News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Scarlett Johansson

duminică, 2 septembrie 2007


Dupa mai bine de un deceniu de activitate, SCARLETT JOHANSSON, nominalizata de patru ori la Premiul Globul de Aur si castigatoare a premiului BAFTA, s-a dovedit a fi una dintre cele mai talentate actrite de la Hollywood.

Johansson s-a bucurat de cronici laudative si a primit Premiul pentru "Cea mai buna actrita" la Festivalul de Film de la Venetia pentru rolul principal, alaturi de Bill Murray in filmul Rataciti printre cuvinte/ Lost in Translation, cel de-al doilea film de succes al regizoarei Sofia Coppola.

Johansson da viata personajului titular din filmul Fata cu cercel de perla/ Girl with a Pearl Earring, o adaptare dupa romanul omonim dedicat pictorului Johannes Vermeer (cu Colin Firth).

Poate fi vazuta in noul film al lui Woody Allen, Scoop, alaturi de Hugh Jackman. Dupa Scoop va putea fi vazuta in filmul The Prestige, al regizorului Christopher Nolan si alaturi de Hugh Jackman si Christian Bale, pe 27 octombrie 2006. Tocmai a terminat filmarile pentru rolul principal din filmul The Nanny Diaries, bazat pe romanul omonim de mare succes. Ultimul proiect al lui Johansson, The Other Boleyn Girl, va incepe productia in septembrie, alaturi de Natalie Portman si Eric Bana.

La varsta de 14 ani, Johansson s-a bucurat de recunoasterea internationala a talentului sau, cu interpretarea rolului Grace MacLean, adolescenta traumatizata de un accident de calarie, din filmul lui Robert Redford, Imblanzitorul de cai/ The Horse Whisperer. Ea a continuat sa joace in filmul lui Terry Zwigoff, Ghost World, castigand Premiul pentru "Cea mai buna actrita intr-un rol secundar", acordat de Cercul Criticilor de film din Toronto.

Johansson a fost, de asemenea, distribuita in drama regizata de fratii Coen, Confesiunea unui anonim/ The Man Who Wasn’t There, alaturi de Billy Bob Thornton si Frances McDormand. Alte participari in productii cinematografice au fost: in filmul fratilor Weitz, Sef, si putin mai mult/ In Good Company, precum si alaturi de John Travolta in Cantec de iubire/ A Love Song for Bobby Long, rol care i-a adus o nominalizare la Premiul Globul de Aur (cel de-al treilea in doi ani). Recent, a putut fi urmarita in productia lui Woody Allen, Match Point, care i-a adus cea de-a patra nominalizare consecutiva la Premiul Globul de Aur, precum si alaturi de Ewan McGregor in filmul Insula/ The Island, al regizorului Michael Bay.

Alte participari a mai avut in comedia lui Rob Reiner, Parinti ideali/ North; thriller-ul O cauza dreapta/ Just Cause, cu Sean Connery si Laurence Fishburne si un rol de mare succes in filmul bine apreciat, Manny & Lo, care i-a adus o nominalizare la Premiul Spiritul Independent la categoria "Cea mai buna actrita in rol principal".

Nascuta in New York, Johansson si-a facut debutul profesional la varsta de opt ani intr-o productie off-Broadway - Sophistry, cu Ethan Hawke, la Playwright’s Horizons din New York.
Johansson isi imparte timpul in mod curent intre New York si Los Angeles.

Filmografie:
1. Brilliant (2009)
2. Live from the Red Carpet: The 2007 Grammy Awards (2007) .... Herself
3. The Black Dahlia (2006) .... Kay Lake
4. The Prestige (2006) .... Olivia Wenscombe
5. Live from the Red Carpet: The 2006 Golden Globe Awards (2006) .... Herself
6. Scoop (2006) .... Sondra Pransky
7. The Island (2005) .... Jordan Two Delta/Sarah Jordan
8. Match Point (2005) .... Nola Rice
9. In Good Company (2004) .... Alex Foreman
10. The SpongeBob SquarePants Movie (2004) .... Mindy
11. A Good Woman (2004) .... Meg Windermere
12. A Love Song for Bobby Long (2004) .... Pursy Will
13. The Perfect Score (2004) .... Francesca Curtis
14. Lost on Location: Behind the Scenes of 'Lost in Translation' (2004) .... Herself
15. Lost in Translation (2003) .... Charlotte
16. Girl with a Pearl Earring (2003) .... Griet
17. Eight Legged Freaks (2002) .... Ashley Parker
18. An American Rhapsody (2001) .... Suzanne Sandor
19. The Man Who Wasn't There (2001) .... Rachel 'Birdy' Abundas
20. Ghost World (2001) .... Rebecca
21. My Brother the Pig (1999) .... Kathy Caldwell
22. The Horse Whisperer (1998) .... Grace MacLean
23. Home Alone 3 (1997) .... Molly
24. Fall (1997) .... Little girl
25. Manny & Lo (1996) .... Amanda
26. If Lucy Fell (1996) .... Emily
27. Just Cause (1995) .... Kate Armstrong
28. North (1994) .... Laura Nelson

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website