News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Meryl Streep

duminică, 2 septembrie 2007


Meryl Streep s-a nascut pe 22 iunie 1949 in Summit, New Jersey, SUA. Numele ei de botez este Mary Louise Streep. Are 1,68 metri inaltime.

Mini biografie
Considerata de catre multi critici de film a fi cea mai mare actrita de film in viata, Meryl Strep a fost nominalizata la Premiul Academiei (Oscar) de 13 ori, si l-a castigat de 2 ori.

Insa initial, ambitiile ei de scena vizau lumea operei. Ea a inceput sa fie interesata de actorie pe cand era studenta la Vassar, iar dupa absolvire, s-a inscris la Scoala de Teatru de la Yale. A jucat magistral in primul sau rol din “Julia” (1977), iar in anul urmator a fost nominalizata pentru prima data la Oscar pentru rolul din “Vanatorul de Cerbi” (The Deer Hunter) in 1978. A castigat Premiul Academiei pentru aparitia din “Kramer vs. Kramer” (1979) si din “Alegerea lui Sophie” (1982) in care a jucat rolul sfasietor al unei mame inchisa intr-un lagar nazist al mortii.

Perfectionista in meseria sa, meticuloasa pana la sacrificiu in pregatirea rolurilor, Meryl Streep a avut un sir neintrerupt de interpretari impresionante in urmatorii 10 ani in filmele “Silkwood” (1983), “Departe de Africa” (Out of Africa - 1985), “Ironweed” (1987), “Strigat in Noapte” (A Cry in the Dark - 1988).

Cariera ei a intrat intr-un declin usor ca rezultat al lipsei de roluri potrivite, dar a revenit in top in 1995 cu rolul iubitei casatorite a lui Clint Eastwood din “Podurile din Madison Country” (The Bridges of Madison Country - 1995) si ca fiica risipitoare din “Camera lui Marvin” (Marvin”s Room - 1996).

In 1998 s-a aventurat pentru prima data in domeniul productiei si a fost producator executiv pentru impresionantul “Mai intai nu rani” (First Do No Harm - 1999), o productie TV. Realista in ceea ce priveste viitorul ei in lumea filmului, ea remarca “Indiferent de ceea ce se va intampla, va ramane munca mea de pana acum...”.

Sot :
Don Gummer 15 septembrie 1978 – prezent : 4 copii (Henry, Mary Willa, Grace, Louisa)

Trivia
A fost aleasa Cea Mai Buna Actrita Moderna intr-un sondaj on-line al revistei “Entertainment Weekly”, depasind vizibil pe Michelle Pfeiffer, clasata pe locul 2 (septembrie 1999). De asemenea s-a clasat pe locul 37 al Topului Celor Mai Mari Vedete de Film din Toate Timpurile al revistei “Entertainment Weekly”.

A invatat sa cante la vioara, exersand cate 6 ore pe zi, timp de 8 saptamani, pentru rolul sau din “Muzica Inimii” (Music of the Heart - 1999).

A primit propria sa stea pe Bulevardul Hollywood pe 16 septembrie 1998.

S-a clasat pe locul 24 in Topul 100 al Staturilor din Toate Timpurile al revisei Empire, editia britanica, in octombrie 1997. A fost votata a 46-a Vedeta de Film a Tuturor Timpurilor de catre revista “Premiere”.

A studiat teatrul la Universitatea Yale. A absolvit Colegiul Vassa in 1971, si Liceul Bernards. A studiat ca student transferat la Universitatea Dartmouth unde a jucat in piese de teatru. A fost colega cu Sigourney Weaver la Scoala de Teatru de la Yale, unde au jucat impreuna intr-o piesa de teatru “Broastele” (The Frogs) pusa in scena intr-o piscina. Ca actrita tanara a jucat la Teatrul din Yale impreuna cu Christopher Lloyd.

A primit titlul de Ofiter al Ordinului Francez pentru Arta si Litere in 2000.
A primit cele mai multe nominalizari la Oscar: de 13 ori.

Serialul TV pentru copii “Strada Sesam” (Sesame Street - 1969) a introdus un personaj secundar numit “Meryl Streep” in onoarea ei.

Personajul ei Karen Silkwood din filmul “Silkwood” din 1983 s-a clasat pe locul 47 pe lista Celor 100 de ani de Personaje Pozitive si Negative in Film, stabilita de Institutul American de Film.

Diane Keaton a numit-o “geniul generatiei mele”. Insa, potrivit biografului oficial al lui Katharine Hepburn, A. Scott Berg, Meryl Streep a fost actrita de pe marele ecran cea mai nesuferita pentru ea.

