News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Sigourney Weaver

luni, 3 septembrie 2007


Sigourney Weaver si-a facut debutul in filmul artistic in 1979 cu rolul din blockbusterul lui Ridley Scott, Alien. A reluat rolul Ripley in filmul lui James Cameron Aliens in 1986, rol pentru care a avut o nominalizare la Premiul Oscar la categoria "Cea mai buna actrita". A jucat si in filmul lui David Fincher Alien 3 din 1992, la care a fost si co-producator. In 1997, Weaver a dat din nou viata rolului Ripley in Alien: Renasterea/ Alien: Resurrection, regia Jean-Pierre Jeunet.

Weaver a jucat intr-o serie de filme de succes: A Map of The World, drama lui Scott Elliott, dupa romanul lui Jane Hamilton, care i-a adus o larga apreciere si o nominalizare la Globul de Aur la categoria "Cea mai buna actrita". A jucat si in comedii, cum ar fi comedia cu Tim Allen si Alan Rickman, Batalie galactica/ Galaxy Quest, regia Dean Parisot, un succes din vara anului 1999.

In 1997 Weaver s-a alaturat echipei lui Ang Lee pentru filmul Furtuna de gheata/ The Ice Storm, unde joaca alaturi de Kevin Kline, Joan Allen, Elijah Wood si Christina Ricci. Interpretarea ei i-a adus un Premiu BAFTA, o nominalizare a Asociatiei actorilor de cinema si o nominalizare la Globul de Aur la categoria "Cea mai buna actrita in rol secundar".

In 1988 Weaver a avut roluri principale in trei filme de succes: Printre Gorile/ Gorillas in the Mist, O femeie face cariera/ Working Girl si Vanatorii de fantome II/ Ghostbusters II.

Weaver a avut a doua si a treia nominalizare la Premiul Oscar si a primit Globul de Aur pentru interpretarea din Printre Gorile/ Gorillas in the Mist si O femeie face cariera/ Working Girl. A mai jucat in filme precum: Crime la indigo/ Copycat, comedia lui Paul Rudnick, Jeffrey, filmul lui Roman Polanski - Fecioara si moartea/ Death and the Maiden, in Patty Duke/ Half Moon Street, cu Michael Caine, in filmul lui Ridley Scott, 1492 – Cucerirea Paradisului/ 1492 – Conquest of Paradise, Martor ocular/ Eyewitness, cu William Hurt si in filmul de actiune Showtime, Alba ca Zapada/ Snow White, adaptare dupa basmul fratilor Grimm, care i-a adus nominalizari pentru Premiul Emmy si din partea Asociatiei Actorilor de cinema.
S-a nascut si a urmat scoala in New York City. Weaver a absolvit Universitatea Stanford si a obtinut titlul de master la Scoala de Drama Yale.

Weaver a avut nominalizare la Premiul Tony pentru rolul principal din Hurlyburly pe Broadway, regia Mike Nichols. A interpretat rolul Portia la Compania Classic Stage din New York, in productia "Negustorul din Venetia". In 1996, Weaver s-a intors pe Broadway in productia Lincoln Center "Sex and Longing", scenariul Christopher Durang.

Recent a putut fi urmarita in productia lui M. Night Shyamalan, Satul/ The Village si a avut cronici elogioase pentru interpretarea din Eroi imaginary/ Imaginary Heroes, scenariul si regia Dan Harris. Weaver va putea fi urmarita in Snowcake, alaturi de Alan Rickman si in The TV Set, alaturi de David Duchovney. Isi va dovedi talentul si in repovestirea catorva basme ale Fratilor Grimm in Happily N’Ever After.

Filmografie:
1. Vantage Point (2008) (în producţie).... Rex
2. Vantage Point (2008) (în producţie).... Rex

3. The Tale of Despereaux (2008) .... The Narrator
4. Happily N'Ever After (2007) .... Frieda
5. Infamous (2006) .... Babe Paley
6. Snow Cake (2006) .... Linda Freeman
7. The TV Set (2006) .... Lenny
8. The Village (2004) .... Alice Hunt
9. Imaginary Heroes (2004) .... Sandy Travis
10. Holes (2003) .... Warden Walker
11. The Guys (2002) .... Joan
12. Tadpole (2002) .... Eve Grubman
13. Sundance 20 (2002) .... Herself
14. Heartbreakers (2001) .... Max Conners
15. Big Bad Love (2001) .... Betti DeLoreo
16. Company Man (2000) .... Daisy Quimp
17. The Kennedy Center Presents: Speak Truth to Power (2000) .... Various
18. Galaxy Quest (1999) .... Gwen DeMarco/Lt. Tawny Madison
19. A Map of the World (1999) .... Alice Goodwin
20. Alien: Resurrection (1997) .... Ellen Ripley
21. Snow White: A Tale of Terror (1997) .... Claudia Hoffman
22. The Ice Storm (1997) .... Janey Carver
23. Copycat (1995) .... Helen Hudson
24. Jeffrey (1995) .... Debra Moorhouse
25. Death and the Maiden (1994) .... Paulina Escobar
26. Dave (1993) .... First Lady Ellen Mitchell
27. Rabbit Ears: Peachboy (1993) .... Narrator
28. 1492: Conquest of Paradise (1992) .... Queen Isabella
29. Alien 3 (1992) .... Ellen Ripley
30. Ghostbusters II (1989) .... Dana Barrett
31. Working Girl (1988) .... Katharine Parker
32. Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey (1988) .... Dian Fossey
33. Half Moon Street (1986) .... Dr. Lauren Slaughter
34. Aliens (1986) .... Ellen Ripley
35. Une femme ou deux (1985) .... Jessica Fitzgerald
36. Ghost Busters (1984) .... Dana Barrett
37. Deal of the Century (1983) .... Catherine DeVoto
38. The Year of Living Dangerously (1982) .... Jill Bryant
39. Eyewitness (1981) .... Tony Sokolow
40. Alien (1979) .... Ripley
41. Madman (1978)
42. The Best of Families (1977) .... Laura Wheeler
43. Annie Hall (1977) .... Alvy's Date Outside Theatre

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website