News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Marcel Iures

miercuri, 19 septembrie 2007


Biografie:
Marcel Iures este unul dintre cei mai apreciati actori de teatru si de film, jucand in mai mult de 24 de filme in Romania si fiind numit de doua ori Cel mai Bun Actor.

Filmele americane in care Marcel Iures a jucat includ “Pacificatorul” (The Peacemaker) cu George Clooney, “Misiune Imposibila” (Mission Impossible) cu Tom Cruise, “Interviu cu un Vampir” (Interview with a Vampire) cu Brad Pitt si Tom Cruise, “Razboiul lui Tom Hart” cu Bruce Willis si Colin Farrell.

Cele mai importante filme romanesti ale lui Marcel Iures sunt : “Ultimul Mesager”, “Stejarul”, “Stalpii Societatii”, “Marea Vacanta”, “Duelul si Romanul”. A finalizat de curand filmarile la “Vicarul” (Le Vicaire) in regia lui Costa Gavras.

Dupa revolutia din 1989, Marcel Iures a plecat la Hollywood, dar a preferat sa se intoarca la Bucuresti unde, in 1998, a creat Teatrul ACT – singurul teatru independent din Romania. A avut o cariera teatrala prolifica, fiind faimos pentru roluri din piese de Shakespeare: “Hamlet” (1985), “Crima in Catedrala” (1995), “Caligula” (1996), “Richard al II-lea” (1998).

In present, Marcel Iures face parte din distributia unui nou film produs printre altii de Icon Productions, companie ce apartine celebrului actor si regizor Mel Gibson. Marcel Iures va fi unul din numele importante de pe genericul unui nou film american, produs de Icon Productions, apartinand lui Mel Gibson. E vorba de Goal!, o pelicula al carei subiect e desprins din lumea fotbalului, prezentand povestea unui jucator de origine sud-americana, emigrant in SUA, Santiago Munez, interpretat de actorul mexican Kuno Becker, care ajunge sa joace la Newcastle United, in Anglia, apoi la Real Madrid si chiar la Cupa Mondiala din Germania, in 2006.

Filmarile, ce au avut loc in Los Angeles, au fost realizate pentru prima parte a productiei ce va fi o trilogie, cu un buget total de 100 milioane $, lansarea oficiala in SUA fiind stabilita luna viitoare. Marcel Iures va da viata personajului Erik Sundstrom, iar in film apar, interpretandu-si propriul rol, vedete fotbalistice precum David Beckham, Raul Gonzalez si Zinedine Zidane, de la Real Madrid, Wayne Rooney, pustiul "minune" de la Manchester United, Alan Shearer si Patrick Kluivert, de la Newcastle United. Realizatorii au filmat in cursul anului trecut cu 64 de camere cateva partide sustinute de echipa engleza in campionat. Este posibil ca in cadrul trilogiei sa apara si alte vedete: Enrique Iglesias, Sting sau Ricky Martin.

Alte doua filme cu actorul roman asteptate in 2005 sunt The Cave si Project W. Prima pelicula - The Cave, filmata anul trecut in Romania, in studiourile MediaPro si regizata de Bruce Hunt, care a lucrat si la doua din cele trei parti ale seriei Matrix. Filmul care e in faza de post-productie se inscrie in genul "horror", prin el "bantuind" fiinte monstruoase si ucigase. Marcel Iures interpreteaza rolul doctorului Nicolai. Cea de-a doua pelicula e mai vechiul proiect al regizorului Dorin Stana, Project W, un scurt-metraj de zece minute, produs la standarde hollywoodiene, ce doreste sa revolutioneze industria cinematografica autohtona; in distributia acestuia mai fusesera cooptati Florin Piersic jr, Irina Dinescu, Anna Lesko si Bogdan Stelea. Despre proiect, Marcel Iures spunea "Veti uita de Coca-Cola si pop-corn in timpul vizionarii acestui film". Se pare insa ca adunarea banilor pentru finantarea peliculei, 300.000 euro, e un hop peste care realizatorii n-au trecut inca.

Filmografie:
1. Youth Without Youth (2007) .... Tucci
2. Project W (2005)
3. Goal! (2005) .... Erik Dornhelm
4. Isolation (2005) .... John
5. The Cave (2005) .... Dr. Nicolai
6. Layer Cake (2004) .... Slavo
7. The Tulse Luper Suitcases, Part 2: Vaux to the Sea (2004) .... General Foestling
8. Aventurile unei zile (2004)
9. 3 pazeste (2003) .... Sefu'
10. Hart's War (2002) .... Col. Werner Visser
11. Dracula the Impaler (2002) .... Vlad
12. Amen. (2002) .... Pope
13. I Hope... (2001) .... Will
14. The Elite (2001) .... Nayo
15. Faimosul paparazzo (1999)
16. The Peacemaker (1997) .... Dusan Gavrich
17. Mission: Impossible (1996) .... Golitsyn
18. Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994) .... Paris Vampire
19. Un été inoubliable (1994) .... General
20. Somnul insulei (1994)
21. Balanta (1992)
22. Cei care platesc cu viata (1991)
23. Bulgare de huma, Un (1989)
24. Vacanta cea mare (1988) .... Neagu
25. Domnisoara Aurica (1985)
26. Sezonul pescarusilor (1985)
27. Sa mori ranit din dragoste de viata (1983) .... Mironescu
28. Castle in the Carpathians (1981)
29. Vis de ianuarie (1978) .... Franz Liszt

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website