News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Michelle Pfeiffer

sâmbătă, 1 septembrie 2007


Michelle Pfeiffer s-a nascut pe 29 aprilie 1957, in Santa Ana, California. Are un frate mai mare si doua surori mai mici (Dedee si Lori). Michelle simte inca de mica „gustul” celebritatii, atunci cand devine miss Orange County si mai apoi, Miss Los Angeles. A absolvit, in 1967, liceul Fountain Valley. A urmat cursurile colegiului Golden West timp de un an, pentru a deveni reporter. Despre adevarata sa chemare – actoria - si-a dat seama pe cand lucra la un supermarket din sudul Californiei. A participat la auditii pentru reclame si clipuri de moda, in timp ce urma cursurile scolii de actorie. Michelle debuteaza in serialul tv . Cu un rol marunt, debuteaza si pe marele ecran, in filmul (1980). Joaca in alte doua roluri micute, inainte de a ajunge in rolul lui Stephanie din (1982). Este rolul care ii deschide usile spre , rol pentru care actrita primeste o deosebita atentie si care ii va oferi multe posibilitati. In 1984 obtine rolul principal in comedia/thriller . De-a lungul urmatorilor ani, Michelle Pheiffer joaca in filme mai mult sau mai putin importante, insa in 1987 cariera sa merge in directia succesului odata cu , unde ii are ca parteneri pe Cher, Susan Sarandon si pe Jack Nicholson. Pentru filmul (1988) primeste o nominalizare la Oscar. In acelasi an, Pfeiffer accepta un rol total diferit, ca sotie a unui mafiot, in comedia . In 1990 primeste o alta nominalizare la Oscar, pentru cea mai buna actrita (). Acelasi an se dovedeste a fi unul de bun augur pentru ea, permitandu-i sa accepte o varietate de roluri. In anii urmatori joaca in filme precum: Batman Returns, The Age of Innocence, One Fine Day si Dangerous Minds.
A fost maritata cu actorul si directorul Peter Horton. Au divortat, apoi ea avand o relatie timp de trei ani cu actorul Fisher Stevens. In momentul in care si aceasta relatie s-a incheiat, Michelle decide ca nu mai vrea sa astepte pana va avea propria familie, asa ca, in martie 1993, o infiaza pe micuta Claudia Rose. In acelasi an, pe 13 noiembrie, se casatoreste cu producatorul David E. Kelley. Un an mai tarziu, pe 5 August se naste fiul lor, John Henry.
De-a lungul carierei sale, Michelle si-a mentinut statutul intr-o industrie in care femeile de peste 27 de ani sunt considerate ca fiind depasite.

Filmografie:
1. Hairspray (2007) .... Velma Von Tussle
2. Sinbad: Legend of the Seven Seas (2003) .... Eris
3. White Oleander (2002) .... Ingrid Magnussen
4. I Am Sam (2001) .... Rita Harrison
5. What Lies Beneath (2000) .... Claire Spencer
6. The Story of Us (1999) .... Katie Jordan
7. A Midsummer Night's Dream (1999) .... Titania
8. The Deep End of the Ocean (1999) .... Beth Cappadora
9. The Prince of Egypt (1998) .... Tzipporah
10. The Uttmost (1998) .... Herself
11. A Thousand Acres (1997) .... Rose Cook Lewis
12. One Fine Day (1996) .... Melanie Parker
13. To Gillian on Her 37th Birthday (1996) .... Gillian Lewis
14. Up Close & Personal (1996) .... Sally/Tally Atwater
15. Dangerous Minds (1995) .... Louanne Johnson
16. Wolf (1994) .... Laura Alden
17. The Age of Innocence (1993) .... Ellen Olenska
18. Love Field (1992) .... Lurene Hallett
19. Batman Returns (1992) .... Catwoman/Selina Kyle
20. The Bat, the Cat, and the Penguin (1992) .... Herself
21. Frankie and Johnny (1991) .... Frankie
22. The Russia House (1990) .... Katya Orlova
23. The Fabulous Baker Boys (1989) .... Susie Diamond
24. Dangerous Liaisons (1988) .... Madame Marie de Tourvel
25. Tequila Sunrise (1988) .... Jo Ann Vallenari
26. Married to the Mob (1988) .... Angela de Marco
27. Amazon Women on the Moon (1987) .... Brenda Landers
28. The Witches of Eastwick (1987) .... Sukie Ridgemont
29. Tales from the Hollywood Hills: Natica Jackson (1987) .... Natica Jackson
30. Sweet Liberty (1986) .... Faith Healy
31. Ladyhawke (1985) .... Isabeau d'Anjou
32. Into the Night (1985) .... Diana
33. Scarface (1983) .... Elvira
34. One Too Many (1983) .... Annie
35. Grease 2 (1982) .... Stephanie Zinone
36. Charlie Chan and the Curse of the Dragon Queen (1981) .... Cordelia Farenington
37. Splendor in the Grass (1981) .... Ginny Stamper
38. The Children Nobody Wanted (1981) .... Jennifer Williams
39. Callie & Son (1981) .... Sue Lynn Bordeaux
40. The Hollywood Knights (1980) .... Suzie Q
41. Falling in Love Again (1980) .... Sue Wellington
42. The Solitary Man (1979) .... Tricia

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website