News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Jean Reno

sâmbătă, 1 septembrie 2007


Actor francez nascut la 30 iulie 1948 la Casablanca, in Maroc, Jean Reno este provenit din parinti andaluzi, fugiti in Africa de Nord pentru a scapa de dictatura lui Franco.

Jean Reno, nascut Don Juan Moreno y Jederique Jimenez, urmeaza cursurile Conservatorului din Casablanca inainte de a se instala la Paris in 1970. Debuteaza in cinema ca figurant in 1978 in “Ipoteza tabloului furat” a lui Raul Ruiz.

Intalnirea cu Luc Besson in 1980, pe atunci prim asistent in Les Bidasses aux grandes manoeuvres se dovedeste decisiva. Producatorul il distribuie in “Penultimul” (1981), un scurt metraj care prefigureaza primul sau film, “Ultima lupta”, turnat in 1983.

Apoi Luc Besson ii incredinteaza un mic rol in “Subway” in 1985, pentru a-l distribui ulterior in Marele albastru (1988) si Nikita (1990) si a-l face un adevarat erou in Leon in 1994.

Spre sfarsitul anilor ’90 se orienteaza spre comedia populara, legand o colaborare fructuoasa cu Christian Clavier, caruia ii da replica cu 5 ocazii in “Operatia corned-beef”(1991), saga medievala a vizitatorilor (“Vizitatorii”, “Culoarele timpului – vizitatorii 2” si “Vizitatorii in America”) si “Ancheta corsicana”(2004), adaptare a celebrelor benzi desenate ale lui Petillon.

Parand un dur cu sange rece in filmele de tandem, el ii are ca parteneri de joc pe Patrick Bruel in “Jaguarul” (1995) si pe Gerard Depardieu in “Tais-Toi ! – Ciocu' Mic!” (2003), doua filme semnate de Francis Veber.

In 2001 incearca o incursiune in comedia sentimentala “Decalaj orar”, dar nu se bucura de prea mare succes.

Impreuna cu Gerard Depardieu, pe care l-a avut si partener la filmari, este unul din putinii actori francezi care au avut o cariera veritabila peste Atlantic. Astfel s-a obisnuit cu “masina hollywoodiana” in echipa de soc din “Misiune imposibila” (1996), luptandu-se cu Godzila (in 1998, film de Roland Emmerich) si facand pe spionul in compania lui Robert de Niro in “Ronin”.

La intoarcerea in Franta este preocupat de universul scriitorului Jean-Christophe Grangé, imprumutand de doua ori fizicul sau masiv (are 1,91 m inaltime) pentru a da nastere comisarului Pierre Niemans in “Rauri de purpura” (2000) si continuarea acestuia “Ingerii Apocalipsei” (2004) si apoi in “Imperiul lupilor” (2005) ale lui Chris Nahon.

Filmografie:
1. Margaret (2007) .... Ramon
2. The Pink Panther (2006) .... Gendarme Gilbert Ponton
3. The Da Vinci Code (2006) .... Captain Fache
4. Flushed Away (2006) .... Le Frog
5. Flyboys (2006) .... Captain Thenault
6. Empire des loups, L' (2005) .... Jean-Louis Schiffer
7. Tigre e la neve, La (2005) .... Fuad
8. Rivières pourpres II - Les anges de l'apocalypse, Les (2004) .... Commissaire Niemans
9. Hotel Rwanda (2004) .... Sabena Airlines President, Mr. Tillens
10. Enquête corse, L' (2004) .... Ange Leoni
11. Tais-toi! (2003) .... Ruby
12. Revealed: The Making of 'La Femme Nikita' (2003) .... Himself
13. Décalage horaire (2002) .... Félix
14. Rollerball (2002) .... Alexis Petrovich
15. Just Visiting (2001) .... Count Thibault of Malfete
16. Wasabi (2001) .... Hubert Fiorentini
17. Rivières pourpres, Les (2000) .... Pierre Niemans
18. Couloirs du temps: Les visiteurs 2, Les (1998) .... Comte Godefroy de Montmirail, dit Godefroy le Hardi
19. Godzilla (1998) .... Philippe Roaché
20. Ronin (1998) .... Vincent
21. Roseanna's Grave (1997) .... Marcello
22. Un amour de sorcière (1997) .... Molok
23. Soeurs Soleil, Les (1997) .... Un spectateur
24. Mission: Impossible (1996) .... Franz Krieger
25. Jaguar, Le (1996) .... Jean Campana
26. Truffes, Les (1995) .... Patrick
27. French Kiss (1995) .... Jean-Paul Cardon
28. Al di là delle nuvole (1995) .... Carlo
29. Léon (1994) .... Leon
30. Vis, La (1993) .... Monsieur K
31. Paranoïa (1993)
32. Visiteurs, Les (1993) .... Godefroy de Papincourt, Comte de Montmirail
33. Flight from Justice (1993) .... Charlie Bert
34. Kurenai no buta (1992) .... Porco Rosso (French version)
35. Loulou Graffiti (1991) .... Pique la Lune
36. Opération Corned-Beef, L' (1991) .... Capitaine Philippe Boulier, dit 'Le Squale'/Captain Philippe Boulier aka Squale
37. Nikita (1990) .... Victor nettoyeur
38. Homme au masque d'or, L' (1990) .... Father Victorio Gaetano
39. Grand bleu, Le (1988) .... Enzo Molinari
40. Monsieur Benjamin (1987) .... Rommin
41. I Love You (1986) .... Dentist
42. Zone rouge (1986) .... Leccia
43. Tender Is the Night (1985) .... Dr. Dangen
44. Strictement personnel (1985) .... Detective Villechaize
45. Subway (1985) .... The Drummer
46. Téléphone sonne toujours deux fois, Le (1985) .... L'homme de confiance de Marraine
47. Notre histoire (1984) .... A neighbour
48. Alea (1984)
49. Ne quittez pas (1984)
50. Et demain viendra le jour (1984)
51. Signes extérieurs de richesse (1983) .... Marc Letellier
52. Dernier combat, Le (1983) .... The Brute
53. Quelques hommes de bonne volonté (1983)
54. Ballade sanglante (1983)
55. Passante du Sans-Souci, La (1982)
56. Bidasses aux grandes manoeuvres, Les (1981) .... Lieutenant Zag
57. On n'est pas des anges... elles non plus (1981)
58. Avant dernier, L' (1981)
59. Aéropostale, courrier du ciel, L' (1980) .... Moraglia
60. Voulez-vous un bébé Nobel? (1980) .... Bernier
61. Clair de femme (1979)
62. Hypothèse du tableau volé, L' (1979)
63. Hunted Men (1930) .... Dorothy Gordon

Colectie filme
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website