News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Omul-Paianjen (2002)

sâmbătă, 22 septembrie 2007


Spider-Man

Lansat cu ocazia celei de-a 40-a aniversãri de la prima aparitie în benzile desenate a Omului-Pãianjen, filmul Spider-Man (Omul-Pãianjen) se axeazã pe povestea elevului Peter Parker (TOBEY MAGUIRE) care, dupã ce a fost muscat de un pãianjen modificat genetic, capãtã o putere supraomeneascã si abilitatea pãianjenului de a se cãtãra pe orice suprafatã. El jurã sã foloseascã aceste abilitãti pentru a lupta contra crimei.

Regizat de Sam Raimi, Omul-Pãianjenîi mai are în distributie pe: Willem Dafoe - nominalizat de douã ori la premiul Oscar - în rolul adversarului Omului-Pãianjen, Green Goblin, Kirsten Dunst, în rolul Mary Jane Watson, James Franco - distins cu premiul Globul de Aur - în rolul Harry Osborn, prietenul lui Peter, Cliff Robertson - câstigãtor al premiului Oscar - în rolul unchiului Ben, Rosemary Harris - actritã nominalizatã la premiul Oscar - în rolul mãtusii May si J.K. Simmonds în rolul J. Jonah Jameson, seful lui Peter la ziarul Daily Bugle.

Rãmas orfan de la o vârstã fragedã, Peter Parker locuieste în Queens, New York împreunã cu mãtusa May si unchiul Ben. Peter duce viata unui elev normal, lucrând ca fotograf la ziarul scolii, tânjind dupã frumoasa lui colegã, Mary Jane Watson si distrându-se în timpul liber cu prietenul lui cel mai bun, Harry Osborn.

În timpul unei excursii cu clasa, în cadrul cãreia lui Peter si colegilor lui li se prezintã o demonstratie stiintificã despre pãianjeni, Peter este muscat de un pãianjen modificat genetic. Curând dupã aceea, el descoperã cã si-a însusit puterea si agilitatea pãianjenului precum si un simt foarte dezvoltat specific acestei arahnide.

Peter îsi foloseste la început puterile pentru a face bani, însã dupã ce asistã la o tragedie petrecutã aproape de casa lui, el jurã sã-si dedice viata luptei contra criminalitãtii, luând în considerare cuvintele unchiului sãu, Ben: “O datã cu puterea vine si o imensã responsabilitate”.

Între timp, omul de afaceri megaloman Norman Osborn (WILLEM DAFOE), tatãl lui Harry, este pe cale de a suferi niste schimbãri. O formulã experimentalã a scãpat de sub control, sporindu-i inteligenta si puterea, luându-i în acelasi timp mintile. El a devenit acum Green Goblin (Goblinul verde), inamicul Omului-Pãianjen, care va pune la încercare jurãmântul lui Peter Parker de a lupta împotriva criminalitãtii si de a-i ajuta pe oamenii nevinovati.

Regia
Sam Raimi

In rolurile principale
Tobey Maguire, Willem Dafoe

Gen
Aventuri, SF

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website