News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Pierce Brosnan

duminică, 2 septembrie 2007


PIERCE BROSNAN este unul dintre actorii cei mai aventurosi si priceputi. Dupa ce a ajuns cunoscut la nivel mondial ca actor, Brosnan si-a extins sfera activitatii in lumea filmului lansandu-si propria companie de productie, Irish DreamTime, in 1996, impreuna cu Beau St. Clair.

In afara de MATADOR, Irish DreamTime a mai produs alte patru filme pana in prezent: NEPOTUL (THE NEPHEW), AFACEREA LUI THOMAS CROWN (THE THOMAS CROWN AFFAIR), EVELYN si LEGILE ATRACTIEI (LAWS OF ATTRACTION). Primul proiect de studio al companiei, AFACEREA LUI THOMAS CROWN (THE THOMAS CROWN AFFAIR), a avut succes atat in ceea ce priveste aprecierea criticilor cat si la box-office, fiind unul dintre thriller-ele romantice din ultimii ani care au beneficiat de cele mai bune recenzii si care au produs cele mai multe venituri. EVELYN, in regia lui Bruce Beresford, a rulat in cadrul festivalelor de film de la Toronto si Chicago, castigand aprecierea criticilor si de asemenea recenzii favorabile. LEGILE ATRACTIEI (LAWS OF ATTRACTION), o comedie romantica in care joaca alaturi de Julianne Moore, are ca subiect doi avocati de divorturi aflati in taberele opuse ale unui proces si care se indragostesc unul de celalalt.

Cel mai recent film al lui Brosnan, HOT DE DIAMANTE (AFTER THE SUNSET), in care joaca alaturi de Salma Hayek si Woody Harrelson, a fost regizat de Brett Ratner si lansat in toamna anului 2004 de agentia New Line.

Probabil cunoscut in toata lumea cel mai bine ca James Bond, Brosnan a revigorat popularitatea traditiei Bond in filme cu mare succes la public precum Agentul 007 contra GoldenEye (GOLDENEYE), 007 SI IMPERIUL ZILEI DE MAINE (TOMORROW NEVER DIES), LUMEA E PREA MICA (THE WORLD IS NOT ENOUGH) si SA NU MORI AZI (DIE ANOTHER DAY).

Primele trei filme pe care Brosnan le-a turnat in seria Bond au adus castiguri de un miliard de dolari la box-office-ul international. Cel mai recent film al sau din seria Bond, SA NU MORI AZI (DIE ANOTHER DAY), a fost cel mai de succes film din intreaga serie Bond, cu venituri de aproape jumatate de miliard de dolari in intreaga lume. Pe langa cele patru filme din seria Bond, alte filme ale lui Brosnan – AFACEREA LUI THOMAS CROWN (THE THOMAS CROWN AFFAIR), ORASUL INFERNULUI (DANTE'S PEAK) si OMUL CARE TUNDE IARBA (THE LAWNMOWER MAN) au adus impreuna castiguri de sute de milioane de dolari la nivel international, consolidandu-i pozitia ca unul dintre starurile cu cele mai mari venituri. Brosnan a mai jucat si in filmul lui John Boorman inspirat din romanul lui John LeCarre, OMUL NOSTRU DIN PANAMA (THE TAILOR OF PANAMA), al lui Bruce Beresford, DL. JOHNSON (MR. JOHNSON) si BUFNITA CENUSIE (GREY OWL), al lui Sir Richard Attenborough.

Brosnan si-a demonstrat de asemenea calitatile de actor de comedie in filme precum DNA. DOUBTFIRE, TATICUL NOSTRU TRASNIT (MRS. DOUBTFIRE) si ATACUL MARTIENILOR (MARS ATTACKS). De asemenea, a avut un rol secundar alaturi de Barbra Streisand in CELE DOUA FETE ALE DRAGOSTEI (THE MIRROR HAS TWO FACES).

Brosnan s–a nascut in districtul Meath, Irlanda, de unde s-a mutat in Londra la varsta de 11 ani. La 20 de ani s-a inscris la scoala de actorie; in Londra a aparut in mai multe productii de teatru ale companiei West End, printre care si "Fulimena" al lui Franco Zeffirelli si "Semnul Diavolului Rosu" ("The Red Devil Battery Sign") al lui Tennessee Williams, precum si "Asteapta pana se intuneca" ("Wait Until Dark") al lui Malcolm Taylor, la York Theater Royal.

Inainte de lansarea in rolul James Bond, Brosnan ajunsese cunoscut la nivel mondial in rolul detectivului particular Remington Steele in serialul de televiziune cu acelasi nume.

