News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Martin Lawrence - biografie si filmografie

joi, 6 septembrie 2007


Biografie: Actor si comediant Martin Lawrence, a intrat in secolul 21 cu un mare succes, jucand si producand filmul Big Momma's House, povestea unui agent FBI.
Lawrence s-a nascut in Frankfurt, Germania, pe 16 aprilie 1965, mutandu-se ulterior cu familia in Maryland, Statele Unite pe cand avea sase ani. A urmat cursurile liceului Eleanor Roosevelt din Landover, Maryland, unde a cochetat cu sportul si cu comedia, chiar dorind sa renunte la actorie pentru a aparitiile sale in fata colegilor sai studenti.
Dupa absolvire, avea sa-si satisfaca dorinta si apare in Star Search, ceea ce i-a adus un rol in 1985 in What's Happening Now! Lawrence pastrandu-si talentul artistic si in 1989, castiga doua mari roluri - un rol secundar in filmul lui Spike Lee, Do the Right Thing si productia HBO, Def Comedy Jam.

Lawrence a continuat sa apara in roluri stralucitoare la inceputul anilor '90, inclusiv cele doua parti House Party, House Party 2 si Boomerang, avand chiar si propriul serial la Fox in 1992, numit Martin. In pragul debutului sau in regie cu A Thin Line Between Love and Hate, Lawrence brusc devine violent si incepe sa ia droguri. Insa cele mai bizare si de neinteles provocari, nu incepusera inca. Tisha Campbell, actrita alaturi de care Lawrence a jucat in Martin si in seria House Party, a inaintat o actiune impotriva sa si a producatorilor HBO Studios, acuzandu-l pe Lawrence de hartuire sexuala. In ciuda traumei, Lawrence devine mai popular ca niciodata. A jucat in patru mari succese comericale intre anii 1995 si 1999, inclusiv Bad Boys alaturi Will Smith, Nothing to Lose cu Tim Robbins, Life cu Eddie Murphy si Blue Streak.
Aceste filme l-au facut pe Lawrence extrem de acceptat la banci - cu un salariu mai mare de zece milioane de dolari incasati cu Big Momma's House, lasand in urma si problemele din trecut. Dupa succesul cu Big Momma's House, a castigat 13 milioane de dolari pentru What's the Worst That Could Happen? alaturi de Danny DeVito si mult peste 16.5 milioane de dolari pentru Black Knight.

Filmografie:
Wild Hogs 2: Bachelor Ride (2011) (se filmeaza)
Death at a Funeral (2010) (se filmeaza)

College Road Trip (2008)
Welcome Home, Roscoe Jenkins (2008)
Wild Hogs (2007)
Boog and Elliot's Midnight Bun Run (2006) (voce)
Open Season (2006) (voce)
Big Momma's House 2 (2006)
Rebound (2005)
Bad Boys II (2003)
National Security (2003)
Black Knight (2001)
What's the Worst That Could Happen? (2001)
Big Momma's House (2000)
Blue Streak (1999)
Life (1999)
Nothing to Lose (1997)
Martin (132 episoade in anii 1992-1997)
A Thin Line Between Love and Hate (1996)
Bad Boys (1995)
Boomerang (1992)
House Party 2 (1991)
Talkin' Dirty After Dark (1991)
Private Times (1991) (TV)
Hammer, Slammer, & Slade (1990) (TV)
House Party (1990)
Do the Right Thing (1989)
A Little Bit Strange (1989) (TV)

Colectie filme
Share this article :

+ comentarii + 2 comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website