News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Peta Wilson

miercuri, 19 septembrie 2007


Biografie:
Peta Wilson s-a nascut pe 18 noiembrie 1970, in Sydney, fiica a ofiterului Darcy Wilson si a lui Karlene White. Mai are un frate, Rob, care lucreaza in cadrul armatei ca sofer. Pana la varsta de 13 ani ea, impreuna cu familia, s-au mutat de mai multe ori. A fost crescuta in Papau, Noua Guinee. In copilarie adora sporturile, iar in liceu a devenit cel mai tanar si mai bun jucator de netball, in echipa nationala a Australiei. A devenit model in Europa si mai tarziu se muta in Los Angeles (1991) pentru a deveni actrita. Aici il intalneste pe directorul Damian Harris. Se muta impreuna in Hollywood. Urmeaza intre timp cursuri de actorie si obtine mai multe roluri micute in filme si seriale tv. A studiat alaturi de maestri precum Arthur Mendoza din Cercul Actorilor de Teatru din Los Angeles si Tom Waits din grupul TomCats. Primul ei rol a fost pentru "Actors Circle Theater” in piesa "Fool For Love". Insa cel mai important rol al ei a fost in serialul tv "La Femme Nikita". Alte filme in care joace sunt:
- Loser(1995), in care interpreteaza rolul unei tinere de colegiu ce il are ca prieten pe un traficant de droguri din oras;
- Woman Undone (1995), aici Peta are un rol nu foarte important, de receptioner;
- The Sadness of Sex (1995), in care obtine rolul principal... in aceasta colectie de 15 povesti;
- Naked Jane (1995), un alt rol nesemnificativ;
- Highlander (1996), Peta joaca in rolul unui inspector, in episodul "Promises";
- Strangers (1996), serial in care joaca un rol marunt;
- Vanishing Point (1997), in rolul unei fete pe motocicleta;
- La Femme Nikita (1997), poate cel mai important rol al carierei sale. Joaca rolul principal in acest serial, iar pentru fimarile acestei productii s-a antrenat timp de 8 saptamani. Urmeaza
- Mercy (2000),
- One of Our Own (1997), este primul film in care joaca Peta;
- The Sadness of Sex (1995); A Girl Thing (2001); NBC Pilot (2001); Joe and Max (2002),
- The League of Extraordinary Gentlemen (2003).
Adora sa faca scufundari, sa calareasca, sa joace cricket si sa picteze. Pasiunea ei insa este aceea de a colectiona masini de epoca. Are un Chevrolet Impala decapotabil din 1958, un T-Bird din 1957 si un Dodge din 1938.

Filmografie:
1. False Pretenses (2004) .... Dianne/Dee Dee
2. The League of Extraordinary Gentlemen (2003) .... Mina Harker
3. Joe and Max (2002) .... Anny Ondra
4. A Girl Thing (2001) .... Alex
5. Other People (2001) .... Harriet Stone
6. Mercy (2000) .... Vickie Kittrie
7. One of Our Own (1997) .... Cpl. Jennifer Vaughn
8. Vanishing Point (1997) .... Motorcycle girl
9. Loser (1996) .... Alyssha Rourke
10. Woman Undone (1996) .... Receptionist
11. Naked Jane (1995)
12. The Sadness of Sex (1995) .... Girl of His Dreams

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website