News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Susan Sarandon

duminică, 2 septembrie 2007


Susan Sarandon s-a nascut pe 4 octombrie 1946 in New York, SUA. Numele de botez este Susan Abigail Tomalin. Are 1,71 de metri inaltime.

Mini Biografie:
Era dupa Conventia Democratica din 1968 cand o oferta de casting pentru un film cu mai multe roluri pentru tineri a intrerupt Conventia. Doi proaspeti absolventi ai Universitatii Catolice din Washington DC s-au prezentat la auditie in New York pentru filmul “Joe” (1970). Chris Sarandon, care a studiase actoria, a fost refuzat. Dar sotia lui, Susan Sarandon, a primit rolul principal al fiicei unui director de publicitate. Tatal ii ucide iubitul traficant de droguri si se imprieteneste cu un muncitor de la o banda rulanta care colectioneaza arme. Cinci ani mai tarziu, Sarandon a facut filmul in care fanii stilului clasic aveau sa o cunoasca drept Janet, care se incurca cu travestitul doctor Frank in “The Rocky Horror Picture Show” (1975).

La mai mult de 15 ani de la debutul carierei ei, Susan Sarandon se implica activ in obtinerea unui rol extraordinar – Annie din “Bull Durham” (1988)- adica zboara pe cheltuiala proprie de la Roma la Los Angeles. “Era un scenariu atat de minunat … trata atatea mituri si ataca definitia americana a succesului”, a spus ea. “Cand am ajund acolo, am petrecut ceva timp cu Kevin Costner, am lingusit pe cativa de la studio si m-am urcat iar in avion.”

Din relatia ei pana in 1992 cu actorul in rol principal din “Bull Durham”, Tim Robbins, au aparut doi fii, punand-o pe Susan Sarandon in postura de a-si parasi paradisul ei domestic doar pentru roluri care meritau cu adevarat.

Rezultatul l-au consituit 4 nominalizari la Premiile Academiei (Oscar) in anii `90 si Oscarul pentru Cea Mai Buna Actrita pentru rolul din “Dead Man Walking” (1995).

Prima nominalizare la Oscar a primit-o pentru rolul din “Atlantic City” (1980) in regia lui Louis Malle.

Sot:
Chris Sarandon 16 septembrie 1967 – 1979: divortata

Trivia:
Partenerul ei de viata este Tim Robbins din 1988 si pana in prezent.

A fost clasata pe locul 35 in Topul 100 al Celor mai Mari Vedete de Film ale Tuturor Timpurilor elaborat de revista Empire, editia britanica (octomrbie 1997).

A fost aleasa de catre revista People ca una dintre cele mai frumoase 50 de femei din lume in 1996.

A studiat la Universitatea Catolica a Scolii Americane de Teatru in 1964-1968. Acolo s-a casatorit cu Chris Sarandon. Au fost casatoriti de un preot care era directorul departamentului.

A fost fotomodel “Ford”. Are o fiica din relatia cu Franco Amurri (Eva Amurri, nascuta in 1985). Are 2 copii cu Tim Robbins, Jack Henry Robbins (nascut in mai 1989) si Miles Guthrie Robbins (nascut in mai 1992).

Este Ambasador al Pacii pentru UNICEF. L-a sustinut pe Ralph Nader in timpul alegerilor prezidentiale din 2000.

Are radacini italiene si galeze. A absolvit liceul Edison din Edison, unde a fost majoreta.

In ultimii 10 ani s-a implicat alaturi de Heifer International, organizatie care doneaza animale domestice familiilor nevoiase care au nevoie de animale pentru munca pamantului.

A fost prima actrita care a obtinut Oscarul pentru rolul unei calugarite.

