News Update :

Will Smith

joi, 6 septembrie 2007


Biografie:

Originar din Philadelphia, Will Smith s-a nascut pe 25 septembrie 1968. Este descendent dintr-o familie de clasa mijlocie, si cel de-al doilea copil din cei patru ai familiei.
Isi castiga porecla Prince datorita talentului sau de a iesi din incurcaturi. Aceasta porecla a devenit parte a popularitatii sale, cand impreuna cu prietenul sau, raperul Jeff Townes (Smith era un rapper de la varsta de 12 ani), a format un duo DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince.

Smith avea sa devina celebru ca raper, realizand doua albume ce i-au adus discul de platina si un premiu Grammy pentru He's the DJ, I'm the Rapper.

La varsta de 18 ani, Smith risipise mult din averea sa si avea datorii la IRS (Internal Revenue Service). Ajutorul vine din partea studiourilor Warner Bros., cand Benny Medina, care dorea sa realizeze un serial bazat pe propria sa experienta, fiind un copil sarac care locuia cu familia bogata in Beverly Hills, si l-a distribuit pe Will in acel rol. Rezultatul a fost The Fresh Prince of Bel Air, un serial popular care i-a adus lui Smith faima. Pe parcursul serialului, timp de sase ani, Smith avea sa se extinda tot mai mult in lumea filmului. Au urmat roluri in Where the Day Takes You (1992) si Made in America (1993), castiga aprecierea criticilor cu rolul sau din Six Degrees of Separation (1993), unde pretindea ca este fiul lui Sidney Poitier. Doi ani mai tarziu, joaca in primul sau film de succes alaturi de Martin Lawrence, Bad Boys. Urmatorul an avea sa joace in filmul S.F. Independence Day, care a fost un succes de casa.

Alte filme: Men in Black (1997), Enemy of the State (1998), Wild Wild West (1999), The Legend of Bagger Vance (2000), Ali (2001) , Men in Black II (2002) si Independence Day(2002).

Filmografie:
1. Hancock (2008)
2. I Am Legend (2007) .... Neville
3. The Pursuit of Happyness (2006) .... Chris Gardner
4. Hitch (2005) .... Alex 'Hitch' Hitchens
5. Shark Tale (2004) .... Oscar
6. I, Robot (2004) .... Del Spooner
7. Shark Tale: Gettin' Fishy with It (2004) .... Himself
8. Bad Boys II (2003) .... Detective Mike Lowrey
9. A Closer Walk (2003) .... Narrator
10. Men in Black II (2002) .... Agent Jay
11. MIB ADR (2002) .... Himself
12. Barry Sonnenfeld's Intergalactic Guide to Comedy (2002) .... Himself
13. Design in Motion: The Look of 'Men in Black II' (2002) .... Himself
14. Ali (2001) .... Cassius Clay/Cassius X/Muhammad Ali
15. The Legend of Bagger Vance (2000) .... Bagger Vance
16. Men in Black Alien Attack (2000) .... Agent J
17. Jim Carrey Uncensored (2000) .... Himself
18. Wild Wild West (1999) .... Capt. James 'Jim' West
19. Torrance Rises (1999) .... Will Smith
20. The Will Smith Music Video Collection (1999) .... Himself/Agent J/Jim West
21. Enemy of the State (1998) .... Robert Clayton Dean
22. MTV Video Music Awards 1998 (1998) .... Himself
23. Men in Black (1997) .... James Edwards/Agent J
24. Independence Day (1996) .... Captain Steven 'Steve' Hiller
25. Bad Boys (1995) .... Det. Mike Lowrey
26. 1994 MTV Movie Awards (1994) .... Himself - Host
27. Six Degrees of Separation (1993) .... Paul
28. Made in America (1993) .... Tea Cake Walters, Zora's Boyfriend
29. Where the Day Takes You (1992) .... Manny
30. The 18th Annual American Music Awards (1991) .... Himself
31. The Perfect Date (1990)

Colectie filme
Share this article :

Trimiteţi un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Colectie de filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website