News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Mandy Moore

joi, 20 septembrie 2007


Biografie:
Un multitalent care a atins un nivel remarcabil de succes de la o varsta frageda atat ca actrita, cat si ca interpreta, MANDY MOORE continua sa accepte provocari si sa se desavarseasca odata cu fiecare proiect la care participa. Moore se mentine la acelasi nivel de succes si in 2007, cu un nou album si trei lungmetraje gata sa fie lansate pe marile ecrane.

Urmatorul album al lui Moore reprezinta o directie noua interesanta ca interpretare. Printr-un contract important, Moore va detine pentru prima data controlul artistic total. Toate melodiile sunt scrise de Moore in colaborare cu interpretii si compozitorii bine-cunoscuti: Lori McKenna, Rachael Yamagata si The Weepies. Urmeaza sa apara pe 10 aprilie 2007, si e distribuit de The Firm, fiind produs de John Alagia (Dave Matthews, John Mayer).

Moore va fi vazuta in continuare in comedia romantica in regia lui Ken Kwapis, License to Wed, alaturi de Robin Williams si de John Krasinski. Subiectul aduce in prim-plan un cuplu de tineri ale caror planuri de nunta sunt intrerupte cand preotul bagacios (Williams) al parohiei familiei miresei le ordona celor doi sa faca un curs pre-nuptial de doua saptamani. Trebuie sa promoveze cursul daca vor sa se casatoreasca la biserica lui. Mirele pica testul si pierde fata, dar lupta s-o recastige. License to Wed urmeaza sa apara pe 4 iulie 2007.

Moore va surprinde publicul cu rolul ei alaturi de Billy Crudup din Dedication, in regia lui Justin Theroux care si joaca in film. Crudup interpreteaza rolul unui scriitor de carti pentru copii, misogin, fortat sa colaboreze cu o tanara ilustratoare (Moore) dupa ce partenerul lui si singurul prieten moare. In film mai apar Tom Wilkinson, Mia Farrow si Bob Balaban.

Criticii au apreciat interpretarea ei din filmul mult laudat al lui Brian Dannelly, Saved! / Salvata, pentru compania United Artists. Difuzat in 2004, Moore joaca rolul fetei credincioase care se foloseste de relatia ei personala cu Iisus pentru a profita de ceilalti, iar acest rol a insemnat un alt pas in evolutia ei ca actrita. Filmul a fost produs de Michael Stipe si de Sandy Stern, si au mai aparut Jena Malone, Eva Amurri, Macaulay Culkin, Patrick Fugit si Mary-Louise Parker.

Alaturi de aceste filme, a mai jucat in filmul lui Richard Kelly, Southland Tales, in care mai joaca The Rock, Seann William Scott si Sarah Michelle Gellar; in regia lui Paul Weitz, in American Dreamz / Vise americane, alaturi de Hugh Grant, Willem Dafoe, Jennifer Coolidge, Chris Klein, Judy Greer si Dennis Quaid; in musicalul lui Turturro, Romance & Cigarettes / Dragoste si fum, cu James Gandolfini, Susan Sarandon, Kate Winslet si Mary-Louise Parker; in filmul lui Andy Cadiff, Chasing Liberty / Fiica presedintelui, pentru compania Warner Bros.; si in regia lui Clare Kilner, in How to Deal / Lectii de iubire, pentru compania New Line.

In plus, Moore si-a imprumutat vocea in comedia de animatie Racing Stripes / Zebra de curse si a jucat alaturi de Shane West in marele succes de box-office al lui Adam Shankman, A Walk to Remember / O iubire de neuitat, pentru Warner Bros., si pentru care a castigat un Premiu MTV Movie, la categoria "Cea mai buna interpretare feminina". A interpretat si patru melodii pentru coloana sonora a filmului.

Moore si-a facut debutul in lungmetraje odata cu rolul majoretei de liceu arogante, malitioase si populare, in comedia pentru compania Disney, The Princess Diaries / Printesa indaratnica. In regia lui Garry Marshall, in film au mai aparut Julie Andrews, Anne Hathaway si Hector Elizondo.
Pentru televiziune, Moore a aparut in comedia bine-cunoscuta produsa de NBC Scrubs, in 2006. A mai aparut si ca invitat, interpretandu-se pe sine in serialul produs de HBO, Entourage / Anturaj.

Ca interpreta, Moore a devenit cunoscuta la nivel national odata cu albumul ei de debut, lansat in 1999, "So Real", care a primit Discul de Platina dupa numai trei luni si a continut single-ul care a ajuns in Top Ten "Candy". Al doilea album al lui Moore, "I Wanna Be With You" a fost lansat in mai 2000, si a primit si el Discul de Platina. Cel de-al treilea ei album, care-i poarta numele, cu vanzari importante, a continutul single-ul "Cry". In al patrulea ei album, foarte apreciat, "Coverage", lansat pe 21 octombrie 2003, ne prezinta abordari mature si aventuroase intr-o colectie remarcabila de melodii clasice, dintre preferatele ei, ale lui Elton John, Joan Armatrading, Todd Rundgren si Cat Stevens, alaturi de multi altii.

Moore si-a lansat o linie vestimentara cunoscuta sub numele MBLEM, care cuprinde articole si rochii create de ea. Moore a crescut in Orlando, Florida, iar in prezent locuieste in Los Angeles.

Filmografie:
1. Because I Said So (2007) .... Milly
2. Dedication (2007) .... Lucy
3. License to Wed (2007) .... Sadie Jones
4. American Dreamz (2006) .... Sally Kendoo
5. Brother Bear 2 (2006) .... Nita
6. Racing Stripes (2005) .... Sandy
7. Romance & Cigarettes (2005) .... Baby
8. Saved! (2004) .... Hilary Faye
9. Chasing Liberty (2004) .... Anna Foster
10. How to Deal (2003) .... Halley Martin
11. Try Seventeen (2002) .... Lisa
12. A Walk to Remember (2002) .... Jamie Sullivan
13. The Princess Diaries (2001) .... Lana Thomas
14. Dr. Dolittle 2 (2001) .... Girl Bear Cub
15. The 28th Annual American Music Awards (2001) .... Herself - Presenter
16. Christmas in Washington (2001) .... Herself/Performer
17. The 20 Teens Who Will Change the World (2001)
18. The Miss Teen USA Pageant (2001) .... Herself/Host
19. EminemTV (2000) .... Herself
20. Street Rats (1996)
21. Twist of Fate (2007) .... Chrissie
22. Personal Shopping (2006)
23. Safety Glass (2005) .... Lucy

Colectie filme
Share this article :

+ comentarii + 2 comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website