News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Rutger Hauer

joi, 6 septembrie 2007


Rutger Hauer continua sa creeze o sfera larga de personaje memorabile, jucand in peste 52 de filme.

In postura inteligentului, dar brutalului personaj din "Blade Runner", al lui Ridley Scott, al omului sinistrat din "The Legend of the Holy Drinker", al lui Ermano Olmi, al curajosului luptator subteran din "Soldier of Orange" sau amenintarea cruda din "The Hitcher", Hauer este un actor puternic, care dezvaluie frumusete si tragedie in toate personajele pe care le interpreteaza.

In 1973, Hauer s-a remarcat pe scena filmului european in "Turkish Delight", al lui Paul Verhoeven. Bazat pe romanul controversat al scriitorului olandez Jan Wolkers, filmul a avut o nominalizare la Premiile Academiei pentru Cel mai bun Film strain in 1979.

A mai jucat in "Spetters", "Keetje Tippe;", "Flesh and Blood" si "Soldier of Orange", care i-au adus recunoastere internationala.

In 1980, Hauer a jucat impreuna cu Sylvester Stallone in "Nighthawks". Acest film a atras atentia publicului american asupra sa. Un an mai tarziu, a jucat intr-un rol bine apreciat de critici, rolul unui android malefic, din filmul "Blade Runner", al lui Ridley Scott. In 1982, a revenit cu interpretarea lui Albert Speer in "Inside The Third Reich".

In 1985, a jucat in filmul fratilor Warner "Ladyhawk", alaturi de Michelle Pfeiffer, iar interpretarea unui sinistrat in "The Legend of the Holy Drinker", filmul lui Ermano Olmi, i-a adus Premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul International de Film de la Seattle. Acest film a fost premiat cu prestigiosul Leu de Aur la Festivalul Filmului de la Venetia.

Pentru rolul de ofiter rus, plin de compasiune, din miniserialul CBS "Escape From Sobibor" a primit premiul Globul de Aur de la Asociatia Presei Straine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association). A jucat in productiile HBO "Deadlock" si "Blind Side", care au fost transmise si pe canale straine de TV.

Hauer a mai produs cateva documentare: "Prosit Ermano", un film bazat pe povestea lui Ermano Olmi despre realizarea filmelor "The Legend of the Holy Drinker", "Who Are They?" si "Kill The Camera", precum si despre realizarea filmului "Buffy the Vampire Slayer" .

Alte roluri in filme a avut in: "Blind Fury", "The Blood of Heroes", "Wanted: Dead or Alive", "A Breed Apart", "Surviving the Game", "Beans of Egypt Maine", "Mariette in Ecstacy" si "Amelia" pentru TNT, alaturi de Diane Keaton. A avut o nominalizare la Globul de Aur pentru rolul din filmul HBO "Fatherland" si a jucat in filmul "Call of the Wild", adaptare dupa cartea lui Jack London, pentru Hallmark, in productia HBO "Hostile Waters" si "Merlin" pentru NBC Hallmark, alaturi de Sam Neil, Isabell Rossellini si Helena Boham Carter.

Recent, Rutger a filmat pentru miniserialul NBC "The Tenth kingdom", lucrand alaturi de echipa de la Hallmark Entertainment si producatorul Robert Halmi Sr. De asemenea, recent a facut din nou echipa cu regizoarea Jennifer Warren ("Beans of Egypt, Maine") pentru a filma la un proiect independent, "Partneres in Crime" si planuieste sa apara in thriller-ul "The Hitcher", la care se lucreaza acum.

