News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Salma Hayek

duminică, 2 septembrie 2007


Salma Hayek Jimenez s-a nascut pe data de 2 septembrie 1966 in Coatzacoalcos, Veracruz, Mexico. Crescuta intr-o familie catolica, devotata si avuta, ea a fost trimisa la Academy of the Sacred Heart, Grand Coteanu, Louisiana, la varsta de 12 ani.

A fost de asemenea o gimnasta desavarsita, aspirand la performanta de olimpica. Mai tarziu s-a mutat in Mexico City, unde a stat cu matusa ei si a ramas acolo pana la varsta de 17 ani.

S-a inscris la un colegiu din Mexico City, unde a studiat Relatiile Internationale la Universtatea Iberoamericana.

La varsta de 23 ani, Hayek a primit primul ei rol in prospera telenovela Mexicana, Teresa (1989) ceea ce a foacut-o pe Salma o vedeta in Mexic.

In 1994, Hayek a jucat in El Callejon de los Milagros (Miracle Alley), care ia adus multa faima si premii. Pentru performanata ei a fost nominalizata la premiile Ariel Award.

Cariera ei la Hollywood:
Salma Hayek s-a mutat in Los Angeles, California, in 1991 ca sa studieze actoria, aspirand la o cariera in Hollywood. Robert Rodriguez si cu sotia lui Elizabeth Avellan, ca producator, ii ofera intr-un final un rol in productia Desperado, unde a avut ocazia sa joace alaturi de actorul Antonio Banderas in anul 1995.

Dupa succesul pe care l-a avut in Desperado, a continuat cu From Dusk Till Dawn. In 1999 a jucat in filmul lui Will Smith, Wild Wild West de asemenea a debutat in filmul lui Kevin Smith, Dogma.

In anul 2000 a primit un rol glorios in filmul Traffic, alaturi de actorul Benicio Del Toro.
Filmul Frida a fost lansat in anul 2002 avand coproducator pe insasi Salma Hayek. A castigat premiul Academy Award pentru cea mai buna actrita si cea mai buna prestatie.

In 2003 si-a reintrat in rolul din filmul Desperado, aparand in continuarea acestuia numit, Once upon a time in Mexico. Decembrie 2005, Salma Hayek a regizat videoclipul pentru Prince, numit Te Amo Corazon (I Love you, sweetheart).

Viata Personala:
Salma Hayek a fost impreuna cu Edward Norton timp de 4 ani, 1999-2003, dupa care a urmat Josh Lucas, din 2003 pana in 2004. Salma detine cateva case in Los Angeles, Mexico si este foarte buna prietena cu actrita spaniola, Penelope Cruz. Amandoua au jucat in Bandidas, 2006. In martie 9, 2007, Ina Treciokas, publicista Salmei a anuntat ca actrita este logodita cu Francois-Henri Pinault si ca urmeaza sa aiba primul lor copil.

Filmografie:
1. Keep Coming Back (2008) (în producţie)
2. Banda, La (2009)
3. South of the Border (2008) ....
4. Keep Coming Back (2008)
5. The 64th Annual Golden Globe Awards (2007) .... Herself - Presenter
6. Bandidas (2006) .... Sara Sandoval
7. Ask the Dust (2006) .... Camilla
8. Lonely Hearts (2006) .... Martha Beck
9. Sian Ka'an (2005) .... Maria
10. An Evening of Stars: Tribute to Quincy Jones (2005) .... Herself
11. After the Sunset (2004) .... Lola Cirillo
12. Once Upon a Time in Mexico (2003) .... Carolina
13. Spy Kids 3-D: Game Over (2003) .... Cesca Giggles
14. Frida (2002) .... Frida Kahlo
15. Hotel (2001) .... Charlee Boux
16. In the Time of the Butterflies (2001) .... Minerva Mirabal
17. Traffic (2000) .... Rosario
18. Gran vida, La (2000) .... Lola
19. Chain of Fools (2000) .... Sgt. Meredith Kolko
20. Timecode (2000) .... Rose
21. My VH1 Music Awards (2000) .... Herself
22. Wild Wild West (1999) .... Rita Escobar
23. Coronel no tiene quien le escriba, El (1999) .... Julia
24. Dogma (1999) .... Serendipity
25. The Will Smith Music Video Collection (1999) .... Rita Escobar
26. Forever Hollywood (1999) .... Herself
27. The Faculty (1998) .... Nurse Rosa Harper
28. The Velocity of Gary (1998) .... Mary Carmen
29. 54 (1998) .... Anita Randazzo
30. Breaking Up (1997) .... Monica
31. Fools Rush In (1997) .... Isabel Fuentes Whitman
32. Sistole Diastole (1997) .... Carmelita
33. The Hunchback (1997) .... Esmeralda
34. Fled (1996) .... Cora
35. From Dusk Till Dawn (1996) .... Santanico Pandemonium
36. Follow Me Home (1996)
37. Fair Game (1995) .... Rita
38. Four Rooms (1995) .... TV Dancing Girl (segment "The Misbehavers")
39. Desperado (1995) .... Carolina
40. Callejón de los milagros, El (1995) .... Alma
41. Roadracers (1994) .... Donna
42. Cherry Street, South of Main (1994)
43. Mi vida loca (1993) .... Gata

Colectie filme
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website