27 mai 2004 a fost proclamata “Ziua Meryl Streep” de catre Presedinta Virginia Fields a lui Manhattan Borough.

A fost nominalizata la premiul Tony in 1976 pentru Cea Mai Buna Actrita (in rol secundar) pentru piesa lui Tennessee Williams “27 de Vagoane cu Bumbac” (27 Wagons Full of Cotton).

Filmografie:
1. A Question of Mercy (2009)
2. The Magic 7 (2008) .... Herself
3. Mamma Mia! (2008) .... Donna
4. Dirty Tricks (2008) .... Martha Mitchell
5. Doubt (2008) .... Sister Aloysius
6. Wanted (2007)
7. Dark Matter (2007) .... Joanna Silver
8. Rendition (2007)
9. The 64th Annual Golden Globe Awards (2007) .... Herself
10. Evening (2007) .... Lila Wittenborn
11. Lions for Lambs (2007) .... Janine Roth
12. The Devil Wears Prada (2006) .... Miranda Priestly
13. The Ant Bully (2006) .... Queen
14. Al Pacino: An American Cinematheque Tribute (2006) .... Herself
15. A Prairie Home Companion (2006) .... Yolanda Johnson
16. A Prairie Home Companion: Exclusive Sneak Peek (2006) .... Herself
17. The Music of Regret (2006) .... The Woman
18. Prime (2005) .... Lisa Metzger
19. The Manchurian Candidate (2004) .... Eleanor Shaw
20. Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events (2004) .... Aunt Josephine
21. AFI Tribute to Meryl Streep (2004) .... Herself
22. The 61st Annual Golden Globe Awards (2004) .... Herself - Winner: Best Actress in a Mini-Series or Made for TV Movie/Presenter: Best Supporting Actor in a Motion Picture
23. Angels in America (2003) .... The Rabbi/Hannah Pitt/Ethel Rosenberg/The Angel of Australia
24. Adaptation. (2002) .... Susan Orlean
25. The Hours (2002) .... Clarissa Vaughan
26. Artificial Intelligence: AI (2001) .... Blue Mecha
27. School (2001) .... Narrator
28. Chrysanthemum (1999) .... Narrator
29. Music of the Heart (1999) .... Roberta Guaspari
30. Dancing at Lughnasa (1998) .... Kate 'Kit' Mundy
31. One True Thing (1998) .... Kate Gulden
32. ...First Do No Harm (1997) .... Lori Reimuller
33. Before and After (1996) .... Dr. Carolyn Ryan
34. Marvin's Room (1996) .... Lee
35. The Bridges of Madison County (1995) .... Francesca Johnson
36. The River Wild (1994) .... Gail Hartman
37. The House of the Spirits (1993) .... Clara del Valle Trueba
38. Death Becomes Her (1992) .... Madeline Ashton
39. Defending Your Life (1991) .... Julia
40. Postcards from the Edge (1990) .... Suzanne Vale
41. An Evening with... (1990)
42. Rabbit Ears: The Fisherman and His Wife (1989) .... Storyteller
43. She-Devil (1989) .... Mary Fisher
44. The Tailor of Gloucester (1988) .... Narrator
45. Evil Angels (1988) .... Lindy Chamberlain
46. Ironweed (1987) .... Helen Archer
47. Rabbit Ears: The Tale of Peter Rabbit (1987) .... Storyteller
48. Rabbit Ears: The Tale of Mr. Jeremy Fisher (1987) .... Storyteller
49. Heartburn (1986) .... Rachel Samstat
50. Out of Africa (1985) .... Karen Blixen
51. Plenty (1985) .... Susan Traherne
52. Falling in Love (1984) .... Molly Gilmore
53. Little Ears: The Velveteen Rabbit (1984) .... Storyteller
54. Silkwood (1983) .... Karen Silkwood
55. Sophie's Choice (1982) .... Sophie Zawistowski
56. Still of the Night (1982) .... Brooke Reynolds
57. Alice at the Palace (1982) .... Alice/White Queen
58. The French Lieutenant's Woman (1981) .... Sarah/Anna
59. Kramer vs. Kramer (1979) .... Joanna Kramer
60. The Seduction of Joe Tynan (1979) .... Karen Traynor
61. Uncommon Women... and Others (1979) .... Leilah
62. Manhattan (1979) .... Jill
63. The Deer Hunter (1978) .... Linda
64. Holocaust (1978) .... Inga Helms Weiss
65. Julia (1977) .... Anne Marie
66. The Deadliest Season (1977) .... Sharon Miller
67. Secret Service (1977) .... Edith Varney
68. Adaptation. (2002) .... Susan Orlean

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website