News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Penelope Cruz

duminică, 2 septembrie 2007


Nascuta in Madrid pe 28 aprilie 1974, Penelope Cruz este unul din cei trei copii ai unui comerciant si ai unei coafeze. Dupa ce a studiat intensiv baletul si jazzul, a intrat in actorie in 1992. In acel an a avut roluri in Jamon Jamon si Belle Epoque.

Belle Epoque a fost un succes, castigand 9 premii Goya (echivalentul spaniol pentru Oscar) si Oscarul pentru cel mai bun film strain. In 1998, Cruz are primul rol intr-un film englezesc - The Hi-Lo Country. A urmat anul urmator comedia spaniola-britanica Twice Upon a Yesterday iar rolurile bune nu au incetat sa apara.

Filmografie: Open Your Eyes (1997), Talk of Angels (1998), Woman on Top (2000), All the Pretty Horses (2000), Vanilla Sky (2001), Captain Corelli's Mandolin (2001) si Blow (2001).

Filmografie:
O noapte buna (The Good Night) (2007)
Volver (Volver) (2006) - - - Raimunda
Banditele (Bandidas) (2006) - - - Maria Alvarez
Sahara (Sahara) (2005) - - - Eva Rojas
Cu capul in nori (Head in the Clouds) (2004) - - - Mia
Nu te misca (Non ti muovere) (2004) - - - Italia
Fanfan La Tulipe (Fanfan La Tulipe) (2003)
Gothika (Gothika) (2003)
Trezindu-te in Reno (Waking Up in Reno) (2002)
Vanilla Sky: Deschide ochii (Vanilla Sky) (2001)
Idila capitanului Corelli (Captain's Corelli Mandolin) (2001) - - - Pelagia
Totul despre mama mea (Todo Sobre Mi Madre) (1999) - - - Sister MarÃa Rosa Sanz
Sange fierbinte (Carne Tremula) (1997) - - - Isabel Plaza Caballero

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website