News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Matt LeBlanc

joi, 20 septembrie 2007


Biografie:
Nascut pe 25 iulie 1967, Matt LeBlanc este foarte cunoscut pentru rolul lui Joey Tribbiani din serialele "Friends" si "Joey". Mama lui era italianca, iar tatal are mai multe nationalitati. De aici ii provine si numele de LeBlanc, care in franceza inseamna "albul". In copilarie nu era foarte interesat sa devina actor, ii placeau, in schimb, motocicletele. La varsta de 8 ani primeste prima sa motocicleta, cu care va participa la concursuri de amatori pentru juniori. Insa mama sa l-a indemnat sa investeasca talentul sau in altceva mai folositor. In 1985, dupa ce absolveste liceul Newton North, se gandeste tot mai serios sa-si inceapa viata in New York. Din 1987 Matt apare in multe reclame apartinand unor firme celebre (Levi’s 501 jeans, Coca-Cola, Doritos). Cu una dintre ele castiga prestigiosul premiu Leul de Aur in cadrul festivalului de film de la Cannes in 1987.
In 1988 incepe sa ia cursuri de actorie. La mai putin de un an, obtine primul sau rol in serialul "TV 101". Se muta in Los Angeles, unde apare in "Red Shoe Diaries". A jucat si in cateva filme, insa acestea nu au avut succesul serialelor pe care si-a pus amprenta. Printre acestea se numara: "The Killing Box" (1993), "Ed" (1996), "Lookin’ Italian" (1998) si "All The Queen’s Men" (1999).
1994 este anul in care isi incepe rolul in serialul de succes "Friends". Pe parcursul a 10 ani el joaca rolul lui Joey Tribbiani, prietenul in cautarea dragostei, si care ii pretuieste pe cei 5 prieteni ai sai mai mult decat orice pe aceasta lume. In 2004, cand filmarile pentru "Friends" inceteaza, el continua intr-un alt serial: "Joey". A fost de nenumarate ori nominalizat pentru rolurile din cele doua seriale. Dintre toate nominalizarile, este fericitul castigator a trei dintre ele: Favorite Male Television Star in "People's Choice Award" (2005), TV - Choice Actor in "Teen Choice Awards" (2002) si Editor's Choice (pentru Friends) in "TV Guide Awards" (2000).
Pe 3 mai 2003, Matt s-a casatorit cu Melissa McKnight, dupa o logodna de 5 ani. Impreuna au o fiica, Marina Pearl LeBlanc, care s-a nascut pe 8 februarie 2004.
Ca cea mai recenta aparitie intr-un film se poate aminti cea din "Charlie's Angels: Full Throttle" (2003), a doua parte a celui din 2000 - "Charlie's Angels", film in care isi mentine rolul de iubit al unuia dintre "ingeri".

Filmografie:
1. The 30th Annual People's Choice Awards (2004) .... Himself
2. Charlie's Angels: Full Throttle (2003) .... Jason
3. The 5 Coolest Things (2003) .... Himself
4. The 54th Annual Primetime Emmy Awards (2002) .... Himself
5. All the Queen's Men (2001) .... O'Rourke
6. Charlie's Angels (2000) .... Jason Gibbons
7. Lost in Space (1998) .... Maj. Don West
8. Lookin' Italian (1998) .... Anthony Manetti
9. Red Shoe Diaries 7: Burning Up (1997) .... Tom's Brother
10. Ed (1996) .... Jack 'Deuce' Cooper
11. Reform School Girl (1994) .... Vince
12. The Killing Box (1993) .... Terhune
13. Red Shoe Diaries 3: Another Woman's Lipstick (1993) .... Kyle
14. Anything to Survive (1990) .... Billy Barton
15. The One with Princess Consuela (2004) .... Joey Tribbiani

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website