News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Wesley Snipes

duminică, 2 septembrie 2007


Nascut in 1962, Wesley Snipes a crescut in cartierul Bronx din New York. Atras inca de tanar de meseria de actor, el se inscrie la Universitatea de Stat din New York, unde este descoperit de un impresar. Isi face debutul pe ecran in Echipa de fotbal/ Wildcats, alaturi de Goldie Hawn, in 1986. Insa numai dupa realizarea clipului "Bad", regizat de Martin Scorsese, unde interpreteaza rolul unui golan care-l invinuieste pe Michael Jackson, reuseste sa-i atraga atentia lui Spike Lee.

Real impresionat, autorul filmului Pizzeria lui Sal/ Do The Right Thing ii ofera, in 1990, rolul saxofonistului din Totul pentru Blues/ Mo’ Better Blues, cu Denzel Washington. In anul urmator, cineastul ii incredinteaza rolul principal din Febra iubirii/ Jungle Fever: Wesley Snipes se impune astfel definitiv atat in fata publicului cat si a criticilor.

In acelasi an, comedianul isi dovedeste vastitatea repertoriului, intruchipandu-l pe baronul drogului din Pericol in Harlem/ New Jack City, de Mario Van Peebles cat si pe vagabondul cu mustrari de constiinta din Waterdance.

In 1992, el apare pe afisul filmului de actiune, de mare succes, Pasagerul 57/ Passenger 57, unde se infrunta cu un pirat al aerului, cat si in comedia Albii nu pot sa sara/ White Men Can't Jump, de Ron Shelton.

Ii da replica lui Sean Connery in Rasarit de soare/ Rising Sun, de Philip Kaufman, in 1993, apoi, nu ezita sa repuna pe tapet imaginea sa de dur, interpretand o "drag-queen" in Reginele Balului/ To Wong Foo, Thanks for Everything, Julie Newmar, de Beeban Kidron.

El interpreteaza rolul unui jucator de baseball in filmul Un admirator fanatic/ The Fan, de Tony Scott, in 1996, pentru ca in anul urmator, numele lui sa apara pe afisul filmului Aventura de o noapte/ One Night Stand, de Mike Figgis, care-i aduce premiul de interpretare la Festivalul de la Venetia.

In 1998, el intruchipeaza un ucigas de vampiri in Blade si un barbat acuzat pe nedrept in Legea e lege/ U.S.Marshals, urmarea filmului Evadatul/ The Fugitive. Numele lui apare si pe afisul filmului Blade 2 (2002) si Blade: Trinity (2004) al lui David Goyer. La scurt timp, il vom reintalni in Tragator de elita/ The Marksman, de Marcus Adams.

Filmografie:
1. Gallowwalker (2007) (în producţie).... Aman
2. The Contractor (2007) .... James Dial
3. Chaos (2006) .... Lorenz
4. The Detonator (2006) .... Sonni Griffith
5. 7 Seconds (2005) .... Jack Tuliver
6. The Marksman (2005) .... Painter
7. Unstoppable (2004) .... Dean Cage
8. Blade: Trinity (2004) .... Blade
9. Hardwood Dreams: Ten Years Later (2004) .... Narrator
10. Liberty Stands Still (2002) .... Joe
11. ZigZag (2002) .... Fletcher
12. Blade II (2002) .... Blade/Eric Brooks/'The Daywalker'
13. Undisputed (2002) .... Monroe Hutchens
14. Dr. Ben (2001) .... Himself
15. The Art of War (2000) .... Neil Shaw
16. Disappearing Acts (2000) .... Franklin Swift
17. U.S. Marshals (1998) .... Mark J. Sheridan/Warren/Roberts
18. Down in the Delta (1998) .... Will Sinclair
19. Futuresport (1998) .... Obike Fixx
20. Blade (1998) .... Blade/Eric Brooks/'The Daywalker'
21. Murder at 1600 (1997) .... Det. Harlan Regis
22. One Night Stand (1997) .... Max Carlyle
23. America's Dream (1996) .... George Du Vaul
24. The Fan (1996) .... Bobby Rayburn
25. John Henrik Clarke: A Great and Mighty Walk (1996) .... Narrator
26. To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar (1995) .... Noxeema Jackson
27. Money Train (1995) .... John
28. Waiting to Exhale (1995) .... James Wheeler
29. Sugar Hill (1994) .... Roemello Skuggs
30. Drop Zone (1994) .... Pete Nessip
31. Demolition Man (1993) .... Simon Phoenix
32. Rising Sun (1993) .... Lt. Web Smith
33. Boiling Point (1993) .... Jimmy Mercer
34. Passenger 57 (1992) .... John Cutter
35. White Men Can't Jump (1992) .... Sidney Deane
36. The Waterdance (1992) .... Raymond Hill
37. Jungle Fever (1991) .... Flipper Purify
38. New Jack City (1991) .... Nino Brown
39. Mo' Better Blues (1990) .... Shadow Henderson
40. King of New York (1990) .... Thomas Flanigan
41. Major League (1989) .... Willie Mays Hayes
42. Vietnam War Story II (1988)
43. Bad (1987) .... Mini Max
44. Critical Condition (1987) .... Ambulance Driver
45. Streets of Gold (1986) .... Roland Jenkins
46. Wildcats (1986) .... Trumaine
47. Chasing the Dragon (2006) .... FBI Agent Bo Monroe

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website