News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Catherine Deneuve

marți, 2 octombrie 2007


Una dintre cele mai respectate actrite din industria filmului francez, Catherine Deneuve si-a castigat reputatia jucand intr-o serie de filme ale renumitilor regizori Luis Bunuel si Roman Polanski. Fiica actorului de teatru si film Maurice Dorleac, Deneuve s-a nascut la Paris pe 22 octombrie 1943.
A debutat in film la varsta de 13 ani, cu un rol in filmul din 1965 Les Collegiennes si merge mai departe pentru a juca in filmele unor regizori precum Roger Vadim (cu care are un copil), inainte de marele succes cu musical-ul lui Jaques Demy, Les Parapluies de Cherbourg (The Umbrellas of Cherbourg) (1964). Are o izbucnire cu doua roluri in filmul lui Roman Polanski, Repulsion in 1965 si in filmul lui Bunuel din 1967, Belle de Jour. Mai tarziu, in acelasi an, da dovada de talent in filmul lui Demy, Umbrellas, urmat de Les Demoiselles de Rochefort, in care joaca alaturi de sora ei, Francoise Dorleac.
Catherine Deneuve a fost premiata de Academia Fanceza de Cinema pentru cea mai buna actrita in 1980 cu The Last Metro (1980) si in 1982 la acelasi festial si aceeasi categorie a castigat cu Place Vendome (1998). La Festivalul de Film de la Venetia in 1988 a castigat premiul pentru cea mai buna actrita cu Place Vendome (1998) si in 1992 a fost nominalizata la Oscar pentru cea mai buna actrita cu Indochine (1992).
In anul 2000, Deneuve a primit mai multa atentie din partea criticilor cand a fost distribuita alaturi de islandeza Bjork in filmul lui Lars von Trier, musical-ul Dancer in the Dark, film ce a castigat premiul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes; continuand traditia lui von Trier de a crea filme dificile si provocatoare, si acesta pare a nu fi cu nimic mai prejos. Dintre productiile franceze care au urmat acestei pelicule, cea mai importanta este 8 femmes (2002), in care Deneuve apare alaturi de alte stele ale cinematografiei franceze.

