, in drama The Land Girls (in care au jucat Rachel Weisz si Anna Friel). In anul urmator, actrita a primit un rol promitator in Dangerous Beauty, in care a jucat in rolul unei curtezane. In acelasi an, a avut un rol in Dancing at Lughnasa, o adaptare pentru ecran a piesei lui Brian Friel, in care a jucat Meryl Streep.
In 1999, McCormack joaca intr-un alt film, odata cu intoarcerea ei la comedia britanica in This Year's Love, in care a jucat alaturi de Dougray Scott, Jennifer Ehle si Ian Hart.

Filmografie:
1. 28 Weeks Later (2007) .... Alice
2. The Moon and the Stars (2007) .... Kristina Baumgarten / Tosca
3. Renaissance (2006) .... Bislane Tasuiev
4. Elizabeth David: A Life in Recipes (2006) .... Elizabeth David
5. A Sound of Thunder (2005) .... Sonia Rand
6. Kenneth Tynan: In Praise of Hardcore (2005) .... Kathleen Tynan
7. Strings (2004) .... Zita
8. Gunpowder, Treason & Plot (2004) .... Queen Elizabeth I
9. Broken Morning (2003) .... Cathy
10. Spy Game (2001) .... Elizabeth Hadley
11. The Tailor of Panama (2001) .... Francesca Deane
12. Armadillo (2001) .... Flavia
13. The Making of 'Spy Game' (2001) .... Herself
14. The Weight of Water (2000) .... Jean Janes
15. Born Romantic (2000) .... Jocelyn
16. A Rumor of Angels (2000) .... Mary Neubauer
17. Shadow of the Vampire (2000) .... Greta Schröder
18. Mel Gibson's 'Braveheart': A Filmmaker's Passion (2000) .... Herself
19. The Debtors (1999)
20. This Year's Love (1999) .... Hannah
21. Dancing at Lughnasa (1998) .... Christina 'Chrissy' Mundy
22. Dangerous Beauty (1998) .... Veronica Franco
23. The Land Girls (1998) .... Stella
24. Deacon Brodie (1997) .... Annie Grant
25. Tashunga (1996) .... Sarah
26. Braveheart (1995) .... Murron MacClannough
27. Loaded (1994) .... Rose

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website