News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Julia Roberts

duminică, 2 septembrie 2007


Julia Roberts s-a nascut pe 28 octombrie 1967 in Smyrna, Georgia, SUA. Numele ei de botez este Julie Fiona Roberts si are porecla Jules. Are 1,75 metri inaltime.

Mini Biografie
Julie Fiona Roberts, nascuta in Smyrna, Georgia, nu a visat niciodata ca va ajunge cea mai iubita actrita din America. Pe cand era copil, datorita dragostei pentru animale, Julia si-a dorit sa devina medic veterinar, dar mai tarziu a ales jurnalismul. In momentul in care fratele ei, Eric Roberts, a cunoscut succesul la Hollywood, Julia Roberts a decis sa incerce si ea actoria.

Primul rol l-a primit in 1988 cand a aparut in doua filme pentru tineret “Mystic Pizza” (1988) si “Satisfaction” (1988). Filmele au adus-o in atentia publicului care s-a indragostit pe loc de aceasta femeie frumusica. Dar cel mai mare succes al Julia Roberts a fost filmul de marca “Frumusica” (Pretty Woman - 1990), pentru care Julia Roberts a fost nominalizata la Oscar si pentru care a castigat Premiul Publicului pentru Actrita Favorita.

Desi Julia Roberts isi va petrece urmatorii ani jucand in filme serioase, sau in productii fantastice pentru copii, cum este rolul Tinkerbell, publicul o va iubi pe Julia cel mai mult in comedii romantice. Prin rolul din “Iubitul meu se insoara” (My Best Friend's Wedding) - 1997, Julia Roberts a dat acestui gen o interpretare proaspata care lipsea de ceva timp de la Hollywood.

Julia s-a alaturat UNICEF si a facut vizite in mai multe tari, inclusiv Haiti si India, pentru a promova pacea. Julia reprezinta unul dintre cele mai populare si mai imitate talente de la Hollywood.

Soti:
Daniel Moder 4 iulie 2002 – prezent: 2 copii
Lyle Lovett 25 iunie 1993 – 22 martie 1995 (divortata)

Trivia
Si-a imprumutat numele celebru pentru a ajuta la strangerea de fonduri pentru descoperirea unui leac pentru Sindromul Rett (o boala care este fatala si care apare intamplator la fete de varste cuprinse intre 2 si 6 ani).

S-a aflat pe locul 66 in Topul 100 al Vedetelor din Toate Timpurile al Revistei Empire, editia britanica, in octombrie 1997.

A fost aleasa de catre revista People ca una dintre Cei Mai Frumosi 50 Oameni din Lume in 1990 si 1991.

Se afla pe primul loc al Listei Celor Mai “Fierbinti” Actori si Actrite in cartea “Lista Fierbinte a lui James Ulmer : Ghidul Complet al Puterii Starurilor” (James Ulmer’s Hollywood Hot List: The Complete Guide to Star Power) publicata in octombrie 2000.

Se afla pe locul 12 in Topul 100 al Puterii al revistei Forbes.

A fost aleasa pe lista “25 dintre cei mai interesanti oameni din 2001” ai revistei People.

Este cea mai bine platita actrita din istoria filmului.

Este considerata una dintre Cele mai Frumoase Persoane din Lume de catre revista People in 2002. FHM Taiwan a votat-o pe locul 6 al Celor mai Sexy 100 de Femei in 2001.

A fost votata pe locul 7 al topului Celor mai Mari Vedete de Film din Toate Timpurile al revistei Premiere.

A fost logodita pentru scurt timp cu Kiefer Sutherland si cu partenerul sau din “Magnolii de Otel” (Steel Magnolias - 1989), Dylan McDermott.

Are o sora, Lisa Roberts Gillian si un frate, Eric Roberts. Tatal a murit de cancer cand Julia avea 10 ani. S-a casatorit cu iubitul sau, Daniel Moder la resedinta lor din New Mexico in cadrul unei ceremonii in toiul noptii pe 4 iulie 2002. In iunie 2004 a anuntat ca ea si sotul vor avea gemeni, pe care ii va naste la inceputul lui 2005. A avea gemeni este un lucru obisnuit in familia ei. Gemenii Phinnaeus Walter si Patricia Hazel s-au nascut la Los Angeles pe 24 noiembrie 2004.

