News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Tea Leoni

joi, 6 septembrie 2007


Biografie:
O actrita frumoasa cu o voce remarcabila, Téa Leoni a aratat un interes deosebit fata de actorie inca de mica, fiind incurajata de bunica sa care era actrita pe Broadway. A renuntat la colegiu pentru a face inconjurul lumii. Iar la intoarcerea sa in America, a primit un rol in "Angels '88", un remake dupa filmul "Charlie's Angels" din 1970. Primul sau film in care joaca este "Switch" (1991). Pentru rolul din serialul "Flying Blind", Leoni s-a ales cu multe critici la adresa ei (totul pornind de la un interviu ce avea ca subiect acest film). In 1994 obtine rolul principal in filmul "The Counterfeit Contessa". O interpreteaza pe Gina, ce se incurca cu un avocat, fiind confudata de acesta cu o italianca. Ea si producatorul Chris Thompson au nascocit ideea filmului "The Naked Truth", pentru care Leoni a creat rolul Norei Wilde.
Pe lista ei cinematografica urmeaza "A League of Their Own" (1992), in care Leoni o loveste accidental pe Madonna cu o minge de baseball. In filmul lui Lawrence Kasdan, "Wyatt Earp" (1994), interpreteaza o prostituata. In 1995 joaca alaturi de Will Smith si Martin Lawrence in "Bad Boys". Un an mai tarziu apare in filmul lui David O Russell, "Flirting With Disaster”.
Leoni continua seria in care este jurnalista ce descopera ca pamantul urmeaza sa fie distrus de un meteorit, o data cu filmul "Deep Impact" (1998). Se casatoreste cu actorul David Duchovny si se retrage pentru a-si crea o familie. Se reintoarce in 2000 si joaca in filmul "The Family Man". Un an mai tarziu se numara printre cei care trebuie sa infrunte un dinozaur in seria "Jurassic Park 3". In 2002, Leoni interpreteaza rolul sotiei lui Woody Allen in "Hollywood Ending".
Poate ca unul dintre cele mai bune roluri il obtine in "Spanglish" (2004), pe care il interpreteaza la mare arta. Dupa ce joaca in filmul de debut al sotului sau, "The House of D" (2005), Leoni apare alaturi de Jim Carrey in comedia "Fun With Dick and Jane" (2005), un remake al filmului din 1976, ce-i avea in rolurile principale pe Jane Fonda si George Segal.
Leoni este o actrita cu mult farmec, iar pentru a ajunge atat de sus s-a aflat tot timpul in competitie cu actrite din toate partile Americii.

Filmografie:
1. You Kill Me (2007) .... Laurel Pearson
2. Fun with Dick and Jane (2005) .... Jane Harper
3. Spanglish (2004) .... Deborah Clasky
4. House of D (2004) .... Katherine Warshaw
5. Hollywood Ending (2002) .... Ellie
6. People I Know (2002) .... Jilli Hopper
7. Jurassic Park III (2001) .... Amanda Kirby
8. The Special Effects of 'Jurassic Park III' (2001) .... Herself
9. The Making of 'Jurassic Park III' (2001) .... Herself
10. The Family Man (2000) .... Kate Reynolds
11. There's No Fish Food In Heaven (1998) .... Landeene
12. Deep Impact (1998) .... Jenny Lerner
13. Flirting with Disaster (1996) .... Tina
14. Bad Boys (1995) .... Julie Mott
15. Wyatt Earp (1994) .... Sally
16. The Counterfeit Contessa (1994) .... Gina Leonarda Nardino
17. A League of Their Own (1992) .... Racine 1st-base player
18. Switch (1991) .... Connie the Dream Girl

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website