News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Michael Keaton

duminică, 2 septembrie 2007


Michael Keaton s-a nascut in Coraopolis, Pennsylvania si a studiat dictia timp de doi ani la Kent State. Activitatea sa pe postul de cameraman TV la o statie de cablu l-a facut sa-si dea seama ca vrea sa fie actor.

Keaton s-a mutat la Los Angeles unde a inceput sa mearga la vizionari pentru diverse roluri in televiziune. A avut un rol important alaturi de James Belushi in scurtul serial de televiziune Working Stiffs (1979), care i-a pus in valoare talentul pentru comedie si i-a adus un rol in Afacere de noapte/ Night Shift (1982). Cu acest rol Keaton a cistigat aprecieri din partea criticilor, precum si roluri in comediile Domnul mamica/ Mr. Mom (1982), Johnny "pericol"/ Johnny Dangerously si Gung Ho (1986).
Rolul sau titular din comedia horror din 1988 a lui Tim Burton - Beetlejuice, in care au jucat Alec Baldwin, Geena Davis si Winona Ryder, i-a adus lui Keaton o larga apreciere pe plan international.

Cariera lui Keaton a cunoscut un nou avant atunci cand in 1989 el a fost din nou distribuit de catre Burton, de data aceasta in rolul milionarului playboy si criminalului Bruce Wayne, in filmul cu buget mare, Batman. A avut o interpretare foarte apreciata, dupa care a urmat filmul Batman revine/ Batman returns (1992).

Apoi, a jucat in filmul lui Kenneth Brannagh, Mult zgomot pentru nimic/ Much ado about nothing (1993), in filmul lui Ron Howard, Ziarul/ The Paper (1994), alaturi de Andie MacDowell in productia Un barbat multiplicat/ Multiplicity (1996), in Jackie Brown (1997) si Pasiune periculoasa/ Out of sight (1998).

Recent, Keaton a aparut intr-o serie de productii, printre care In direct din Bagdad/ Live from Baghdad (2002), Vocea mortii/ White Noise (2005), First Daughter (2004) si Herbie – Masina buclucasa/ Herbie: Fully Loaded (2005).

Michael Keaton este vocea "Chick Hicks" in ultimul film de desene animate, productie Disney/Pixar, Masini/ Cars (2006).

Filmografie:
1. Cars (2006) .... Chick Hicks
2. White Noise (2005) .... Jonathan Rivers
3. Game 6 (2005) .... Nicky Rogan
4. Herbie Fully Loaded (2005) .... Ray Peyton Sr.
5. First Daughter (2004) .... President Mackenzie
6. Live from Baghdad (2002) .... Robert Wiener
7. Quicksand (2001) .... Martin Raikes
8. A Shot at Glory (2000) .... Peter Cameron
9. Hollywood at Your Feet: The Story of the Chinese Theatre Footprints (2000) .... Himself
10. Jack Frost (1998) .... Jack Frost
11. Out of Sight (1998) .... Ray Nicolette
12. Desperate Measures (1998) .... Peter McCabe
13. Saturday Night Live: The Best of Chris Farley (1998) .... Himself
14. Warner Bros. 75th Anniversary: No Guts, No Glory (1998) .... Himself/Host
15. Jackie Brown (1997) .... Ray Nicolette
16. Inventing the Abbotts (1997) .... Narrator
17. Multiplicity (1996) .... Doug Kinney
18. Speechless (1994) .... Kevin Vallick
19. The Paper (1994) .... Henry Hackett, Metro Editor New York Sun
20. My Life (1993) .... Bob Jones
21. Much Ado About Nothing (1993) .... Dogberry
22. Kurenai no buta (1992) .... Porco Rosso
23. Batman Returns (1992) .... Batman/Bruce Wayne
24. The Bat, the Cat, and the Penguin (1992) .... Himself
25. One Good Cop (1991) .... Artie Lewis
26. Pacific Heights (1990) .... Carter Hayes
27. In the Director's Chair: The Man Who Invented Edward Scissorhands (1990) .... Himself
28. Batman (1989) .... Batman/Bruce Wayne
29. The Dream Team (1989) .... Billy Caufield
30. Clean and Sober (1988) .... Daryl Poynter
31. Beetle Juice (1988) .... Beetlejuice
32. The Squeeze (1987) .... Harry Berg
33. Touch and Go (1986) .... Bobby Barbato
34. Gung Ho (1986) .... Hunt Stevenson
35. David Letterman's Holiday Film Festival (1985) .... (segment "But I'm Happy")
36. Johnny Dangerously (1984) .... Johnny Kelly
37. Mr. Mom (1983) .... Jack Butler
38. Night Shift (1982) .... Bill Blazejowski
39. Kraft Salutes Walt Disney World's 10th Anniversary (1982)
40. Studs Lonigan (1979)
41. A Different Approach (1978) .... Filmmaker

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website