Filmografie:
1. Goal II: Living the Dream (2007) .... Rudi Van Der Merwe
2. Magic Flute Diaries (2007) .... Dr. Richard Nagel
3. 7eventy 5ive (2007) .... Detective Criton
4. Tonight at Noon (2007) .... Diego
5. Moving McAllister (2007) .... McAllister
6. The Hunt for Eagle One (2006) .... Gen. Frank Lewis
7. The Hunt for Eagle One: Crash Point (2006)
8. Minotaur (2006) .... Cyrnan
9. Mentor (2006) .... Sanford Pollard
10. Batman Begins (2005) .... Earle
11. Sin City (2005) .... Cardinal Roark
12. Zerkalnie voyni: Otrazhenie pervoye (2005) .... Mysterious Man
13. Dracula III: Legacy (2005) .... Dracula
14. The Poseidon Adventure (2005) .... Bishop Schmidt
15. Camera ascunsa (2004) .... Sebastian
16. Tempesta (2004) .... Van Beuningen
17. In the Shadow of the Cobra (2004) .... Gallo
18. 'Salem's Lot (2004) .... Kurt Barlow
19. Confessions of a Dangerous Mind (2002) .... Keeler
20. Warrior Angels (2002) .... Grekkor
21. Scorcher (2002) .... President Nelson
22. Banchieri di Dio, I (2002) .... Cardinale Marcinkus
23. Flying Virus (2001) .... Ezekial
24. Jungle Juice (2001) .... Jean-Luc
25. The Last Words of Dutch Schultz (2001) .... Arthur "Dutch Schultz" Flegenheimer
26. The Room (2001) .... Harry
27. Turbulence 3: Heavy Metal (2001) .... Copilot MacIntosh
28. Wilder (2000) .... Dr. Sam Dennis Charney
29. The 10th Kingdom (2000) .... Huntsman
30. Partners in Crime (2000) .... Gene Reardon
31. Lying In Wait (2000) .... Keith Miller
32. Road to Sundance (2000) .... Himself
33. On the Edge of 'Blade Runner' (2000) .... Himself
34. My VH1 Music Awards (2000) .... The General
35. New World Disorder (1999) .... David Marx
36. Simon Magus (1999) .... Count Albrecht, the Squire
37. Bone Daddy (1998) .... William H. Palmer
38. Tactical Assault (1998) .... Capt. John 'Doc' Holiday
39. Merlin (1998) .... Lord Vortigern
40. Deathline (1997) .... John Anderson Wade
41. Bleeders (1997) .... Dr. Marlowe
42. Lexx: The Dark Zone (1997) .... Bog
43. Omega Doom (1997) .... Omega Doom
44. Blast (1997) .... Leo
45. Knockin' On Heaven's Door (1997) .... Curtiz
46. Hostile Waters (1997) .... Capt. Britanov
47. The Ruby Ring (1997) .... Patrick Collins
48. The Call of the Wild: Dog of the Yukon (1997) .... John Thornton
49. Precious Find (1996) .... Armond Crille
50. Crossworlds (1996) .... A.T.
51. Mariette in Ecstasy (1996) .... Chaplain
52. Mr. Stitch (1996) .... Doctor Rue Wakeman
53. Blood of the Innocent (1995) .... Dr. Lem
54. Nostradamus (1994) .... The Mystic Monk
55. Surviving the Game (1994) .... Thomas Burns
56. The Beans of Egypt, Maine (1994) .... Reuben Bean
57. Fatherland (1994) .... SS-Sturmbannführer Xavier March
58. Amelia Earhart: The Final Flight (1994) .... Fred Noonan
59. Arctic Blue (1993) .... Ben Corbett
60. Blind Side (1993) .... Jake Shell
61. Voyage (1993) .... Morgan Norvell
62. Buffy the Vampire Slayer (1992) .... Lothos
63. Split Second (1992) .... Harley Stone
64. Beyond Justice (1992) .... Tom Burton
65. Past Midnight (1992) .... Ben Jordan
66. Buffy the Vampire Slayer: Featurette (1992) .... Himself/Lothos
67. Wedlock (1991) .... Frank Warren
68. Bloodhounds of Broadway (1989) .... The Brain
69. The Blood of Heroes (1989) .... Sallow
70. In una notte di chiaro di luna (1989) .... John Knott
71. Blind Fury (1989) .... Nick Parker
72. Principe del deserto, Il (1989) .... Tom Burton
73. The Edge (1989)
74. Leggenda del santo bevitore, La (1988) .... Andreas Kartak
75. Wanted: Dead or Alive (1987) .... Nick Randall
76. Escape from Sobibor (1987) .... Alexander 'Sasha' Pechersky
77. The Hitcher (1986) .... John Ryder
78. Ladyhawke (1985) .... Captain Etienne Navarre
79. Flesh+Blood (1985) .... Martin
80. Eureka (1984) .... Claude Maillot von Horn
81. A Breed Apart (1984) .... Jim Malden
82. The Osterman Weekend (1983) .... John Tanner
83. Blade Runner (1982) .... Roy Batty
84. Inside the Third Reich (1982) .... Albert Speer
85. Nighthawks (1981) .... Reinhardt Heymar Wulfgar
86. Chanel Solitaire (1981) .... Etienne de Balsan
87. Spetters (1980) .... Gerrit Witkamp
88. Grijpstra & De Gier (1979) .... Rinus de Gier
89. Vrouw tussen hond en wolf, Een (1979) .... Adriaan
90. Es begann bei Tiffany (1979) .... Ryder
91. Pastorale 1943 (1978) .... August Schultz
92. Mysteries (1978) .... Johan Nagel
93. Soldaat van Oranje (1977) .... Erik Lanshof
94. Max Havelaar of de koffieveilingen der Nederlandsche handelsmaatschappij (1976) .... Duclari
95. Jaar van de kreeft, Het (1975) .... Pierre
96. Amulett des Todes, Das (1975) .... Cris
97. Keetje Tippel (1975) .... Hugo
98. The Wilby Conspiracy (1975) .... Blane Van Niekirk
99. Donneuse, La (1975)
100. Pusteblume (1974) .... Rick
101. Turks fruit (1973) .... Eric Vonk, the sculptor
102. Repelsteeltje (1973)
103. Monsieur Hawarden (1969)

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website