Filmografie:
1. The Topkapi Affair (2008) .... Thomas Crown
2. Mamma Mia! (2008) .... Sam Carmichael
3. Butterfly on a Wheel (2007) .... Tom Ryan
4. Married Life (2007) .... Richard
5. Married Life (2007) .... Richard
6. Seraphim Falls (2006) .... Gideon
7. Premiere Bond: Opening Nights (2006) .... Himself
8. Creating an Icon (2006) .... Himself
9. Directing Bond: The Martin Chronicles (2006) .... Himself
10. The Matador (2005) .... Julian Noble
11. The 62nd Annual Golden Globe Awards (2005) .... Himself - Co-Ppresenter: The Cecil B. DeMille Award for Robin Williams
12. After the Sunset (2004) .... Max Burdett
13. Laws of Attraction (2004) .... Daniel Rafferty
14. 2nd Irish Film and Television Awards (2004) .... Himself/Outstanding Irish Contribution to Cinema Award Winner
15. Deep Blue (2003) .... Narrator
16. Inside 'Die Another Day' (2003) .... Himself
17. Evelyn: Behind the Scenes (2003) .... Himself
18. Evelyn: The Story Behind the Story (2003) .... Himself
19. Die Another Day (2002) .... James Bond
20. Evelyn (2002) .... Desmond Doyle
21. James Bond: A BAFTA Tribute (2002) .... Himself
22. MTV Europe Music Awards 2002 (2002) .... Himself - Presenter
23. The Tailor of Panama (2001) .... Andrew 'Andy' Osnard
24. The Human Face (2001) .... Himself
25. The Perfect Fit (2001) .... Himself
26. Dolphins (2000) .... Narrator
27. Double-O Stunts (2000) .... James Bond
28. The Music of James Bond (2000) .... James Bond
29. Inside 'The Living Daylights' (2000) .... Himself
30. Inside Q's Laboratory (2000) .... Himself
31. Ken Adam: Designing Bond (2000) .... James Bond
32. The World Is Not Enough (1999) .... James Bond
33. Grey Owl (1999) .... Archie Grey Owl
34. The Match (1999) .... John MacGhee
35. The Thomas Crown Affair (1999) .... Thomas Crown
36. Tomorrow Never Dies (1999) .... James Bond
37. The Nephew (1998) .... Joe Brady
38. Quest for Camelot (1998) .... King Arthur
39. Tomorrow Never Dies (1997) .... James Bond
40. Robinson Crusoe (1997) .... Robinson Crusoe
41. Dante's Peak (1997) .... Harry Dalton
42. The Secrets of 007: The James Bond Files (1997) .... Himself
43. Mars Attacks! (1996) .... Professor Donald Kessler
44. The Mirror Has Two Faces (1996) .... Alex
45. The 68th Annual Academy Awards (1996) .... Himself - Co-Presenter: Best Costume Design
46. GoldenEye (1995) .... James Bond
47. Night Watch (1995) .... Michael 'Mike' Graham
48. In Search of James Bond with Jonathan Ross (1995) .... Himself as James Bond 5
49. Behind the Scenes with 'Goldfinger' (1995) .... Himself
50. Love Affair (1994) .... Ken Allen
51. Mrs. Doubtfire (1993) .... Stuart 'Stu' Dunmeyer
52. Entangled (1993) .... Garavan
53. Death Train (1993) .... Michael 'Mike' Graham
54. The Broken Chain (1993) .... Sir William Johnson
55. Live Wire (1992) .... Danny O'Neill
56. The Lawnmower Man (1992) .... Dr. Lawrence Angelo
57. Victim of Love (1991) .... Paul Tomlinson
58. Murder 101 (1991) .... Charles Lattimore
59. Mister Johnson (1990) .... Harry Rudbeck
60. Happy Birthday, Bugs!: 50 Looney Years (1990) .... Himself
61. Around the World in 80 Days (1989) .... Phileas Fogg
62. The Heist (1989) .... Neil Skinner
63. The Deceivers (1988) .... William Savage
64. Taffin (1988) .... Mark Taffin
65. Noble House (1988) .... Ian Dunross
66. The Fourth Protocol (1987) .... Valeri Petrofsky/James Edward Ross
67. Remington Steele: The Steele That Wouldn't Die (1987) .... Remington Steele
68. Nomads (1986) .... Jean Charles Pommier
69. Nancy Astor (1982) .... Robert 'Bob' Gould Shaw
70. The Manions of America (1981) .... Rory O'Manion
71. The Mirror Crack'd (1980) .... Actor playing 'Jamie'
72. The Long Good Friday (1980) .... First Irishman
73. The Carpathian Eagle (1980) .... Last Victim
74. Resting Rough (1979)
75. Murphy's Stroke (1979) .... Edward O' Grady
76. Pierce Brosnan: Beyond Bond (2004) .... Himself

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website