News Update :

Steven Seagal

duminică, 2 septembrie 2007


Maestru in artele martiale japoneze, Steven Seagal este un popular erou al filmelor de actiune. Nascut in Lansing, MI, pe 10 aprilie 1951, Seagal a ajuns in Japonia cand avea 17 ani. Aici a invatat engleza, a studiat Zen (religia budista din Japonia) si si-a perfectionat stilul de arte martiale, invatand Aikido, karate, judo si kendo. A devenit primul vestic care a deschis o scoala de arte martiale in Japonia. Seagal a petrecut 15 ani in Asia inainte de a se intoarce in America, unde a deschis o scoala de arte martiale si a lucrat ca bodyguard pentru celebritati. Printre clientii sai s-au aflat viitoarea (acum fosta) sotie a sa Kelly LeBrock si agentul Michael Ovitz. Cu ajutorul lui Ovitz, Seagal reuseste sa semneze un contract cu Warner Bros. pentru a face filme de arte martiale. Impreuna cu regizorul Andrew Davis, Steven Seagal a realizat primul sau film - Above the Law (1988), film cu numeroase scene de actiune. A urmat cel mai mare succes al lui Seagal - Under Siege, film in regia lui Andrew Davis. In 1994 debuteaza ca regizor cu filmul On Deadly Ground, in care el salveaza Alaska si eschimosii de o companie petroliera. Urmatoarele filme au fost Executive Decision din 1996, The Patriot in 1999 si Prince of Central Park in 1999.

Filmografie:
1. Flight of Fury (2007) .... John Sands
2. Urban Justice (2007) .... Simon
3. Mercenary for Justice (2006) .... John Seeger
4. Shadow Man (2006) .... Jack Foster
5. Attack Force (2006) .... Marshall Lawson
6. Into the Sun (2005) .... Travis Hunter
7. Submerged (2005) .... Chris Cody
8. Today You Die (2005) .... Harlan Banks
9. Black Dawn (2005) .... Jonathan Cold
10. Clementine (2004) .... Jack Miller
11. Out of Reach (2004) .... William Lancing
12. The Foreigner (2003) .... Jonathan Cold
13. Out for a Kill (2003) .... Prof. Robert Burns
14. Belly of the Beast (2003) .... Jake Hopper
15. Half Past Dead (2002) .... Sasha Petrochivich
16. The Art of Action: Martial Arts in Motion Picture (2002) .... Himself - Interviewee
17. Exit Wounds (2001) .... Orin Boyd
18. Ticker (2001) .... Frank Glass
19. The Path Beyond Thought (2001) .... Himself/Narrator
20. The Patriot (1998) .... Dr. Wesley McClaren
21. Fire Down Below (1997) .... Jack Taggart
22. Executive Decision (1996) .... Lt. Colonel Austin Travis
23. The Glimmer Man (1996) .... Lt. Jack Cole
24. Under Siege 2: Dark Territory (1995) .... Casey Ryback
25. On Deadly Ground (1994) .... Forrest Taft
26. Under Siege (1992) .... Casey Ryback
27. Universal Cops (1992) .... Himself
28. Out for Justice (1991) .... Detective Gino Felino Tactical Narcotics Team NYPD
29. Marked for Death (1990) .... John Hatcher
30. Hard to Kill (1990) .... Mason Storm
31. Celebrity Guide to Wine (1990)
32. Above the Law (1988) .... Nico Toscani
33. Steven Seagal (2005) .... Himself

Colectie filme
Share this article :

+ comentarii + 2 comentarii

Anonim
4 decembrie 2010, 09:49

felicitari!

Anonim
10 februarie 2011, 12:48

Steven este reprezentativ prin orice face, filme si mai ales actiuni de caritate.

Cuvantul FELICITARI se pare ca ar fi prea mic pentru un suflet atat de mare!

Trimiteţi un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2013. Colectie de filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website