News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Lindsay Lohan

miercuri, 5 septembrie 2007


1986 in The Bronx si a crescut in Merrick si Cold Spring Harbor pe insula Long din New York. Tatal ei a fost broker (agent de actiuni) pe Wall Street, a dezvoltat cu succes afacerea familiei sale cu paste fainoase, devenind multimilionar, dupa care s-a implicat in dezvoltarea studiourilor de la Hollywood. Mama ei, Dina Lohan, analist financiar, tot pe Wall Street, este acum impresarul lui Lindsay.


Cariera micii Lindsay a fost, de fapt, bine supravegheata inca din copilarie. La trei ani, aceasta prezenta hainute pentru agentia Ford, dupa care a aparut in nu mai putin de saizeci de reclame la televiziune, pentru firme ca: Gap, Pizza Hut, Jell-O si altele. La numai sapte ani, Lindsay este invitata in show-ul lui David Letterman.

De la varsta de 10 ani, Lohan si-a inceput cariera de actrita intr-un program tv si radio numit Soap Opera, iar la 11 ani si-a facut debutul in productia Walt Disney The Parent Trap (1998). In scoala a excelat la matematica si stiinte exacte, iar talentul ei precoce i-a adus multe premii. In 2004, Lohan primeste doua roluri importante in filmele: Confession of a Teenage Drama Queen si productia de Paramont, Mean Girls.

In 2005, Lohan se intoarce la productiile Walt Disney si presteaza in filmul Herbie: Fully Loaded. Cand a filmat in aceasta pelicula, a muncit 17 ore fara intrerupere, dupa care a trebuit sa fie internata din cauza epuizarii, iar acum si-a sacrificat pletele blonde ca sa para mai sobra.


Urmatorul film a fost Just My Luck (mai 2006), iar in urmatoarea luna a jucat in A Prairie Home Companion. Sperand sa ajunga o actrita multitalentata ca idolul ei Ann-Margret, Lohan incepu sa-si dezvalue talentul de cantareata. Pentru inceput a cantat in filmul Freaky Friday iar dupa, a inregistrat 4 piese pentru filmul Confession of a Teenage Drama Queen.

Doi ani mai tarziu Lindsay semneaza un contract cu casa de discuri Casablanca. Albumul ei de debut, Speak, a fost lansat in decembrie 2004, si in cele din urma a fost ales ca fiind numarul patru in Billboard 200. Al doilea album aparut in decembrie 2005 a fost A Little More Personal.

Universal Music Group a mutat-o pe Lohan de la casa de discuri Casablanca la Motown Records in februarie 2006. In martie ea anunta in revista OK!, progresul in ceea ce priveste al treilea album, spunand ca acesta va fi diferit de primele doua. Lindsay Lohan a fost etichetata ca fiind o adepta a petrecerilor in exces, frecventand cluburile impreuna cu Nicole Richie, Paris Hilton, Nicky Hilton si altii.

Premii si nominalizari:
- The 2005 Nickelodeon Kids Choice Award pentru Favorite Movie Actress
- The 2005 Austalian Nickelodeon Kids Choice Award pentru Favorite Movie Star;
- The MTV Movie Award pentru Best Female Preformance in Mean Girls;
- The 2005 MTV Movie Award pentru Best On Screen Team incluzandu-i si pe Rachel McAdams, Lacey Chabert, Amanda Seyfried in Mean Girls;
- Nominalizata la The 2005 MTV Video Music Awards pentru Best Pop Video;
- The 2006 Nickelodeon Kids Choice Award pentru Favorite Movie Actress in Herbie: Fully Loaded;
- Nominalizata pentru The 2006 Screen Actors Guild Award pentru Outstading Preformance in a Motion Picture in Bobby;
- The 2006 Hollywood Film Festival Award pentru Best Ensembled Cast in Bobby;
- The 2006 Hollywood Film Festival Award for Break Through Actress in Bobby;
- Nominalizata la The 2007 Razzie Award for Worst Actress for Just My Luck.

Filmografie:
1. Poor Things (2008)
2. Chapter 27 (2007) .... Jude
3. Georgia Rule (2007) .... Rachel
4. Just My Luck (2006) .... Ashley Albright
5. Bobby (2006) .... Diane
6. Friendly Fire (2006)
7. A Prairie Home Companion (2006) .... Lola Johnson
8. Rock Legends: Platinum Weird (2006) .... Herself
9. A Prairie Home Companion: Exclusive Sneak Peek (2006) .... Herself
10. Herbie Fully Loaded (2005) .... Maggie Peyton
11. Lindsay Lohan's Celebrity Spring Break Style (2005) .... Herself
12. My Scene Goes Hollywood (2005) .... Herself
13. Mean Girls (2004) .... Cady Heron
14. Confessions of a Teenage Drama Queen (2004) .... Mary Elizabeth Cep/Lola
15. 2004 MTV Movie Awards (2004) .... Herself - Host
16. Freaky Friday (2003) .... Anna Coleman
17. Get a Clue (2002) .... Lexy Gold
18. Life-Size (2000) .... Casey Stuart
19. The Parent Trap (1998) .... Hallie Parker/Annie James
20. Speechless (2008) .... Sara

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website