Are scene “film in film” in “Jucatorul” (The Player - 1992), “Notting Hill” (1999), “America”s Sweethearts” (2001) si “Full Frontal” (2002).

A invins-o pe Sandra Bullock pentru rolul lui Maggie Carpenter din “Runaway Bride” (1999).

La editia din 2002 a Premiilor Publicului a recunoscut ca este o mare admiratoare a serialului “Zile din Viata Noastra” (Days of Our Lives - 1965) si a cerut sa stea langa actorii din distributia serialului.

A asistat la cursuri de istoria artei la Universitatea din New York pentru a se pregati pentru rolul din “Zambetul Mona Lisei” (Mona Lisa Smile - 2003).

Pentru ca Erin Brockovich-Ellis este dreptace iar Julia nu este, a trebuit sa invete sa isi foloseasca mana dreapta pentru filmul cu acelasi nume.

A jucat rolul unui istoric de arta de doua ori, in “Toata Lumea Spune Te Iubesc” (Everyone Says I Love You) - 1996 si in “Mona Lisa Smile” (2003).

A jucat de 2 ori alaturi de Hector Elizondo si Richard Gere in “Pretty Woman” si apoi in “Runaway Bride”.

In “Ocean’s Twelve” personajul ei se da drept Julia Roberts (ea insasi) pentru a obtine accesul intr-un muzeu pazit.

Filmografie:
1. Fireflies in the Garden (2008) .... Lisa Waechter
2. Charlotte's Web (2006) .... Charlotte
3. The Ant Bully (2006) .... Hova
4. Shelter from the Storm: A Concert for the Gulf Coast (2005) .... Herself
5. Closer (2004) .... Anna
6. Ocean's Twelve (2004) .... Tess Ocean
7. Brad Pitt (2004) .... Herself
8. Mona Lisa Smile (2003) .... Katherine Ann Watson
9. Confessions of a Dangerous Mind (2002) .... Patricia Watson
10. Full Frontal (2002) .... Catherine/Francesca
11. Grand Champion (2002) .... Julia, pregnant ticket taker
12. The 74th Annual Academy Awards (2002) .... Herself - Presenter: Best Actor
13. Live from the Red Carpet: The 2002 People's Choice Awards (2002) .... Herself
14. America's Sweethearts (2001) .... Kathleen "Kiki" Harrison
15. The Mexican (2001) .... Samantha Barzel
16. E!'s Live Countdown to the Golden Globes (2001) .... Herself
17. Erin Brockovich (2000) .... Erin Brockovich
18. Hollywood Salutes Bruce Willis: An American Cinematheque Tribute (2000) .... Herself
19. Runaway Bride (1999) .... Maggie Carpenter
20. Notting Hill (1999) .... Anna Scott
21. Stepmom (1998) .... Isabel Kelly
22. Conspiracy Theory (1997) .... Alice Sutton
23. My Best Friend's Wedding (1997) .... Julianne Potter
24. Everyone Says I Love You (1996) .... Von Sidell
25. Michael Collins (1996) .... Kitty Kiernan
26. Mary Reilly (1996) .... Mary Reilly
27. Something to Talk About (1995) .... Grace King Bichon
28. Prêt-à-Porter (1994) .... Anne Eisenhower
29. I Love Trouble (1994) .... Sabrina Peterson
30. The Pelican Brief (1993) .... Darby Shaw
31. Hook (1991) .... Tinkerbell
32. Dying Young (1991) .... Hilary O'Neil
33. Sleeping with the Enemy (1991) .... Sara Waters/Laura Burney
34. Flatliners (1990) .... Rachel Mannus
35. Pretty Woman (1990) .... Vivian Ward
36. Steel Magnolias (1989) .... Shelby Eatenton Latcherie
37. Blood Red (1989) .... Maria Collogero
38. Mystic Pizza (1988) .... Daisy Arujo
39. Satisfaction (1988) .... Daryle Shane
40. Firehouse (1987) .... Babs

Colectie filme
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website