News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Sally Field

joi, 27 septembrie 2007


Biografie:
Sally Field si-a inceput cariera in televiziune, in sitcomuri precum Hey, Landlord (NBC, 1966-67) sau The Flying Nun (ABC, 1967-69). Din cauza rolului nazdravanei calugarite din acesta din urma, Field a fost multa vreme considerata incapabila sa joace un rol serios. Au urmat mai multe filme de mica importanta, dupa care aparitiile din Stay Hungry (1975) si mai ales performanta din Sybil (NBC, 1976), bazat pe viata unei femei cu 16 personalitati complet diferite, au schimbat perceptia publicului despre micuta bruneta.

Castigarea Oscarului pentru cea mai buna actrita, datorita rolului din Norma Rae (1978) a contrazis din nou asteptarile tuturor, si a cimentat cariera lui Field. Au urmat comedia Kiss Me Goodbye (1982), Steel Magnolias (1989) si drama Not Without My Daughter (1991). Mai importante au fost rolurile din Absence of Malice (1981) si Places in the Heart (1984), pentru acesta din urma primind un al doilea Oscar.

In 1993 juca in comedia Mrs. Doubtfire, urmand An Eye for an Eye (1995), iar un an mai tarziu o interpret ape mama lui Forrest Gump . O perioada, Sally s-a retras in spatele camerei, scriind si regizand cateva productii de televiziune si comedia Beautiful (2000).

S-a intors pe platourile de filomare pentru rolul mamei nebune a surorii Abby Lockhart in ER , pentru acre a primit o nominalizare la Emmy.

Filmografie:
1. Brothers & Sisters (2006) .... Nora Walker
2. Two Weeks (2006) .... Anita Bergman
3. Legally Blonde 2: Red, White & Blonde (2003) .... Rep. Victoria Rudd
4. Say It Isn't So (2001) .... Valdine Wingfield
5. If I Could (2001) .... Herself
6. Where the Heart Is (2000) .... Mama Lil
7. David Copperfield (2000) .... Aunt Betsey Trotwood
8. 6th Annual Screen Actors Guild Awards (2000)
9. A Cooler Climate (1999) .... Iris
10. From the Earth to the Moon (1998) .... Trudy Cooper
11. AFI's 100 Years... 100 Movies (1998) .... Herself/Host
12. Merry Christmas, George Bailey (1997) .... Mrs. Bailey/Narrator
13. Eye for an Eye (1996) .... Karen McCann
14. Homeward Bound II: Lost in San Francisco (1996) .... Sassy
15. The Good, the Bad & the Beautiful (1996) .... Herself
16. A Woman of Independent Means (1995) .... Bess Alcott Steed Garner
17. Forrest Gump (1994) .... Mrs. Gump
18. Through the Eyes of Forrest Gump (1994) .... Herself
19. Mrs. Doubtfire (1993) .... Miranda Hillard
20. Homeward Bound: The Incredible Journey (1993) .... Sassy
21. Soapdish (1991) .... Celeste Talbert/Maggie
22. Not Without My Daughter (1991) .... Betty Mahmoody
23. Barbara Stanwyck: Fire and Desire (1991) .... Host
24. Steel Magnolias (1989) .... M'Lynn Eatenton
25. Punchline (1988) .... Lilah Krytsick
26. Surrender (1987) .... Daisy Morgan
27. David Copperfield (1986)
28. Murphy's Romance (1985) .... Emma Moriarty
29. Places in the Heart (1984) .... Edna Spalding
30. Kiss Me Goodbye (1982) .... Kay Villano
31. Absence of Malice (1981) .... Megan Carter
32. Back Roads (1981) .... Amy Post
33. The 53rd Annual Academy Awards (1981) .... Herself - Presenter: Best Actor
34. All the Way Home (1981) .... Mary Follet
35. Smokey and the Bandit II (1980) .... Carrie/'Frog'
36. The 52nd Annual Academy Awards (1980) .... Herself - Best Actress Winner
37. Beyond the Poseidon Adventure (1979) .... Celeste Whitman
38. Norma Rae (1979) .... Norma Rae Webster
39. Behind the Scenes: Beyond the Poseidon Adventure (1979)
40. Hooper (1978) .... Gwen Doyle
41. The End (1978) .... Mary Ellen
42. Heroes (1977) .... Carol Bell
43. Smokey and the Bandit (1977) .... Carrie/'Frog'
44. Stay Hungry (1976) .... Mary Tate Farnsworth
45. Bridger (1976) .... Jennifer Melford
46. Home for the Holidays (1972) .... Christine Morgan
47. Mongo's Back in Town (1971) .... Vikki
48. Marriage: Year One (1971) .... Jane Duden
49. Maybe I'll Come Home in the Spring (1971) .... Denise 'Dennie' Miller
50. Hitched (1971) .... Roselle Bridgeman
51. The Way West (1967) .... Mercy McBee

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website