Filmografie:
1. Après lui (2007) .... Camille
2. Persepolis (2007) .... Mrs. Statrapi, Marjane's mother
3. The 63rd Annual Golden Globe Awards (2006) .... Herself - presenter
4. Concile de pierre, Le (2006) .... Sybille Weber
5. Palais royal! (2005) .... Eugénia
6. Vacances de Noël, Les (2005) .... Herself
7. Rois et reine (2004) .... Mme Vasset
8. Temps qui changent, Les (2004) .... Cécile
9. Princesse Marie (2004) .... Marie Bonaparte
10. Um Filme Falado (2003) .... Delfina
11. Liaisons dangereuses, Les (2003) .... Marquise Isabelle de Merteuil
12. Au plus près du paradis (2002) .... Fanette
13. The Kid Stays In the Picture (2002) .... Herself - Golden Globe Awards
14. 8 femmes (2002) .... Gaby
15. Absolument fabuleux (2001) .... Une spectatrice du défilé
16. Petit poucet, Le (2001) .... La reine
17. The Musketeer (2001) .... The Queen
18. Je rentre à la maison (2001) .... Marguerite
19. Clouds: Letters to My Son (2001) .... Narrator
20. Dancer in the Dark (2000) .... Kathy
21. Est - Ouest (1999) .... Gabrielle
22. Temps retrouvé, Le (1999) .... Odette de Crecy
23. Pola X (1999) .... Marie
24. Belle maman (1999) .... Léa
25. Vent de la nuit, Le (1999) .... Hélène
26. Place Vendôme (1998) .... Marianne Malivert
27. Sans titre (1997)
28. Généalogies d'un crime (1997) .... Jeanne/Solange
29. Court toujours: L'inconnu (1996) .... Marianne
30. Voleurs, Les (1996) .... Marie Leblanc
31. Cent et une nuits de Simon Cinéma, Les (1995) .... La star-fantasme
32. Convento, O (1995) .... Hélène
33. Partie d'échecs, La (1994) .... Marquise
34. De Serge Gainsbourg à Gainsbarre de 1958 - 1991 (1994) .... (segment "Dieu fumeur de Havanes" 1980)
35. Ma saison préférée (1993) .... Emilie
36. Indochine (1992) .... Eliane
37. Reine blanche, La (1991) .... Liliane Ripoche
38. Contre l'oubli (1991) .... Herself
39. Drôle d'endroit pour une rencontre (1988) .... France
40. Fréquence meurtre (1988) .... Jeanne Quester
41. Agent trouble (1987) .... Amanda Weber
42. Lieu du crime, Le (1986) .... Lili Ravenel
43. Vivement Truffaut (1985) .... Herself/Marion
44. Paroles et musique (1984) .... Margaux
45. Fort Saganne (1984) .... Louise
46. Bon plaisir, Le (1984) .... Claire Després
47. The Hunger (1983) .... Miriam Blaylock
48. Africain, L' (1983) .... Charlotte
49. Choc, Le (1982) .... Claire
50. Hôtel des Amériques (1981) .... Hélène
51. Choix des armes, Le (1981) .... Nicole Durieux
52. Dernier métro, Le (1980) .... Marion Steiner
53. Je vous aime (1980) .... Alice
54. Courage fuyons (1979) .... Eva
55. À nous deux (1979) .... Françoise
56. Ils sont grands, ces petits (1979) .... Louise Mouchin
57. Écoute voir... (1979) .... Claude Alphand
58. Argent des autres, L' (1978) .... Cécile Rainier
59. Casotto (1977) .... Donna del sogno
60. March or Die (1977) .... Simone Picard
61. Anima persa (1977) .... Sofia Stolz
62. Si c'était à refaire (1976) .... Catherine Berger
63. Hustle (1975) .... Nicole Britton
64. Sauvage, Le (1975) .... Nelly
65. Agression, L' (1975) .... Sarah
66. Zig zig (1975) .... Marie
67. Femme aux bottes rouges, La (1974) .... Françoise LeRoi
68. Touche pas à la femme blanche (1974) .... Marie-Hélène de Boismonfrais
69. Fatti di gente perbene (1974) .... Linda Murri
70. Événement le plus important depuis que l'homme a marché sur la lune, L' (1973) .... Irène de Fontenoy
71. Un flic (1972) .... Cathy
72. Liza (1972) .... Liza
73. Ça n'arrive qu'aux autres (1971) .... Catherine
74. Gala 71 (1971) .... Herself
75. Tristana (1970) .... Tristana
76. Peau d'âne (1970) .... La première reine/Peau d'âne
77. Tout peut arriver (1969) .... Interviewee
78. Sirène du Mississipi, La (1969) .... Julie Roussel/Marion Vergano
79. The April Fools (1969) .... Catherine Gunther
80. Mayerling (1968) .... Maria Vetsera
81. Benjamin (1968) .... Anne
82. Manon 70 (1968) .... Manon
83. Chamade, La (1968) .... Lucile
84. Demoiselles de Rochefort, Les (1967) .... Delphine Garnier
85. Belle de jour (1967) .... Séverine Serizy aka Belle de Jour
86. Créatures, Les (1966) .... Mylène
87. Vie de château, La (1966) .... Marie
88. Chant du monde, Le (1965) .... Clara
89. Liebeskarussell, Das (1965) .... Angela Claasen
90. Petits chats, Les (1965)
91. Repulsion (1965) .... Carole Ledoux
92. Parapluies de Cherbourg, Les (1964) .... Geneviève Emery
93. Chasse à l'homme, La (1964) .... Denise
94. Costanza della ragione, La (1964) .... Lori
95. Un monsieur de compagnie (1964) .... Isabelle
96. Vacances portugaises (1963) .... Catherine
97. Vice et la vertu, Le (1963) .... Justine Morand, la vertu
98. Dossier 1413 (1962) .... Unconfirmed
99. Parisiennes, Les (1962) .... Sophie
100. Et satan conduit le bal (1962) .... Manuelle
101. Homme à femmes, L' (1960) .... Catherine
102. Portes claquent, Les (1960) .... Dany
103. Collégiennes, Les (1957) .... Name not given
104. Plus belles escroqueries du monde, Les (1964) .... Swindler (segment "L'homme qui vendit la Tour Eiffel")

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website