News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Marlon Brando

sâmbătă, 29 septembrie 2007


Marlon Brando (3 aprilie 1924 – 1 iulie 2004) a fost un actor american câştigător al premiului Oscar, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari actori de film ai secolului 20. S-a făcut remarcat mai ales datorită rolurilor din filmele Un tramvai numit dorinţă şi On the Waterfront, ambele regizate de către Elia Kazan la începutul anilor 1950. Stilul său actoricesc, combinat cu apariţiile sale publice ca outsider al Hollywood-ului anilor 1950 şi 1960, au avut o influenţă majoră asupra generaţiei de actori ce i-au urmat.

Ulterior, în ciuda unui anumite etichete de paria care i-a fost conferită, a interpretat la superlativul absolut, stabilind un nou standard estetic, rolul lui Vito Corleone din primul film din seria lui Francis Ford Coppola închinate unui boss mafiot, Naşul (The Godfather).

Marlon Brando a fost de asemenea un activist social puternic implicat, susţinând mai multe probleme, printre care şi cea a mişcării amerindienilor.

El a fost clasificat pe locul patru într-un clasament al actorilor americani de film ai tuturor timpurilor, întocmit de American Film Institute.

Filmografie:
1. Superman Returns (2006) .... Jor-El
2. Superman II (2006) .... Jor-El
3. The Godfather and the Mob (2006) ....
4. 11th Annual Screen Actors Guild Awards (2005) .... Himself - Memorial Tribute
5. Michael Jackson: Number Ones (2003) .... Boss - segment 'You Rock My World'
6. Naqoyqatsi (2002) .... Himself
7. The Score (2001) .... Max
8. Free Money (1998) .... The Swede
9. The Brave (1997) .... McCarthy
10. The Island of Dr. Moreau (1996) .... Dr. Moreau
11. Don Juan DeMarco (1995) .... Dr. Jack Mickler
12. Christopher Columbus: The Discovery (1992) .... Tomas de Torquemada
13. The Godfather Trilogy: 1901-1980 (1992) .... Don Vito Corleone
14. The Godfather Family: A Look Inside (1991) .... Himself
15. Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse (1991) .... Himself
16. The Freshman (1990) .... Carmine Sabatini, aka Jimmy The Toucan
17. The 62nd Annual Academy Awards (1990) .... Ian McKenzie
18. A Dry White Season (1989) .... Ian McKenzie
19. Sixty Years of Seduction (1981) ....
20. The Formula (1980) .... Adam Steiffel, Chairman Titan Oil
21. Roots: The Next Generations (1979) .... George Lincoln Rockwell
22. Apocalypse Now (1979) .... Colonel Walter E. Kurtz
23. Superman (1978) .... Jor-El
24. Raoni (1978) .... English narrator
25. The Godfather Saga (1977) .... Don Vito Corleone
26. The Missouri Breaks (1976) .... Robert E. Lee Clayton
27. The Nightcomers (1972) .... Peter Quint
28. The Godfather (1972) .... Don Vito Corleone
29. Ultimo tango a Parigi (1972) .... Paul
30. Queimada (1969) .... Sir William Walker
31. Candy (1968) .... Grindl
32. The Night of the Following Day (1968) .... Chauffeur aka Bud
33. A Countess from Hong Kong (1967) .... Ogden Mears
34. Reflections in a Golden Eye (1967) .... Maj. Weldon Penderton
35. The Chase (1966) .... Sheriff Calder
36. The Appaloosa (1966) .... Matt Fletcher
37. Morituri (1965) .... Robert Crain/Hans Kyle
38. Bedtime Story (1964) .... Freddy Benson
39. The Ugly American (1963) .... Ambassador Harrison Carter MacWhite
40. Mutiny on the Bounty (1962) .... 1st Lt. Fletcher Christian
41. One-Eyed Jacks (1961) .... Rio
42. The Fugitive Kind (1959) .... Valentine 'Snakeskin' Xavier
43. The Young Lions (1958) .... Lt. Christian Diestl
44. Sayonara (1957) .... Maj. Lloyd Gruver, USAF
45. The Teahouse of the August Moon (1956) .... Sakini
46. The 28th Annual Academy Awards (1956) .... Himself - Presenter: Best Actress
47. Guys and Dolls (1955) .... Sky Masterson
48. The 27th Annual Academy Awards (1955) .... Himself - Winner: Best Actor in a Leading Role & Presenter: Best Director
49. Desirée (1954) .... Napoleon Bonaparte
50. On the Waterfront (1954) .... Terry Malloy
51. The Wild One (1953) .... Johnny Strabler/Narrator
52. Julius Caesar (1953) .... Marc Antony
53. Viva Zapata! (1952) .... Emiliano Zapata
54. A Streetcar Named Desire (1951) .... Stanley Kowalski
55. The Men (1950) .... Ken
56. Sidney Poitier: One Bright Light (2000) .... Himself
57. Sophia Loren: Actress Italian Style (1999) .... Himself

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website