Filmografie:
1. Speed Racer (2008) .... Mom Racer
2. Mr. Woodcock (2007) .... Beverly Farley
3. Enchanted (2007) .... Queen Narissa
4. Irresistible (2006) .... Sophie
5. Secrets of the Code (2006) .... Narrator
6. A Whale in Montana (2005)
7. Elizabethtown (2005) .... Hollie Baylor
8. Romance & Cigarettes (2005) .... Kitty Kane
9. The Exonerated (2005) .... Sunny Jacobs
10. Alfie (2004) .... Liz
11. Noel (2004) .... Rose Harrison
12. Shall We Dance (2004) .... Beverly Clark
13. Children of Dune (2003) .... Princess Wensicia Corrino
14. Ice Bound (2003) .... Dr. Jerri Nielsen
15. Moonlight Mile (2002) .... Jojo Floss
16. The Banger Sisters (2002) .... Lavinia Kingsley
17. Igby Goes Down (2002) .... Mimi Slocumb
18. Tibet: Cry of the Snow Lion (2002) .... Tibetan Voiceovers
19. Cats & Dogs (2001) .... Ivy
20. Rudyland (2001) .... Narrator
21. Last Party 2000 (2001) .... Herself
22. 900 Women (2001) .... Narrator
23. Rugrats in Paris: The Movie - Rugrats II (2000) .... Coco LaBouche
24. Joe Gould's Secret (2000) .... Alice Neel
25. Cradle Will Rock (1999) .... Margherita Sarfatti
26. Anywhere But Here (1999) .... Adele August
27. Earthly Possessions (1999) .... Charlotte Emory
28. Stepmom (1998) .... Jackie Harrison
29. Illuminata (1998) .... Celimene
30. Twilight (1998) .... Catherine Ames
31. Walk This Way (1998) .... Herself - Narrator
32. The Need to Know (1997) .... Narrator
33. 187: Documented (1997) .... Voice
34. James and the Giant Peach (1996) .... Spider
35. Tell the Truth and Run: George Seldes and the American Press (1996) .... Narrator
36. Dead Man Walking (1995) .... Sister Helen Prejean
37. Safe Passage (1994) .... Margaret Singer
38. Little Women (1994) .... Mrs. Abigail "Marmee" March
39. The Client (1994) .... Reggie Love
40. Lorenzo's Oil (1992) .... Michaela Odone
41. Bob Roberts (1992) .... Tawna Titan
42. Light Sleeper (1992) .... Ann
43. Free to Laugh: A Comedy and Music Special for Amnesty International (1992) .... Herself
44. Thelma & Louise (1991) .... Louise
45. White Palace (1990) .... Nora Baker
46. Through the Wire (1990) .... Narrator
47. A Dry White Season (1989) .... Melanie Bruwer
48. January Man (1989) .... Christine Starkey
49. Sweet Hearts Dance (1988) .... Sandra Boon
50. Bull Durham (1988) .... Annie Savoy
51. The Witches of Eastwick (1987) .... Jane Spofford
52. Women of Valor (1986) .... Col. Margaret Ann Jessup
53. Compromising Positions (1985) .... Judith Singer
54. A.D. (1985) .... Livilla
55. Mussolini: The Decline and Fall of Il Duce (1985) .... Edda Mussolini Ciano
56. The Buddy System (1984) .... Emily
57. Oxbridge Blues (1984) .... Natalie
58. The Hunger (1983) .... Sarah Roberts
59. Tempest (1982) .... Aretha
60. Who Am I This Time? (1982) .... Helene Shaw
61. Loving Couples (1980) .... Stephanie
62. Atlantic City (1980) .... Sally Matthews
63. Something Short of Paradise (1979) .... Madeline Ross
64. Pretty Baby (1978) .... Hattie
65. King of the Gypsies (1978) .... Rose
66. The Other Side of Midnight (1977) .... Catherine Alexander Douglas
67. The Last of the Cowboys (1977) .... Ginny
68. Checkered Flag or Crash (1977) .... C.C. Wainwright
69. Dragonfly (1976) .... Chloe
70. The Great Waldo Pepper (1975) .... Mary Beth
71. The Rocky Horror Picture Show (1975) .... Janet Weiss
72. The Front Page (1974) .... Peggy Grant
73. Lovin' Molly (1974) .... Sarah
74. June Moon (1974) .... Eileen
75. The Rimers of Eldritch (1974) .... Patsy Johnson
76. The Satan Murders (1974) .... Kate
77. Fleur bleue (1971) .... Elizabeth Hawkins
78. Mortadella, La (1971) .... Sally
79. Joe (1970) .... Melissa Compton
80. Burden of Proof (1971) .... Joyce

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website