News Update :

Nicolas Cage

duminică, 2 septembrie 2007


Data si locul nasterii: 7 ianuarie 1964, Long Beach, California, USA
Nume: Nicholas Kim Coppola
Porecla: Nick;
Inaltime: 1.85 m

Minibiografie:
Fiul profesorului de literatura comparata August Coppola (fratele regizorului Francis Ford Coppola) si al dansatoarei/coregrafei Joy Vogelsang, Nicholas Cage si-a schimbat numele la inceputul carierei pentru a-si face propria reputatie, ceea ce a reusit cu succes la sfarsitul anilor’80.

Initial, Nicholas Cage a studiat teatrul la Beverly Hills High (apoi a renuntat), a aparut putin in "Fast Times at Ridgemont High "(1982) -- cea mai mare parte fiind taiata, a lucrat o vreme ca vanzator de popcorn la Fairfax Theater, gandindu-se ca aceasta ar fi o cale spre o cariera in cinematografie.
   Nicholas Cage a lucrat o vreme dand replici actorilor la auditii, ceea ce I-a adus in cele din urma un rol in Rumble Fish (1983) al unchiului Francis, urmat de rolul unui punk-rocker in Valley Girl (1983), care a fost de fapt lansarea lui in lumea filmului. A jucat apoi in The Cotton Club (1984).
   Pe la 20 de ani a avut o relatie de aproape 2 ani cu Jenny Wright, iar mai tarziu cu Uma Thurman. Dupa o relatie de cativa ani cu Kristina Fulton, un model, s-au despartit in mod amiabil si au impartit custodia fiului lor Weston Coppola Cage (n.1992).

Sotii:
Alice Kim (30 iulie 2004 - present)
Lisa Marie Presley (10 August 2002 - 16 Mai 2004) (divortat)
Patricia Arquette (8 Aprilie 1995 - 18 Mai 2001) (divortat)

Trivia:
- Nicholas Cage este jumatate german, jumatate italian.
- Locul 40 in "The Top 100 Movie Stars of All Time" al Empire (UK) magazine. [Octombrie 1997]
- Nicholas Cage este nepotul lui Francis Ford Coppola. Bunicul sau a fost Carmine Coppola.
- Johnny Depp ii datoreaza primul sau rol.
- A cerut-o in casatorie pe Patricia Arquette in ziua in care a cunoscut-o la inceputul anilor ’80. Patricia Arquette a considerat ca este putin ciudat si a intocmit o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le indeplineasca Nicholas Cage pentru a fi de acord. Cand a vazut ca el incepe sa indeplineasca lucrurile de pe lista, Patricia Arquette s-a speriat si a inceput sa-l evite. S–au reintalnit cativa ani mai tarziu si s-au casatorit.
- Ii place sa improvizeze, uneori spre disperarea celorlalti membrii din distributie.
- Colectioneaza carti comice si le considera echivalentul de astazi al mitologiei.
- Locul 37 in lista celor mai puternici 100 de oameni de la Hollywood intocmita de Premiere in 1998.
- Pe spate are un tatuaj cu o soparla cu joben.
- Detine un Doctorat de onoare in arte frumoase acordat de California State University, Fullerton in mai, 2001. Nicholas Cage a vorbit in deschidere.
- Absolvent al UCLA School of Theater, Film, and Television.
- Var cu Sofia Coppola si Roman Coppola.
- La "The Tonight Show with Jay Leno" (1992), i-a spus lui Jay ca si-a luat numele de Nicholas Cage dupa un personaj dintr-o carte comica, Luke Cage, primul super erou negru. Cand a fost intrebat ce puteri ar dori sa aiba a marturisit ca singura lui dorinta ar fi sa poata sa zboare.
- Are un fiu, Weston Coppola-Cage (cu actrita Kristina Fulton), nascut in 1992.
- Impreuna cu actorii Lee Marvin ("Cat Ballou" -1818) si Peter Sellers ("Dr. Stranglove"), este singurul actor cu o nominalizare la Oscar pentru roluri multiple intr-un film (in "Adaptation" - 2002, a interpretat 2 personaje, Donald si Charlie). Lee Marvin este singurul care l-a primit pentru un rol dublu.
- O intalneste pe actuala sa sotie Alice Kim intr-un sushi bar unde ea era chelnerita. Ea avea doar 20 de ani cand s-a maritat cu el. In februarie 2005, Nick si sotia sa Alice Kim asteptau primul lor copil.

Filmografie:
Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2012) (se filmeaza)
Drive Angry 3D (2011)
Kick-Ass (2010)
Season of the Witch (2010)
The Sorcerer's Apprentice (2010)
Astro Boy (2009) - Download film
Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (2009)
G-Force (2009) Download film
Knowing (2009) - Download film
Bangkok Dangerous (2008)
Ghost Rider (2007)
National Treasure: Book of Secrets (2007)
Next (2007)
World Trade Center (2006)
The Ant Bully (2006)
The Wicker Man (2006)
Lord of War (2005)
The Weather Man (2005)
National Treasure (2004)
Matchstick Men (2003)
Adaptation (2002)
Sonny (2002)
Windtalkers (2002)
Captain Corelli s Mandolin (2001)
Christmas Carol: the Movie (2001)
Gone in 60 Seconds (2000)
The Family Man (2000)
8mm (1999)
Bringing Out the Dead (1999)
City of Angels (1998)
Snake Eyes (1998)
Welcome to Hollywood (1998)
Con Air (1997)
Face/Off (1997)
The Rock (1996)
Kiss of Death (1995)
Leaving Las Vegas (1995)
Guarding Tess (1994)
It Could Happen to You (1994)
Red Rock West (1994)
Trapped in Paradise (1994)
Amos and Andrew (1993)
Deadfall (1993)
Honeymoon in Vegas (1992)
Zandalee (1991)
Fire Birds (1990)
Wild At Heart (1990)
Tempo Di Uccidere (1989)
Vampire s Kiss (1989)
Never on Tuesday (1988)
Moonstruck (1987)
Raising Arizona (1987)
Peggy Sue Got Married (1986)
The Boy in Blue (1986)
Birdy (1984)
Racing With the Moon (1984)
The Cotton Club (1984)
Rumble Fish (1983)
Valley Girl (1983)
Fast Times at Ridgemont High (1982)

Colectie filme
Share this article :

+ comentarii + 9 comentarii

Anonim
14 iulie 2009, 15:15

Actorul asta chiar are charisma!

Anonim
5 august 2009, 02:57

actorul asta chiar daca nu este puternic in majoritatea filmelor regizate de el si-a folosit mintea in film nu forta si asta este de laudat ...

Anonim
11 august 2009, 02:26

este intradevar un actor deosebit

Anonim
8 mai 2010, 09:53

este cel mai tare actor...are cele mai faine filme

Anonim
1 iunie 2010, 04:22

CEL MAI BUN ACTOR ARE STILUL LUI NIMENI NU L POATE COPIA

Anonim
14 noiembrie 2010, 02:38

imi place foarte mult de el,de felul cum joaca,de felul cum priveste,are ceva misterios,ii doresc mult succes in cariera

Anonim
23 ianuarie 2011, 06:39

un actor de exceptie... cuvintele sunt de prisos pentru a descrie toata activitatea lui cinematografica...

Anonim
5 februarie 2011, 03:38

cel mai mult mie imi place filmul GHOST RIDER

8 martie 2011, 07:07

E singurul actor care-mi place !!

Trimiteţi un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2013. Colectie de filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website