News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Kirsten Dunst

duminică, 2 septembrie 2007


Kirsten Caroline Dunst s-a nascut pe 30 aprilie 1982 în Point Pleasant, New Jersey, SUA. Kirsten si-a inceput cariera in show bizz de la varsta de 3 ani, cand a aparut in diverse reclame TV (ajungand la un impresionant numar de 70!). Debutul in film de lung metraj si l-a fãcut 1989 in filmul New York Stories, regizat de Woody Allen, in care aparea
într-un rol secundar. La scurt timp, s-a mutat cu familia in Los Angeles, de unde cariera ei cinematografica a inceput cu adevarat.
Dupa alte cateva roluri secundare in diverse filme (precum Bonfire of the Vanities – 1990, serialul TV Loving, sau Greedy), in 1994 apare in succesul de box-office Interviu cu un vampir. Datorita interpretarii ei, primeste o nominalizare la Globurile de Aur, un Premiu MTV la Gala MTV Movie Awards pentru cea mai buna interpretare si Premiul Saturn pentru cea mai buna actrita. In anii urmatori a aparut in cateva filme de succes precum Fiicele doctorului March sau Jumanji.
In 1997 isi imprumuta vocea tinerei Anastasia, in filmul de animatie cu acelasi nume, apare în Wag the Dog - Inscenarea si in drama True Heart.
In 1998 mai apare in cateva filme si seriale TV precum Fifteen and Pregnant, The Animated Adventures of Tom Sawyer, Strike! si Stories from My Childhood, dar si in filmul de animatie pe calculator Small Soldiers.
In 1999 refuza rolul Angela din American Beauty, dar apare în 3 alte filme: The Virgin Suicides / Sinuciderea fecioarelor, Drop Dead Gorgeous, Dick si productia TV The Devil’s Arithmetic.
In 2000 joaca in Corbul: Mantuirea urmand si alte productii mai slabute Bring it On, Deeply, All Forgotten.
In 2001 continua seria filmelor pentru tineret, aparand in Get Over It / Sedus si abandonat, in care isi face si debutul muzical, interpretand piese “Dream of Me”, Crazy/Beautiful / Nebuni si frumosi si The Cat’s Meow unde o interpreteaza pe Marion Davies, amanta lui William Randolph Hearst. Filmul este semibiografic, fiind produs de compania Lions Gate Films.
Isi deschide propria companie de productie de film Wooden Spoon Productions, de care se ocupa impreuna cu mama sa si in prezent.
Din 2002, lucrurile se schimba pentru Dunst, ea ajungand sa interpreteze rolul Mary Jane Watson în blockbusterul Spider-Man / Omul-Paianjen blockbusterul fiind pe primul loc in topul incasarilor din primul week-end, din toate timpurile. Pentru acest rol, castiga Premiul MTV la Gala MTV Movie Awards, pentru cel mai bun rol feminin, precum si Premiul pentru cel mai bun sarut (impartit cu colegul Tobey Maguire).
In 2003 joaca în drama Levity. In acelasi an, isi imprumuta vocea in versiunea dublata in limba engleza a filmului de animatie pe calculator francez Kaena: La Prophetie si apare in productia de mare succes Mona Lisa Smile / Zambet de Mona Lisa.
Anul 2004 a fost destul de solicitant, ea aparand in 3 productii: Eternal Sunshine of the Spottles Mind, Spider-Man 2 si Wimbledon.
In 2005 am putut-o admira în Elizabethtown, in regia lui Cameron Crowe.
Nu este casatorita, dar are un prieten stabil in persoana lui Jake Gyllenhaal.

Filmografie:
1. Spider-Man 3 (2007) .... Mary Jane Watson
2. Spider-Man 3: UK Premiere Special (2007) .... Herself
3. Marie Antoinette (2006) .... Marie-Antoinette
4. Elizabethtown (2005) .... Claire Colburn
5. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) .... Mary
6. Spider-Man 2 (2004) .... Mary Jane Watson
7. Wimbledon (2004) .... Lizzie Bradbury
8. Hero in Crisis (2004) .... Herself
9. Nickelodeon Kids' Choice Awards '04 (2004) .... Herself
10. The Death and Life of Nancy Eaton (2003)
11. Levity (2003) .... Sofia Mellinger
12. Kaena: La prophétie (2003) .... Kaena
13. Mona Lisa Smile (2003) .... Betty Warren
14. Spider-Man (2002) .... Mary Jane Watson
15. Spider-Man: An MTV Movie Special (2002) .... Herself
16. Get Over It (2001) .... Kelly Woods/Helena
17. Crazy/Beautiful (2001) .... Nicole Oakley
18. The Cat's Meow (2001) .... Marion Davies
19. 2001 MTV Movie Awards (2001) .... Herself
20. All Forgotten (2000) .... Zinaida
21. Savage Garden: Superstars and Cannonballs: Live and on Tour in Australia (2000) .... Girl on Subway ("I Knew I Loved You")
22. The Crow: Salvation (2000) .... Erin Randall
23. Luckytown (2000) .... Lidda Doyles
24. Bring It On (2000) .... Torrance Shipman
25. Deeply (2000) .... Silly
26. 6th Annual Screen Actors Guild Awards (2000)
27. The Devil's Arithmetic (1999) .... Hannah Stern
28. The Virgin Suicides (1999) .... Lux Lisbon
29. Drop Dead Gorgeous (1999) .... Amber Atkins
30. Dick (1999) .... Betsy Jobs
31. Strike! (1998) .... Verena von Stefan
32. The Animated Adventures of Tom Sawyer (1998) .... Becky Thatcher
33. Small Soldiers (1998) .... Christy Fimple
34. Fifteen and Pregnant (1998) .... Tina Spangler
35. Wag the Dog (1997) .... Tracy Lime
36. Anastasia (1997) .... Young Anastasia
37. Tower of Terror (1997) .... Anna Petterson
38. True Heart (1997) .... Bonnie
39. Mother Night (1996) .... Young Resi Noth
40. The Siege at Ruby Ridge (1996) .... Sara Weaver
41. Jumanji (1995) .... Judy Shepherd
42. Children Remember the Holocaust (1995) ....
43. Little Women (1994) .... Younger Amy March
44. Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994) .... Claudia
45. Greedy (1994) .... Jolene
46. Darkness Before Dawn (1993) .... Sandra Guard
47. High Strung (1991) .... Young Girl
48. The Bonfire of the Vanities (1990) .... Campbell McCoy
49. Majo no takkyûbin (1989) .... Kiki
50. New York Stories (1989) .... Lisa's Daughter

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website