News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Cate Blanchett

marți, 2 octombrie 2007


Biografie:
Catherine Elise Blanchett s-a nascut in data de 14 mai 1969 in Melbourne, ca fiica unui ofiter naval american (Robert Blanchett) si a unei profesoare (June Blanchett). Cand parintii ei s-au intalnit, Robert Blanchett s-a mutat in Australia si a intrat in afaceri de publicitate. Cand avea zece ani, Cate, fratele ei mai mare, Bob Blanchett si sora mai mica, Genevieve Blanchett, au fost scosi afara dintr-un cinema din Melbourne si li s-a spus ca tatal lor murise in urma unui atac de cord la varsta de 40 de ani. Este o poveste despre care ea s-a incumetat sa vorbeasca, dar pierderea tatalui ei a ranit-o adanc. In timpul copilariei, Cate isi aminteste ca isi dorea sa locuiasca intr-o casa bantuita, pentru ca astfel putea sa-si intalneasca tatal din nou. Impreuna cu fratele si sora ei a fost crescuta de mama lor, June.
Cate a intrat la colegiul de fete, Methodist Ladies College, unde a jucat in numeroase piese de teatru, iar dupa aceea a intrat la Universitatea din Melbourne, pentru a studia Arte Frumoase si Economie. Nu a vrut sa continue pentru ca isi dorea sa calatoreasca si sa castige experienta inainte de a se decide asupra carierei ei. In timpul unei vizite in Anglia, a fost nevoita sa plece din cauza faptului ca ii expirase viza. Din Anglia a plecat in Egipt, unde a fost remarcata de un actor in hotelul in care se cazase si a rugat-o sa joace intr-un film egiptean despre box. A decis sa accepte pentru ca avea nevoie de bani. A realizat ca actorii au puterea sa emotioneze oamenii si ca acest lucru este exact ceea ce-si dorea. Cate s-a intors la Melbourne si s-a inscris la Institutul de Arte Dramatice - Sydney's Prestigious National Institute of Dramatic Arts(NIDA).
A absolvit in 1992 si si-a inceput cariera pe scena in ultimul sau an, jucand in piesa "Electra" de Sofocle. Primul sau rol major intr-o piesa a fost alaturi de Geoffrey Rush in 1993. A jucat apoi in multe piese australiene inainte de a primi un rol in serialul TV "Police Rescue" in 1994. Si-a facut debutul in film in Paradise Road alaturi de Glenn Close si Frances McDormand. Rolul pentru care a fost cunoscuta pe plan international, si pentru care a primit o nominalizare la Oscar si a castigat Globul de Aur, este cel din filmul "Elizabeth" unde a intruchipat-o pe Regina Elisabeta I.
In 1999 a fost aleasa de People Magazine in "50 Most Beautiful".
In 2005 a castigat premiul Oscar pentru rol secundar pentru prestatia din " The Aviator" unde a intruchipat-o pe Katharine Hepburn. A devenit astfel prima persoana care a luat Oscar pentru un rol in care a interpretat o persoana care a luat Oscar.
Cate este casatorita din 1997 cu Andrew Upton si are doi baieti: Dashiell John nascut in 2001 si Roman Robert nascut in 2004.

Filmografie:
1. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) (în producţie)
2. The Curious Case of Benjamin Button (2008) (în producţie).... Daisy

3. The Fantastic Mr. Fox (2009) .... Mrs. Fox
4. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)
5. Live from the Red Carpet: The 2007 Golden Globe Awards (2007) .... Herself
6. I'm Not There (2007) .... Bob Dylan/Jude
7. Hot Fuzz (2007) .... Jeanine
8. Elizabeth: The Golden Age (2007) .... Queen Elizabeth I
9. The Good German (2006) .... Lena Brandt
10. Babel (2006) .... Susan
11. Stories of Lost Souls (2006) .... Julie-Anne
12. Notes on a Scandal (2006) .... Sheba Hart
13. Stories of Lost Souls (2006) .... Julie-Anne (segment Bangers)
14. Little Fish (2005) .... Tracy
15. The 77th Annual Academy Awards (2005) .... Herself - Winner: Best Supporting Actress/Presenter: Best Makeup
16. 11th Annual Screen Actors Guild Awards (2005) .... Herself - Winner: Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role: Co-presenter: Film Clip from "The Aviator"
17. The 62nd Annual Golden Globe Awards (2005) .... Herself - Nominee: Best Supporting Actress in a Motion Picture
18. The 20th IFP Independent Spirit Awards (2005) .... Herself
19. The Aviator (2004) .... Katharine Hepburn
20. The Life Aquatic with Steve Zissou (2004) .... Jane Winslett-Richardson
21. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) .... Galadriel
22. The Missing (2003) .... Magdalena 'Maggie' Gilkeson
23. Coffee and Cigarettes (2003) .... Cate/Shelly (segment "Cousins")
24. Veronica Guerin (2003) .... Veronica Guerin
25. Scene 71 Filmmakers Workshop (2003) .... Herself
26. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) .... Galadriel
27. Heaven (2002) .... Philippa
28. The Making of 'The Lord of the Rings' (2002) .... Herself
29. The 59th Annual Golden Globe Awards (2002) .... Herself/nominee
30. The Shipping News (2001) .... Petal
31. Charlotte Gray (2001) .... Charlotte Gray
32. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) .... Galadriel
33. Bandits (2001) .... Kate Wheeler
34. National Geographic: Beyond the Movie - The Lord of the Rings (2001) .... Herself/Galadriel, Lady of the Galadhrim
35. A Passage to Middle-earth: Making of 'Lord of the Rings' (2001) .... Herself
36. Quest for the Ring (2001) .... Herself/Galadriel
37. Inside 'Bandits' (2001) .... Herself
38. The Gift (2000) .... Annabelle 'Annie' Wilson
39. The Man Who Cried (2000) .... Lola
40. The 72nd Annual Academy Awards (2000) .... Herself - Co-Presenter: Live Action Short Film
41. The Talented Mr. Ripley (1999) .... Meredith Logue
42. Pushing Tin (1999) .... Connie Falzone
43. An Ideal Husband (1999) .... Lady Gertrude Chiltern
44. Bangers (1999) .... Julie-Anne
45. Inside 'The Talented Mr. Ripley' (1999) .... Herself
46. The 71st Annual Academy Awards (1999) .... Herself - Nominee: Best Actress in a Leading Role
47. Elizabeth (1998) .... Elizabeth I
48. Oscar and Lucinda (1997) .... Lucinda Leplastrier
49. Thank God He Met Lizzie (1997) .... Lizzie
50. Paradise Road (1997) .... Susan Macarthy
51. Parklands (1996) .... Rosie
52. Bordertown (1995) .... Bianca
53. Police Rescue (1994) .... Vivian
54. Heartland (1994) .... Elizabeth Ashton

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website