News Update :

Jet Li - biografie si filmografie

sâmbătă, 1 septembrie 2007

Jet Li - biografie 
Jet Li este unul dintre putinele staruri internationale de film care sunt totodata si maestri de arte martiale renumiti in intreaga lume.

Pe numele real Li Lian Jie, el s-a nascut la Beijing. A inceput sa studieze tehnicile Wushu si s-a inscris la scoala sportiva de amatori din Beijing la varsta de 8 ani. Dupa trei ani de antrenamente intense, el a castigat primul titlu de campion national pentru echipa de Wushu din Beijing.


Facand parte din echipa care a realizat un turneu mondial in 1974, el a avut onoarea de a lupta intr-un meci demonstrativ pentru Presedintele Nixon pe peluza din fata Casei Albe. In urmatorii patru ani, a ramas campion national in China.

La putin timp dupa ce s-a retras din sportul de performanta la varsta de 17 ani, Li a avut multe oferte de roluri principale in filme. A inceput cariera cinematografica cu rolul principal din filmul lui Chang Hsin Yen - Shaolin Temple. Aceasta productie l-a propulsat spre o cariera cinematografica de exceptie.

Li a continuat realizand o multime de filme in Hong Kong si China. Intre acestea se includ productii cu mare succes la critici, dar si la public, cum ar fi "A fost odata in China / Once Upon a Time in China" (regia Tsui Hark) si, la ultima serie - Once Upon a Time in China and America, Sammo Hung, in care a detinut rolul unui erou popular, un rol emblematic pentru el pana la filmul "Eroul / Hero"; filmele lui Yuen Kwai - Fong Sai Yuk si Bodyguard from Beijing, precum si filmele "My Father is a Hero"; "Meciul dreptatii / Born to Defence" (pe care le-a si regizat); Tai Chi Master (regizat de acelasi coregraf al filmului "Fara teama / Fearless" - Yuen Wo Ping, care de asemenea a lucrat cu el la coregrafia artelor martiale din alte filme); filmul lui Gordon Chan - "Fist of Legend" si filmul lui Daniel Lee, "Masca neagra/ Black Mask". Charisma sa, prezenta fizica impresionanta din aceste filme au cucerit publicul din intreaga lume.

In 1998, a venit in America pentru a juca in primul sau film in limba engleza, "Arma mortala 4 /  Lethal Weapon 4", ultimul film dintr-o serie blockbuster in regia lui Richard Donner, produs de Joel Silver si avandu-i in distributie pe Mel Gibson si Danny Glover. El a facut din nou echipa cu Mel Gibson pentru a produce filmul de televiziune Invincible, in regia lui Jefery Levy si Tony Ching.

Li a fost nominalizat de patru ori la Premiile MTV Movie. A mai jucat in "Sa moara Romeo / Romeo Must Die" (alaturi de regretata actrita si cantareata Aaliyah) si "Parteneri neobisnuiti/ Cradle 2 the Grave", ambele regizate de Andrzej Bartkowiak si produse de Joel Silver; in filmul lui James Wong, "Unicul/ The One" (intr-un rol dublu, alaturi de Jason Statham) si in filmul lui Chris Nahon "Sarutul Dragonului / Kiss of the Dragon" (cu Bridget Fonda, Tcheky Karyo si Burt Kwouk), co-scenarist si producator fiind Luc Besson.
In 2003, el a aparut (si a luptat) in jocul pe computer "Rise to Honor".
In Rogue, Li face echipa cu Jason Statham, regia Philip Atwell.


Jet Li - Filmografie:
 The Expendables (2010) (in productie)
Ocean Paradise (2010) (in productie)

Jian guo da ye (2009)
The Forbidden Kingdom (2008)
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)
Tau ming chong (2007)
War (2007)
 Huo Yuan Jia (2006)
Danny the Dog (2005)
Cradle 2 the Grave (2003)
Ying xiong (2002)
Jet Li Is 'The One' (2002)
Kiss of the Dragon (2001)
The One (2001)
Romeo Must Die (2000)
Sat sau ji wong (1998)
Lethal Weapon 4 (1998)
Pure Lethal!: New Angles, New Scenes, and Explosive Outtakes (1998)
Wong Fei Hung: Chi sai wik hung shut (1997)
Mo him wong (1996)
Hak hap (1996)
Shu dan long wei (1995)
Gei ba ba de xin (1995)
Zhong Nan Hai bao biao (1994)
Jing wu ying xiong (1994)
Hong Xi Guan: Zhi Shao Lin wu zu (1994)
Wong Fei Hung: Chi tit gai dau neung gung (1993)
Fong Sai Yuk juk jaap (1993)
Fong Sai Yuk (1993)
Tai ji zhang san feng (1993)
Wong Fei Hung ji saam: Si wong jaang ba (1993)
Yi tian tu long ji: Zhi mo jiao jiao zhu (1993)
Wong Fei Hung II: Naam yi dong ji keung (1992)
Xiao ao jiang hu zhi Dong Fang Bu Bai (1992)
Wong Fei Hung (1991)
Long xing tian xia (1989)
Long zai tian ya (1989)
Shao Lin Hai Deng da shi (1988)
This Is Kung Fu (1987)
Nan bei Shao Lin (1986)
Zhong hua ying xiong (1986)
Zhong hua wu shu (1984)
Shao Lin xiao zi (1983)
Shao Lin tzu (1982)
Wong Fei Hung: Chi sai wik hung shut (1997)
Hong Xi Guan: Zhi Shao Lin wu zu (1994)
Fong Sai Yuk (1993)
Fong Sai Yuk juk jaap (1993)
Yi tian tu long ji: Zhi mo jiao jiao zhu (1993)
Wong Fei Hung II: Naam yi dong ji keung (1992)

Colectie filme
Share this article :

+ comentarii + 10 comentarii

Anonim
11 iunie 2009, 12:52

este cel mai bun actor de filme de actiune din lume

Anonim
13 iunie 2009, 10:49

ok all

Fanell
7 august 2009, 15:54

the one & the best

Anonim
7 august 2009, 15:55

JET LI=THE ONE,THE BEST &SINGLE WHO FIGHT WITHOUT SMILING!!!!!!!!!!!!!111

fanell
7 august 2009, 15:56

I am a boy But who care"s?
Jet li is the best!!!!!!!!!

fanell
7 august 2009, 15:57

as vrea sa iau legatura cu el

Anonim
11 august 2009, 09:10

el isi ia intotdeauna rolul in serios de aceea toate filmele lui ies bune:D
nu ca alti actori cum ar fi: don dragon sta mereu incordat de zici ca este pe toaleta, sau ca van damme care spene mereu cand loveste ``ueeeeee`` .scz k am ctitikt uni actori

Anonim
12 august 2009, 01:37

imi plac filmele cu JET LI este actorul meu preferat.fane dak iei leg q el zii dak poate sa dea lecti de karate :)) ;)

Anonim
21 noiembrie 2010, 14:15

tineo tot asa jet li ca esti bun si continuo cu sucesul an continuare ok ok

Anonim
10 martie 2011, 23:39

Jet Li este un actor foarte foarte bun , as vrea sa am si eu aptitudinile lui , e bestial...bv. lui.

Trimiteţi un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Colectie de filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website