News Update :
Mai multe liste »
Mai multe Review-uri filme »
Mai multe Trailere »

Iurie Darie

marți, 25 septembrie 2007


Biografie: Absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica (IATC), actuala ATF, promotia 1952. Debuteaza in anul 1953, in "Nepotii gornistului", in regia lui Dinu Negreanu si alaturi de Marga Barbu si Liviu Ciulei. In anul 1959, a fost racolat de regizorul Mircea Dragan pentru a juca in seria "Brigada Diverse", alaturi de Toma Caragiu si Sebastian Papaiani.

Printre cele mai cunoscute roluri ale sale din cinematografie se numara "Alo?...Ati gresit numarul" in regia lui Andrei Calarasu, "Jucatorii de carti" al lui Cornel Popa, "S-a furat o bomba" in regia lui Ion Popescu-Gopo si filmele din seria "Brigada Diverse" in regia lui Mircea Dragan.

Filmografie:
1. Oglinda (1993) .... Generalul Sanatescu
2. In fiecare zi mi-e dor de tine (1987)
3. Cale libera (1986)
4. Sing, Cowboy, Sing (1981) .... Dave Arnold
5. Drumul oaselor (1980) .... Boier Pana
6. Am fost 16 (1979) .... Major Marinescu
7. Buzduganul cu trei peceti (1978)
8. April hat 30 Tage, Ein (1978) .... Alvaro
9. Cianura si picatura de ploaie (1978)
10. Revansa (1978)
11. Severino (1978)
12. Jucatorii de carti (1977)
13. Misterul lui Herodot (1976)
14. Blutsbrüder (1975) .... Bill Simmons
15. Muschetarul român (1975)
16. Stefan cel Mare (1974)
17. Dimitrie Cantemir (1973) .... Mihut Galatin
18. Fratii Jderi (1973)
19. B.D. la munte si la mare (1971)
20. Atunci i-am condamnat pe toti la moarte (1971)
21. Osceola (1971) .... Richard Moore
22. Brigada Diverse intra în actiune (1970) .... Maiorul
23. B.D. în alerta (1970) .... Maiorul
24. Cenata na gradot (1970)
25. Signale - Ein Weltraumabenteuer (1970) .... Commander
26. Brigada Diverse intra în actiune (1970) .... Maiorul Dobrescu
27. Rautaciosul adolescent (1968) .... Palaloga
28. Subteranul (1967) .... Mircea Tudoran
29. Faust XX (1966) .... Young assistant
30. Calea Victoriei sau cheia visurilor (1965)
31. Procesul alb (1965)
32. Dragoste la zero grade (1964)
33. Mofturi 1900 (1964)
34. Pisica de mare (1963)
35. Vacanta la mare (1962)
36. Post restant (1961)
37. S-a furat o bomba (1961)
38. Baietii nostri (1959)
39. Alo? Ati gresit numarul (1958)
40. Pe raspunderea mea (1956)
41. Alarma in munti (1955)
42. Directorul nostru (1955)
43. Rasare soarele (1954)
44. Nepotii gornistului (1953)

Colectie filme
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

Trimiteți un comentariu

 
Actiune | Animatie | Comedie | Drama | Horror | SF | Thriller
Copyright © 2007 - 2014. Filme, Trailere, Nouatati, Poze si Wallpapere din Filme . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website