News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Winona Ryder

duminică, 2 septembrie 2007


Urmare a succesului din 1988 cu Beetlejuice, Winona Ryder avea sa fie repede evidentiata drept una dintre cele mai celebre actrite din genertia sa.

Ryder s-a nascut in si a fost numita dupa orasul Winona, Minnesota, pe 29 octombrie 1971.
Devenind foarte populara in rolul sinucigasei de zece ani care are mai multe in comun cu fantomele care traiesc in mansarda, de cat cu tinerii ei parinti in comedia neagra a lui Tim Burton, Beetlejuice, Ryder devine, intr-un timp foarte scurt una dintre cele mai solicitate actrite de la Hollywood.

Marele succes vine o data cu rolul ei din 1993 in adaptarea dupa romanul lui Edith Wharton in The Age of Innocence in regia lui Martin Scorsese. Ryder, fiind nominalizata la Oscar pentru cea mai bun actrita in rol secundar, era sotia perfecta a lui Daniel Day-Lewis, moment de la care este luata in serios, drept o actrita capabila sa joace roluri mai importante.

Dupa un rol secundar in atat de mult anticipatul si tot atat de mult criticatul Alien Resurrection in 1997, si un rol in filmul lui Woody Allen, Celebrity, din care reuseste sa scape de critici la ambele filme, in 1999 si 2000 a aparut in doua filme de succes, Girl, Interrupted, in care are rolul unei fete internata la un azil, varianta feminina a filmului One Flew Over the Cuckoo's Nest si in thriller-ul supranatural Lost Souls.

Filmografie:
1. Alpha Numeric (2008) .... Tea Baker
2. The Ten (2007) .... Kelly
3. Sex and Death 101 (2007) .... Gillian
4. A Scanner Darkly (2006) .... Donna Hawthorne
5. The Heart Is Deceitful Above All Things (2004) .... Psychologist
6. Moving Image Salutes Richard Gere (2004)
7. The Day My God Died (2003) .... Narrator
8. Declaration of Independence (2003) .... Herself
9. S1m0ne (2002) .... Nicola Anders
10. Mr. Deeds (2002) .... Babe Bennett/Pam Dawson
11. Reel Comedy: Mr. Deeds (2002) .... Herself
12. Lost Souls (2000) .... Maya Larkin
13. Autumn in New York (2000) .... Charlotte Fielding
14. Girl, Interrupted (1999) .... Susanna Kaysen
15. Celebrity (1998) .... Nola
16. Alien: Resurrection (1997) .... Annalee Call
17. The American Film Institute Salute to Martin Scorsese (1997) .... Herself
18. The Crucible (1996) .... Abigail Williams
19. Boys (1996) .... Patty Vare
20. Looking for Richard (1996) .... Lady Anne
21. How to Make an American Quilt (1995) .... Finn Dodd
22. Little Women (1994) .... Jo March
23. Reality Bites (1994) .... Lelaina Pierce
24. The House of the Spirits (1993) .... Blanca Trueba
25. The Age of Innocence (1993) .... May Welland
26. Dracula (1992) .... Mina Murray/Elisabeta
27. Night on Earth (1991) .... Corky
28. Mermaids (1990) .... Charlotte Flax
29. Edward Scissorhands (1990) .... Kim
30. Welcome Home, Roxy Carmichael (1990) .... Dinky Bossetti
31. Great Balls of Fire! (1989) .... Myra Gale Lewis
32. Heathers (1989) .... Veronica Sawyer
33. 1969 (1988) .... Beth
34. Beetle Juice (1988) .... Lydia
35. Square Dance (1987) .... Gemma Dillard
36. Lucas (1986) .... Rina
37. Mary Warner (2005) .... Mary Warner

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website