News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Natalie Portman

sâmbătă, 29 septembrie 2007


Natalie Portman s-a nascut pe 9 iunie 1981, in Ierusalim, Israel. Tatal ei este doctor si mama ei, Shelley, o artista. Natalie a plecat din Israel pe cand avea 3 ani si s-a stabilit cu familia prima data in Maryland, Connecticut, apoi in Long Island, New York, unde locuieste si în prezent. A fost remarcata de un agent intr-o pizzerie, la varsta de 11 ani. Desi a fost sfatuita sa urmeze o cariera in modeling, ea a preferat sa se indrepte spre actorie.
Natalie si-a descoperit interesul fata de actorie dupa 3 veri petrecute la tabara tinerilor actori, Stagedoor Manor Performing Camp. Prima experienta ca actrita a avut-o chiar la Stagedoor Manor, unde a fost distribuita in piesele A Midsummer Night’s Dream, Cabaret si in Tapestry.
Cariera cinematografica si-a inceput-o cu rolul din Leon (1994, regia Luc Besson), ca o protejata a unui asasin platit interpretat de Jean Reno. Anul urmator, a aparut in thrillerul politist Heat/ Obsesia, alaturi de Al Pacino si Robert De Niro. Un alt rol important a fost cel din Beautiful Girls, o pelicula din 1996. Rolul din Beautiful Girls i-a adus o multime de aprecieri din partea criticilor de pretutindeni. Tot in 1996 a mai aparut in doua filme de succes: Everyone Says I Love You/ Toti spun: “Te iubesc” si Mars Attacks!/ Atacul martienilor.
Dupa ce a refuzat o serie de roluri precum cel din Lolita, spunand ca tinerii actori nu ar trebui sa fie expusi la sex de la o varsta asa de frageda si rolul Julietei din ecranizarea dupa William Shakespeare - Romeo & Juliet / Romeo si Julieta, din cauza diferentei de varsta dintre ea si Leonardo DiCaprio. Natalie a mai refuzat si rolul principal din The Horse Whisperer/ Imblanzitorul de cai, optand pentru rolul Annei Frank in productia de pe Broadway The Diary of Anne Frank.
Dar peste toate, rolul care a transformat-o pe Natalie in mai mult decat o simpla actrita este cel al Reginei Padme Amidala, in primul prequel din seria de succes Star Wars / Razboiul Stelelor. Contractul sau pentru cele
3 filme din serie, care a inceput in 1999 cu Star Wars: Episode I - The Phantom Menace/ Star Wars: Episodul I –Amenintarea fantomei, au transformat-o intr-un personaj istoric de film. Ca o ironie, Natalie nu vazuse cele trei filme originale Star Wars inainte de a fi distribuita pentru rolul din Episodul I de catre maestrul George Lucas. Absolvirea liceului Syosset a avut loc in aceeasi vara cand s-a lansat si mult asteptatul Episod I.
Dupa rolul din primul prequel, Natalie a mai jucat alaturi de Susan Sarandon in Anywhere But Here/ Visand la Beverly Hills (pentru care a primit o nominalizare la Globul de Aur in 1999 pentru actrita in rol secundar). De asemenea, ea a mai aparut alaturi de Ashley Judd in drama Where the Heart Is, ecranizare a romanului lui Billie Letts.
Au urmat in 2002 Star Wars Episode II - Attack of the Clones/ Star Wars: Eoisodul II – Atacul clonelor si in 2003 Cold Mountain. In 2004 a aparut in Garden State, o comedie romantica unde a jucat pentru Zach Braff. Tot in 2004 a mai aparut in drama lui Mike Nichols, Closer – Ispita. Pentru acest rol castiga Globul de Aur in 2005 pentru Cel mai bun rol secundar si primeste o nominalizare la premiile Oscar si BAFTA, la aceeasi categorie. Apoi a urmat ultimul prequel la Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith/ Star Wars: Episodul III – Razbunarea lui Sith. Tot in 2005 joaca in filmul V from Vendetta (un film inedit realizat dupa un scenariu al fratilor Wachowski, autorii trilogiei Matrix) si The Smoker (comedie regizata de Richard Linklater).
Vorbeste fluent 5 limbi - ebraica si engleza (limbile materne), precum si franceza, germana si japoneza. De asemenea stie si spaniola. Si-a dorit de mica sa devina doctor, iar in prezent studiaza psihologia la Universitatea Harvard. A fost de multe ori asemanata si numita “noua Audrey Hepburn”. Este prietena buna cu membrii formatiei Maroon 5, precum si cu Jake Gyllenhaal si Bryce Dallas Howard.

Filmografie:
1. Snow and the Seven (2008) ....
2. My Blueberry Nights (2007)
3. Mr. Magorium's Wonder Emporium (2007) .... Molly Mahoney
4. The Darjeeling Limited (2007)
5. 'V for Vendetta' Unmasked (2006) .... Herself
6. Goya's Ghosts (2006) .... Inés/Alicia
7. Free Zone (2005) .... Rebecca
8. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) .... Padmé
9. V for Vendetta (2005) .... Evey
10. Natalie Portman: Starting Young (2005) .... Herself
11. Closer (2004) .... Alice
12. True (2004) .... Francine
13. Garden State (2004) .... Sam
14. Hitler's Pawn: The Margaret Lambert Story (2004) .... Narrator
15. Cold Mountain (2003) .... Sara
16. Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) .... Senator Padmé Amidala
17. Where the Heart Is (2000) .... Novalee Nation
18. Anywhere But Here (1999) .... Ann August
19. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) .... Queen Padmé Naberrie Amidala
20. Mars Attacks! (1996) .... Taffy Dale
21. Everyone Says I Love You (1996) .... Laura Dandridge
22. Beautiful Girls (1996) .... Marty
23. 1996 MTV Movie Awards (1996) .... Herself - Presenter
24. Heat (1995) .... Lauren Gustafson
25. Léon (1994) .... Mathilda
26. Developing (1994) .... Nina

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website